skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

سامانه سماس چیست و چگونه سهمیه سوخت بگیریم

۲۲ تیر ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۸ دی ۱۴۰۲

سامانه سماس

سماس (سامانه اطلاعات مشترک سفر)، سامانه‌ای برای استعلام اعتبار سوخت بنزین و مشاهده مانده اعتبار سوخت است. سامانه سماس به تمام رانندگان تاکسی‌های اینترنتی مانند اسنپ، تپسی، رانندگان سازمانی و مدارس این امکان را می‌دهد که با مراجعه به سایت سماس از موجودی اعتبار سوخت خود، زمان واریز اعتبار، تاریخچه اعتبار برداشت و غیره مطلع شوند.

به گزارش پیوست؛ در ابتدای راه‌اندازی طرح سهمیه‌بندی بنزین، تمام رانندگان برای مشاهده باقی مانده سهمیه بنزین خود به‌صورت حضوری در محل‌های خاصی حاضر می‌شدند و پیگیر باقی‌مانده سهمیه بنزین خود می‌شدند، اما حالا در سامانه سماس تمام اطلاعات و داده‌های سفر به صورت کاملا آنلاین ثبت می‌شود و هیچ نیازی برای مراجعه حضوری وجود ندارد.

سامانه سماس یا سامانه مشترک اطلاعات سفر، سامانه‌ای ملی است که توسط وزارت کشور طراحی و راه‌اندازی شده است. این سامانه اطلاعات مربوط به سهمیه سوخت، اعتبار سوخت و تاریخچه سوخت‌گیری خودروها را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

سامانه سماس از طریق وب‌سایت samas.moi.ir و اپلیکیشن سماس قابل دسترس است. برای استفاده از سامانه سماس، باید کد ملی و شماره تلفن همراه خود را وارد کنید.

با توجه به سهمیه‌بندی سوخت وسایل حمل‌و‌نقل، به هر وسیله‌نقلیه میزان مشخصی سوخت بر اساس نوع کاربری آن اختصاص داده می‌شود، به همین دلیل وسایل حمل‌و‌نقل عمومی از قبیل تاکسی‌های عادی و اینترنتی که میزان قابل توجهی از سوخت را به جهت انجام امورات خود نیازمند هستند، سوخت بیشتری را به صورت دولتی دریافت می‌کنند، تا با مشکل کمبود سوخت مواجه نشوند.

در ابتدا برای استفاده از خدمات سهمیه بنزین، رانندگان به نهادهای مربوطه مراجعه می‌کردند و پس از ثبت و درخواست‌های مکرر جهت دریافت سهمیه از آن خدمات برخوردار می‌شدند، اما مشکلاتی مثل اطلاع‌نداشتن رانندگان از زمان واریز و همچنین میزان اعتبار باقی‌مانده در کارت سوخت وجود داشت؛ بعد از راه‌اندازی سامانه سماس توسط وزارت کشور این امکانات به‌صورت غیر‌حضوری برای رانندگان وسایل نقلیه عمومی فراهم شد.

خدمات سامانه سماس

  • مشاهده اعتبار سوخت باقی مانده جهت مصرف
  • مشاهده تاریخچه اعتبار
  • تاریخچه برداشت اعتبار
  • تغییر رمز اعتبار سوخت
  • بازیابی رمز عبور
  • مشاهده تاریخچه سوخت‌گیری
  • استعلام وضعیت تردد با پلاک
  • ثبت اعتراض به عدم واریز سهمیه سوخت

در این سامانه تمام واریزی‌ها و برداشت‌ها از کارت سوخت ثبت می‌شود و قابل مشاهده است؛ همچنین درشرایط تغییر رمز اعتبار سوخت و فراموشی آن همه اطلاعات در سامانه قابل بازیابی است.

سفیران تاکسی‌های اینترنتی مختلف باید اطلاعات خود را در زمین ثبت نام به درستی وارد کنند و از صحت اطلاعات وارد شده اطمینان حاصل نمایند در غیر این صورت قادر به استفاده از سهمیه بنزین نیستند.

مدارک مورد نیاز برای دریافت سهمیه بنزین در سامانه سماس

نام ونام‌ خانوادگی سفیر (به صورت کامل با پسوند و پیشوند)

شماره موبایلی که با آن سفیر هستید

کد ملی سفیر

اطلاعات گواهینامه شامل؛ تاریخ صدور، شماره گواهینامه، تاریخ اعتبار و نوع گواهینامه

اطلاعات مربوط به خودرو شامل؛ مدل خودرو، شماره پلاک خودرو، کد VIN

اطلاعات مربوط به بیمه خودرو شامل؛ کد بیمه نامه، تاریخ اعتبار بیمه

مشاهده سهمیه بنزین در سامانه سماس

در حال‌حاضر اعتبار سوخت به کارت ملی افراد واریز می‌شود و استعلام مقدار سوخت با وارد کردن کد ملی در سامانه سماس امکان پذیر است. بنابراین تنها افرادی می‌توانند از این سامانه استفاده کنند که کد ملی‌شان در سامانه ثبت شده باشد. اگر به کد ملی سفیر اعتبار سوخت واریز شده باشد، اطلاعات و میزان اعتبار سوخت در سامانه قابل مشاهده است و می‌توانند آخرین وضعیت و باقی‌مانده سهمیه بنزین را مشاهده کنند. تمامی اعتبار سوخت رانندگان از طریق کد ملی قابل استعلام است و نیازی به ارائه کارت‌های بانکی نیست. همچنین به صورت پیش‌فرض رمز سوخت‌گیری رانندگان، چهار رقم آخر کد ملی آنها در نظر گرفته شده‌است.

نحوه محاسبه اعتبار سوخت برای خودروهای بنزینی و یا دوگانه‌سوز

خودروهای بنزینی به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر طی کردن مسیر، ۸.۷۵ لیتر تا سقف ۳۰۰ لیتر دریافت می‌کنند و خودروهای دوگانه سوز به ازای ۱۰۰ کیلومتر طی کردن مسیر ۵.۲۵ لیتر تا سقف ۱۸۰ لیتر سوخت دریافت می‌کنند.

دلایل دریافت‌نکردن سهمیه بنزین چیست؟

یکی از دلایل تعلق نگرفتن سهمیه سوخت به رانندگان پیمایش کمتر از ۲۰۰ کیلومتر است. دلیل دیگر ثبت غلط اطلاعات راننده است که در این شرایط  ثبت احوال اطلاعات فرد را تایید نمی‌کند. مورد دیگر وجود غلط املایی در نام و نام‌ خانوادگی ثبت شده در حساب کاربری راننده است؛ اگر راننده نام و نام‌‌خانوادگی‌ای را که در شرکت تاکسیرانی اینترنتی ثبت‌کرده باشد با سامانه سماس تناقض داشه باشد، رانده باید اطلاعات را در یکی از ۲سامانه اصلاح کند.

اشتباه بودن شماره VIN خودرو

اگر شماره VIN (کد‌شناسایی خودرو) اشتباه وارد شود، سهمیه سوخت به راننده تعلق نمی‌گیرد.

اشتباه در شماره پلاک خودرو

اشتباه واردشدن شماره پلاک خودرو باعث نپذیرفتن اطلاعات راننده در سامانه می‌شود. در این حالت برای اصلاح شماره پلاک می‌توانید با مراجعه به پشتیبانی‌های اسنپ، تپسی و یا سایر تاکسیرانی‌ها اطلاعات را ویرایش کنید.

اشتباه در واردکردن کد یکتای بیمه نامه

اگر کد یکتای بیمه‌نامه اشتباه وارد شود، سهمیه سوخت برای راننده واریز نمی‌شود. برای اصلاح کد یکتا می‌توانید با مراجعه به دفاتر تاکسیرانی‌ها و یا از طریق سایت رانندگان نسبت به اصلاح اطلاعات خود اقدام کنید.

https://pvst.ir/fen

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو