ترامپ در اولین تماس با شی جینپینگ درمورد تیکتاک صحبت کرد
گزارشی از فایننشال تایمز میگوید دونالد ترامپ، رئيس جمهور منتخب آمریکا، اولین تماس خود را…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۱۷ تیر ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
در رویداد «AI for good» شهر ژنو که به میزبانی اتحادیه بینالمللی مخابرات (ITU) و با حضور بوگدان مارتین، دبیر کل این اتحادیه برگزار شد بیش از ۵۰ روبات و طیف جدیدی از تکنولوژیها به نمایش گذاشته شدند. مارتین در این مراسم خواستار همکاری بینالمللی برای تحقق پتانسیل کامل هوش مصنوعی و جلوگیری از آسیبها شد.
به گزارش پیوست، در این رویداد دو روزه ۹ روبات انسان نما از جمله سوفیا، اولین روبات سفیر طرح توسعه سازمان ملل، به نمایش گذاشته شدند و بر تضمین آینده مسئولیت پذیر هوشمصنوعی و حرکت در راستای اهداف هفدهگانه توسعه پایدار(SDG) سازمان ملل تاکید شد.
پیشرفت هوش مصنوعی باعث شده تا دولتهای سراسر جهان به دنبال استراتژیهایی برای حاکمیت و نظارت بر روند توسعه آن باشند. اتحادیه بینالمللی مخابرات میگوید بخشی از چالش پیش رو شکوفایی در آیندهای نیمه ماشینی است و در همین راستا رهبران صنعتی و دولتی باید بیش از پیش با یکدیگر همکاری کنند.
دبیرکل ITU، در این مراسم خواستار همکاری جهانی برای «اطمینان از تحقق پتانسیل کامل هوش مصنوعی، و در عین حال جلوگیری و کاهش آسیبها» شد. او گفت جهان تا میانه راه ضربالعجلی که برای تحقق اهداف توسعه پایدار مشخص کرده است از مسیر خود خارج شده و حالا این «مسئولیت ما است» که با هوش مصنوعی روند پیشرفت را تسریع کنیم.
به گفته او در حالت ایدهآل ما میهوانیم از هوش مصنوعی برای درمان بیماریهایی مثل مثل سرطان و آلزایمر استفاده کنیم، تولید انرژی پاک را افزایش دهیم و به افزایش بازدهی کشاورزی کمک کنیم.
با این حال این احتمال هم وجود دارد که هوش مصنوعی مشاغل را نابود کرده و به انتشار اطلاعات وارونه بپردازد یا اینکه در بهشت برین هوش مصنوعی تنها کشورهای ثروتمند از فواید این تکنولوژی بهرهمند شوند.
مارتین تاکید کرد که مراسم هوش مصنوعی درست در یک لحظه «تاریخی» است که باید برای حاکمیت هوش مصنوعی و تضمین فراگیری، امنیت و استفاده مسئولانه تلاش شود. او گفت: «آینده هوش مصنوعی هنوز نوشته نشده است.»
در مراسم دو روزه شهر ژنو، ۵۱ روبات و ۹ روبات انساننما نمایش گذاشته شدند که قرار است در راستای اهداف توسعه پایدار به انسانها کمک کنند.
به گفته اتحادیه بینالمللی مخابرات، روباتهایی مثل گریس میتوانند به سلامت و بهداشت مردم کمک کنند، خدمات با کیفیت آموزشی ارائه دهند، با کمک به ناتوانیهای فردی به کاهش نابرابری کمک کند، پسماند را کاهش دهند و در توسعه زیرساخت منعطف مفید باشند.
گریس که براساس گزارشهای رسانهای پیشرفتهترین روبات انسان نمای حوزه سلامت است بیش از ۱۰۰ زبان را درک میکند و قادر به تشخیص احساسات و همدردی است.
این روبات انساننما که برای اولین بار با همکاری شرکت مهندسی Hanson Robotics و شبکه هوش مصنوعی SingularityNET ساخته شده است «بهترین روبات دستیار پرستاری» است و برای پشتیبانی و مراقبت از سالمندان طراحی شده است. با این حال به گفته ITU میتوان از این روبات هر تنظیمات خانگی یا درمانی استفاده کرد.
سوفیا اولین سفیر نوآوری روباتی طرح توسعه سازمان ملل (UNDP) است که توسط شرکت Hanson Robotics ساخته شده و به رویای آینده هوش مصنوعی وجودیت بخشیده است.
اتحادیه بینالمللی مخابرات میگوید، این روبات انساننما با ترکیبی از علم، مهندسی از یک سو شخصیتی علمی تخیلی از آینده هوش مصنوعی و روباتیک را به نمایش میگذارد و از سوی دیگر نماینده پلتفرم پیشرفته روباتیک و تحقیقات هوش مصنوعی است.
سوفیا علاوه بر شهرتی که به عنوان سفید نوآوری UNDP دارد در برنامههای پرطرفدار تلویزیونی از جمله Tonight Show و Good Morning Britain حضور یافته و در صدها کنفرانس سراسر جهان سخنرانی کرده است.
امکا که توسط شرکت Engineered Arts طراحی شده نمودی از چگونگی حضور، همکاری و تاثیر مثبت ماشینها در جوامع پایدار آینده انسانها است.
امکا با ترکیب AI و AB (بدن مصنوعی)، حرکت بدنی فوقالعادهای را امکانپذیری میسازد و شمایلی انسانی و سیمایی روباتی دارد که باعث ترس انسانها نشود.
ITU میگوید روباتهای دستیار به طرق مختلفی زندگی زندگی انسانها را متحول میکنند. این روباتها با استفاده از یادگیری ماشینی و هوشمصنوعی در حرکت، ارتباطات، مراقبت فردی و دیگر وظایف مهم روزمره به انسان کمک میکنند و حس استقلال و اعتماد بهنفس تازهای را در انسانها پدید میآروند.
بعضی از روباتها نیز برای رفع مشکلات اجتماعی و محیطزیستی طراحی شدهاند. در مواجهه با افزایش خطرات زیستمحیطی و دیگر فجایع، روباتهای متخصص به کمکرسانی در فاجعه میتوانند پاسخ امدادی را متحول کنند.
بخش دیگری هم به تحول آمادهسازی مواد غذا اختصاص دارند و در عین جلوگیری از اتلاف، به سلامت و پایداری این بخش کمک میکنند.
به گفته ITU، با توجه به بحران جمعیت جهانی، روباتها همچنین میتوانند متحد خوبی برای رفع چالشهای بلندمدت توسعه باشند.
برای مثال روباتهای ساختوساز بهینه راه را برای مسکن پایدار و مقرونبهصرفه برای همه هموار میکنند. روباتهایی با تمرکز بر تحول لجستیک و حملونقل شهری هم پایه و اساس حیات سبزتر، امن و فراگیر را در کلانشهرهای آینده فراهم میکنند.
از جمله دیگر روباتهای این رویداد میتوان به نادین (Nadine)، یکی از واقعگرایانهترین روباتهای انساننمای اجتماعی، ساخته دانشگاه ژنو؛ گمینوید (Geminoid)، یک روبات انساننمای فوق واقعگرایانه ساخته هیروشی ایشیگورو از ژاپن و 4NE1، از جمله پیشرفتهترین روباتهای شناختی انساننما از شرکت Neura Robotics اشاره کرد که برای همکاری با انسانها طراحی شده است.
در بخش فرهنگ نیز ربات Ai-Da، اولین روبات هنرمند واقعگرایانه ساخته ایدان ملر و دسدمونا (Desdemona)، روبات «راکاستار» از گروه Jam Galaxy نیز در این مراسم حضور پیدا میکنند.