استفاده از کارتخوان برای مودیان معاف از صدور صورتحساب الکترونیکی الزامی شد
مودیانی که از معافیت مالیاتی صدور صورتحساب الکترونیکی استفاده میکنند باید نسبت به نصب و…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۲۵ تیر ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی میگوید در حال حاضر بین ۳۰ تا ۴۰ درصد مردم امتیاز اعتبارسنجی دارند و عددی بالغ بر ۷۰ درصد مردم اصلا اطلاعات اعتبارسنجی ندارند.
به گزارش پیوست، در همایش «فرصتهای ایران در عصر دیجیتال» مهران محرمیان معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی اعلام کرد: اعتبارسنجی در ایران بحثی است که باید جدی گرفته شود. در حال حاضر بین ۳۰ تا ۴۰ درصد مردم اعتبارسنجی شدهاند و عددی بالغ بر ۷۰ درصد از مردم اصلا اطلاعات اعتبارسنجی ندارند.
محرمیان در ادامه به موضوع اقتصاد دیجیتال در کشور پرداخت و گفت: در راستای اقتصاد دیجیتال سامانههای متعددی در بانک مرکزی به وجود آمده و ما حالا به بلوغ دیجیتال بالایی رسیدهایم. در واقع حالا زیرساختهای زیادی به وجود آمده اما به هر حال در مسیر رشد قرار داریم و هر روند رشدی با خود چالشهایی نیز به همراه دارد.
محرمیان در ادامه گفت: بلوغ دیجیتال و فشار رقابت شرکتها و همه افراد را به سمت تکنولوژیهای جدید میبرد. اما نکتهای نیز در رابطه با اقتصاد دیجیتال به چشم میخورد و آن هشدار راجع به پیشبینی بروز شکاف در اقتصاد دیجیتال است. اگر به سمت اقتصاد هوشمند نرویم این اختلاف بیش و بیشتر میشود.
محرمیان به بازیگران و عناصر تاثیرگذار در اقتصاد دیجیتال هم اشاره کرد و گفت: فینتکها، بانکداری باز و ApIها و حضور نئوبنکها از موارد مهم رشد در اقتصاد دیجیتال هستند. در ایران نئوبانکها چند سالی است که به خوبی توانستهاند وارد بازار شوند گرچه نئوبانکها در ایران مجزای از بانکها نیستند و در واقع فرزندخوانده بانک موجود هستند اما همین حالا هم در حدود ۶ درصد مشتریان مشتری این بانکها هستند.
محرمیان به بحث رمزارزها در ایران هم پرداخت و گفت: حرف زدن از رمزارزها از سمت بانک مرکزی سخت است. اما ما تلاش کردهایم رویکردی میانهرو داشته باشیم نه مثل چین کاملاً ممنوع کردهایم و نه سیستم مالیاتی آهنین آمریکا را داریم که با مالیاتی گاه تا ۳۷درصد در مسیر فعالان این حوزه قرار بگیریم.
او در ادامه به موضوع «محچک» هم پرداخت و گفت: راهاندازی محچک بیش از ۸۰ درصد مبالغ چکهای برگشتی را کاهش داد و کاهش زندانیان چک با اجرای قانون جدید امکانپذیر شد.
او در نهایت اهداف بانک مرکزی را جمعآوری دیتای درست،دقیق و راهبردی و همچنین شفافسازی و عنوان کرد.
در بخش دیگری از این رویداد امین شمس استاد دانشگاه ایالتی اوهایو به موضوع آینده پول و فینتک پرداخت و گفت: فینتک یا فناوریهای مالی به منظور بهبود کارآیی خدمات مالی و ارائه خدمات مالی به وجود آمدهاند. اما چیزی که ما امروزه به عنوان فینتک میشناسیم، از سال ۲۰۰۸ شروع شده است. ترندهای مالی خاصی در سال ۲۰۰۸ اتفاق افتاد که حضور فینتکها را در بازارهای مالی جهانی واجب و لازم کرد.
شمس در ادامه به عواملی که سال ۲۰۰۸ را نقطه عطف فینتکیها کرد پرداخت و گفت: تلفن هوشمند،بلاکچین، افزایش قدرت محاسباتی، رمزارزها و بیتکوین اتفاقاتی بود که به این روند سرعت بخشید. تکنولوژی بلاکچین یک دفتر کل توزیع شده است که تراکنشها را در بلاکهای جدا ثبت میکند و همین اتفاق این مسیر را هموار ساخت.البته پتانسیل تکنولوژی بلاکچین فراتر از بیتکوین و رمز ارزهاست
شمس در ادامه افزود: یکی از مهمترین کاربردهای ارز دیجیتال بانک مرکزی است. هدف ارز دیجیتال بانک مرکزی بهبود سیستم پرداخت، ارتقا امنیت سیستم پرداخت و افزایش شفافیت مالی است. در واقع هدف فقط یک سیستم پرداخت دیجیتال کارآمدتر نیست هدف یک اکوسیستم پولی جدید است.
مزایای ارز دیجیتال بانک مرکزی این است که پرداختهای خرد کارآمدتر میشود.کنترل پولشویی و جلوگیری از پرداخت غیرقانونی، کاهش نیاز به ضمانت دولت برای سپردههای بانکی هم از مزایای دیگر ارز دیجیتال بانک مرکزی است. علاوه بر اینکه نقش کاتالیزور برای سوق دادن بخش خصوصی به فناوریهای نوین است.