skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

حرکت روی نقطه صفر

۳ تیر ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۲ دقیقه

شماره ۱۱۳

اگر رویکرد مدیران و تصمیم‌گیران کشور در دوره‌ای ترسیم مسیر بلندمدت و افق چندساله برای انجام طرح‌ها و پروژه‌های مختلف بود به نظر می‌رسد رویکرد مدیران به سمت برنامه‌ریزی کوتاه‌مدت با هدف رسیدن به یک نتیجه مشخص در یک دوره بسیار کوتاه، تغییر کرده است و این تغییر رویکرد به سادگی خود را در برنامه هفتم توسعه نشان می‌دهد.

اگر هدف از تدوین و تصویب برنامه‌های پنج‌ساله کشور در دوره‌های مختلف مشخص کردن مسیر دولتمردان در دوره‌های پنج‌ساله (دوره‌های میان‌مدتی که مسیر قانون بودجه را مشخص می‌کند) بود، حال این دیدگاه تغییر کرده است.

اگر در دوره‌ای نگاه خصوصی‌سازی از دل برنامه سوم توسعه بیرون آمد و در نهایت اپراتور دوم تلفن همراه از لابه‌لای بندهای قانونی برنامه سوم توسعه شکل گرفت یا برنامه‌های توسعه دولت الکترونیکی از دل برنامه چهارم توسعه بروز کرد، در سندی که به عنوان سند برنامه هفتم توسعه هم‌اکنون منتشر شده چنین دیدگاهی مشخص نیست.

هرچند تا زمان نگارش این یادداشت، این سند نهایی نشده- و دلیل آن نیز از سوی دولتمردان به جمع‌بندی نرسیدن بدنه دولت عنوان می‌شود- اما در پیش‌نویسی که منتشر شده فقدان نگاه بلندمدت حداقل در بخش فناوری اطلاعات به خوبی به چشم می‌آید. بررسی بخش‌های مربوط به فناوری اطلاعات نشان می‌دهد هیچ برنامه جدیدی در دستور کار برنامه هفتم توسعه نیست بلکه بر همان رئوسی تاکید شده که قوانین بودجه سالانه بر آنها تاکید کرده است. در اصل، برنامه هفتم تبدیل به نمایی از قانون بودجه کشور شده و جایگاه خود را به عنوان یک نقشه راه از دست داده است.

به عنوان مثال در شرایطی که انتظار می‌رفت در برنامه هفتم توسعه به صورت ویژه به اقتصاد دیجیتالی و برنامه‌ریزی برای توسعه آن توجه شود، فقط در ماده ۱۸ این لایحه به «ارتقای سهم اقتصاد دیجیتالی از تولید ناخالص داخلی کشور به حداقل ۱۰ درصد در پایان برنامه هفتم توسعه کشور» اشاره شده است؛ این رقم، همان رقمی است که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، عیسی زارع‌پور، پس از نشستن بر صندلی وزارت وعده داد در پایان دولت سیزدهم تحقق یابد.

در این برنامه نه تنها نوع نگاه دولت به توسعه فناوری مشخص نیست بلکه نسبت به آن موضع منفعلانه‌ای گرفته است. از همین روست که به نظر نمی‌رسد برنامه هفتم توسعه سکوی پرتاب و رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات باشد.

این مطلب در شماره ۱۱۳ پیوست منتشر شده است.

ماهنامه ۱۱۳ پیوست
دانلود نسخه PDF
https://pvst.ir/f73

مهرک محمودی روزنامه‌نگاری را از حوزه سینما شروع کرد و در مدت کوتاهی پس از آن، با این سودا که روزنامه‌نگار باید در تمامی بخش‌ها فعالیت کند براساس یک اتفاق خیلی ساده وارد حوزه اقتصادی شد و در روزنامه‌های صدای عدالت، آزاد، ابرار اقتصادی، فرهنگ آشتی، همشهری اقتصادی و غیره به عنوان خبرنگار فعالیت کرد. همانطور که زندگی همیشه براساس اتفاق‌های ساده جلو می‌رود، فعالیت خود را به صورت نیمه وقت در در هفته‌نامه عصرارتباط در حوزه تجارت و بانکداری الکترونیکی آغاز کرد و پس از مدتی این فعالیت نیمه وقت به یک فعالیت تمام وقت تبدیل و ۹ سال به طول انجامید اما باز هم براساس یک اتفاق آنجا را ترک کرد. حال سال‌هاست که پیوست خانه مهرک محمودی است؛ اما تجارت و بانکداری و دولت الکترونیکی تبدیل به حوزه‌های مورد علاقه او شده‌اند.

تمام مقالات

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو