وزیر ارتباطات: ماموریت وزارت ارتباطات بررسی فروش فیلترشکن نیست
وزیر ارتباطات با بیان این نکته که ماموریتکاری وزارت ارتباطات، بررسی مبادی فروش فیلترشکنفروشها نیست،…
۲۶ دی ۱۴۰۳
۱۵ تیر ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۸ تیر ۱۴۰۲
مجمع عمومی سالانه شرکت مخابرات ایران زیر سایه اعتراض بازنشستگان و سهامداران برگزار شد و در نهایت تصمیم گرفت تنها ۱۰ درصد سود این شرکت در سال ۱۴۰۱ را تقسیم کند.
به گزارش پیوست، شرکت مخابرات ایران در مجمع سالانه خود تصمیم گرفت سودی میان سهامداران تقسیم نکند و تنها برای رعایت قانون تجارت، ۱۰ درصد سود را به سهامداران اختصاص دهد. این تصمیم با کمتر مخالفتی در مجمع سالانه سهامداران روبرو شد؛ اما در مقابل سهامداران نسبت تجدید ارزیابی نشدن داراییهای شرکت مخابرات، قیمت پایین سهام این شرکت، زیان عملیاتی شرکت اصلی و ثابت ماندن تعرفههای خدمات مخابراتی اعتراض کردند. همچنین اعتراض بازنشستگان شرکت مخابرات و شرکت تلفن بابت وصول نشدن مطالبات سالهای گذشته، باز هم تکرار شد که مانند هر سال با وعده مدیران برای پرداخت این مطالبات همراه بود.
مجمع مخابرات سه روز پس از آن برگزار شد که نامه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی خطاب به مدیرعامل شرکت مخابرات منتشر شده بود. در این نامه با تمدید پروانه فعالیت مخابرات موافقت نشده بود. از جمله دلایلی که رگولاتوری برای مخالفت با تمدید پروانه مخابرات برشمرده بود، رسیدگی نکردن به وضعیت بازنشستگان و پرداخت نشدن مطالبات آنان است. هرچند در این مجمع، نماینده دولت اعلام کرد این نامه فقط برای هشدار صادر شده و مسئله در حال رسیدگی است.
مجمع عمومی شرکت مخابرات ایران که بیش از ۴ ساعت به طول انجامید، با سخنرانی ابراهیم محمودزاده، رئیس هیات مدیره مخابرات آغاز شد.
محمودزاده در سخنان خود به موضوع همگرایی میان مخابرات و همراه اول اشاره کرد که از سالها پیش مطرح بوده؛ اما هیچگاه اجرایی نشده است. او نیز اعلام کرد قرار است همگرایی با همراه اول به شکلی جدید اجرایی شود؛ اما توضیح بیشتری در این رابطه نداد.
رئیس هیات مدیره مخابرات همچنین با شفافسازی حسابهای این شرکت اشاره کرد که محاسبه قیمت تمام شده سرویسهای مخابراتی نیز بخشی از آن خواهد بود. موضوع حسابهای شفاف مالی در گزارش حسابرس قانونی مخابرات هم آمده بود و در بندهای متعددی از این گزارش به نادیده گرفتن هزینهها یا محاسبه حقوق و دستمزد به عنوان سرمایه اشاره شده بود.
اما موضوعات چالشبرانگیز مخابرات از سالها پیش، ارزیابی داراییهای این شرکت، پرداخت مطالبان کارکنان و بازنشستگان و تغییر وضعیت ایثارگران بوده است که این آخری به کارت زرد مجلس به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات منجر شد.
محمودزاده در سخنان خود به این دو موضوع نیز اشاره کرد و درباره استخدام ایثارگران گفت طرحی که مخابرات برای این کار آماده کرده در انتظار تایید وزارتخانههای کار و ارتباطات است و پس از آن اجرایی خواهد شد. همچنین درباره پرداخت مطالبات بازنشستگان اعلام کرد مخابرات تلاش کرده است براساس قولی که پیشتر داده بود تا پایان سال این وجوه را واریز کند؛ اما نتوانسته به صورت کامل به وعده خود عمل کند. او باز هم وعده داد تا نیمه تابستان تمامی مطالبات معوقه پرداخت شود.
رئیس هیات مدیره مخابرات به صورت سربسته به نامه رگولاتوری و سخنان وزیر ارتباطات در حاشیه جلسه هیات دولت نیز اشاره کرد و گفت در هفته آینده جلسهای با وزیر ترتیب داده خواهد شد که این اختلاف، برطرف شود.
مدیرعامل مخابرات نیز در سخنان خود بدون آنکه اشاره مستقیمی به سخنان وزیر و نامه رگولاتوری داشته باشد، آمارهای مختلفی از توسعه شبکه مخابرات ارائه و تاکید کرد توسعه شبکه در تمامی لایهها باید انجام شود و نمیتوان تنها به لایه دسترسی توجه کرد.
مجید سلطانی با اشاره به رشد ۴۰ درصدی درآمدهای عملیاتی مخابرات و رشد ۳۲ درصدی درآمدهای عملیاتی باند پهن، اعلام کرد بخشی از تجهیزاتی که مخابرات برای توسعه فیبرنوری سفارش داده بود در هفته جاری دریافت شده و به زودی کار توسعه آغاز خواهد شد. او اعلام کرد مخابرات هماکنون بیش از ۱۸۳ هزار کیلومتر فیبرنوری دارد.
سلطانی در بخش درآمدی مخابرات اعلام کرد علاوه بر حذف ۱۲ هزار پست سازمانی در این شرکت، بخشی از کابلهای مسی که دیگر نیازی به آنها نیست هم فروخته شده است.
مدیرعامل مخابرات در گزارش مدیریتی خود از اقدامات انجام شده در سال ۱۴۰۱ اعلام کرد این شرکت تا پایان سال ۱۴۰۳ به تعهد ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار پورت FTTH عمل خواهد کرد که برای اجرای این طرح ۵۷۰۰ میلیارد تومان بودجه پیشبینی شده است.
او همچنین بخشی از مشکلات مخابرات را ناشی از دیر ابلاغ شدن مصوبه حداقل کارکرد تلفن ثابت عنوان کرد.
در جریان اعتراضهای مکرر سهامداران و بازنشستگان شرکت مخابرات، بارها از سیاستهای دولت در رابطه با مخابرات و تعرفه خدمات نیز انتقاد شد که در واکنش به این سخنان، رضا فاضل، مدیر کل دفتر حقوقی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات که به عنوان ناظر در مجمع حضور داشت، از سیاستهای دولت دفاع کرد. او تاکید کرد بخشی از سخنانی که در این جلسه گفته شده در هیات مدیره مخابرات پیگیری میشود؛ اما به تصمیم بر این است که موضوعاتی که تاثیر منفی بر قیمت سهام میگذارند، رسانهای نشوند.
در واکنش به این سخن فاضل، برخی از حاضران به نامه چند روز پیش رگولاتوری اشاره کردند که در رسانهها منتشر شده است. فاضل در مقابل اعلام کرد این نامه تنها به منظور هشدار صادر شده و موضوع در حال رسیدگی است.
در این مجمع برخی بازنشستگان اعلام کردند در تجمعی که مقابل ستاد اجرایی فرمان امام داشتهاند، مضروب شدهاند و دولت و مخابرات از آنها شکایت کرده است. در واکنش به این سخنان نماینده طرح شکایت از طرف وزارت ارتباطات را رد کرد و گفت براساس اختیاری که وزیر ارتباطات به او داده، اگر قرار بر شکایتی باشد باید از طرف او انجام شود که چنین چیزی نیست و اگر باشد هم پس گرفته خواهد شد؛ اما بازنشستگان تاکید کردند تمایلی به پس گرفته شدن شکایت ندارد و ترجیح میدهند در دادگاه از خود دفاع کنند تا حقایق روشن شود.
در نهایت این مجمع پرحاشیه با تقسیم تنها ۱۰ درصد سود سالانه (حدود ۱۱ ریال برای هر سهم) به پایان رسید.