skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

بحران مهاجرت جدی است اما همه ماجرا نیست

علی مومنی علی مومنی نویسنده میهمان

۷ تیر ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

جمعی از فعالان اقتصاد نوآوری کشور باور دارند بحران مهاجرت جدی است اما نباید از نخبگان داخلی نیز غافل شد.

به گزارش پیوست، فرزین فردیس، عضو اتاق بازرگانی تهران در پنل «اقتصاد نوآوری و فرصت‌های آن برای آینده ایران» گفت: آنچه مهاجرت را دردناک کرده این است که خالص رفت و برگشت‌ها به ضرر کشور است. اگر به این ماجرا فقط از منظر درد نگاه کنیم شاید ناامید شویم اما آیا به این فکر می‌کنیم از این سرمایه‌ها در جغرافیای فرامرزی استفاده کنیم؟ باید به اینها در اکوسیستم بیشتر فکر کرد.

شهاب جوانمردی، مدیرعامل هلدینگ فناپ نیز در این باره گفت: من هم برای مقوله مهاجرت تصویر سیاه و سفید ندارم. اما باید توجه کنیم ما که تا این لحظه ایستاده‌ایم و کار می‌کنیم خودمان را تضعیف نکنیم. در همین شرایط با همه پیچیدگی‌ها مجموعه‌های خوبی تلاش‌شان را می‌کنند که ده سال قبل وجود نداشت.

جوانمردی ادامه داد: دیگر اینکه ما در کشوری زندگی می‌کنیم که ۸۵ میلیون جمعیت داریم که ۵ درصد آن خارج از کشور هستند. آیا کل استعدادهای این زمین در این ۵ درصد بوده است؟ خیلی وقت‌ها داشته‌هایمان را کوچک می‌کنیم و دور می‌ریزیم. از جمعیت بزرگی غافلیم و استعدادهایشان را نادیده می‌گیریم.

فردیس در مورد کنش‌گری در شرایط فعلی توضیح داد: اخیرا کتابی از مقصود فراستخواه منتشر شده که نظریه‌ای در آن به نام کنشگران مرزی مطرح شده است. می‌گوید آدم‌هایی در برهه‌هایی از تاریخ نقش میانجی را بازی کردند که از هر دو سمت هم بد و بی‌راه شنیدند. فکر می‌کنم هر کسی این وسط می‌ایستد باید به او کمک کرد تا دوام بیاورد.

اقتصاد نوآوری باید مشکلات کشور را حل کند

مدیرعامل هلدینگ فناپ در پاسخ به سوالی در مورد کارآمدی اقتصاد دولتی، خصوصی یا خصولتی نیز گفت: در کشورهای توسعه‌یافته نیز ممکن است در صنایع با ریسک بالا دولت وارد شود. در خصوص نقش دولت و بخش خصوصی و دولتی باید به تفاهم رسید اما در ایران عقب‌تر از این هستیم که بگوییم آیا باید دولت کار را انجام دهد یا بخش خصوصی و خصولتی هم باشند.

جوانمردی اضافه کرد: اما اکنون وارد فضای جدیدی شدیم. همه می‌گویند فضای اقتصاد نوآوری تضعیف شده است. درست است اما بدون اتفاقات اخیر هم اقتصاد نوآوری باید مسیرش را عوض می‌کرد. اقتصاد نوآوری باید تمرکزش را روی حل مسائل اساسی کشور با استفاده از پنجره فرصت فناوری کشور بگذارد.
تا وقتی امنیت غذایی آب و هوا ترافیک و سالمندی را فراموش کرده باشیم و اقتصاد نوآوری به این مسائل توجه نکند این اقتصاد به سقف شیشه‌ای برخورد می‌کند.

نازنین دانشور، مدیرعامل نت‌برگ و تخفیفان نیز که امروز خبر از مهاجرتش داد در این پنل حضور داشت. او گفت: من بعد از ادغام تخفیفان و نت‌برگ می‌خواستم از این مجموعه جدا شوم اما بعد از کرونا فروش‌مان ۹۵ درصد کم شد و تصمیم گرفتم بمانم.

دانشور ادامه داد: امروز در تخفیفان در کمتر از هر سه ثانیه یک خرید موفق دارم و تراکنش‌هایمان ۸ برابر قبل از کرونا است.

او در مورد دلایلش برای مهاجرت گفت: تصمیم به رفتن را اوایل سال گذشته گرفتم و اتفاقات اخیر نیز آن را تسریع کرد. احساس کردم شاید قدّم برای سازمانی که در آن کار می‌کنم کافی نیست و نیاز به خونی جدید دارد. اعتقاد دارم امید هست و شرایط بهتر می‌شود اما این پیچ تاریخی شرایط را سخت کرده است و بارقه‌های امید را کمتر می‌بینم.

https://pvst.ir/f9x
علی مومنی
علی مومنینویسنده میهمان

    در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو