skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

موسسه الن و آمازون اولین نقشه مغز را می‌سازند

۱۸ خرداد ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

محققان موسسه مغز الن (Allen) با همکاری بخش خدمات ابری آمازون (AWS) قرار است اولین نقشه مغز انسان را بسازند. این نقشه می‌تواند به منبعی تازه و انقلابی برای علوم اعصاب تبدیل شود.

به گزارش پیوست، AWS می‌گوید با پلتفرم دانش مغز (Brain Knowledge) از موسسه الن در ساخت نقشه کامل مغز انسان حمایت می‌کند. این پلتفرم که اولین نسخه در نوع خود است به گونه‌ای طراحی شده تا مرجع کاملی برای تمام سلول‌های مغز باشد و نهایتا به عنوان بزرگترین دیتابیس منبع باز سلول‌های مغزی عرضه می‌شود.

CNBC در گزارشی در این باره می‌گوید موسسه الن برای ساخت این پلتفرم جدید از تکنولوژی‌های ژنومیک تک سلولی استفاده می‌کند. محققان ژن‌های مورد استفاده هرکدام از سلول‌ها را بررسی کرده و «ردپای سلولی» را می‌سازند و سلول‌هایی که ردپای سلولی مشابهی دارند در «انواع سلولی» مختلف دسته‌بندی می‌شوند و نتیجه آن یک نقشه با کیفیت از تمام مغز است.

زمانی که نقشه کامل شود محققان می‌توانند درک بهتری از ارتباط ژنتیک و فعالیت‌های مختلف ذهنی پیدا کنند. محققان باور دارند که این پلتفرم چشم‌انداز بهتری از دلیل بیماری‌های مختلف از جمله آلزایمر و پارکینسون ارائه می‌دهد.

دکتر اد لین، محقق ارشد موسسه الن، روز چهارشنبه (۷ ژوئن)، در مراسم ارائه این پلتفرم گفت: «این [نقشه] درست حکم جدول تناوبی را برای مغز دارد. پیچیدگی [این نقشه] بسیار بیشتر از چیزی است که پیشتر به آن دسترسی داشتیم.»

الن یک موسسه غیرانتفاعی در سیاتل واشنگتن است که از موسسات مختلف، از جمله موسسه‌ای با تمرکز بر علوم اعصاب تشکیل شده و به منابع عظیم اطلاعاتی در جهان شهرت دارد.

اما با وجود تخصص الن در حوزه داده‌ها، مغز انسان از صد‌ها میلیارد سللو تشکیل شده و درنتیجه ساخت یک نقشه کامل نیازمند داده‌های عظیمی است.

لین در نشست خبری خود به خبرنگاران گفت:‌ «ما با مشکلات بسیار بسیار بزرگی از لحاظ مقیاس داده برخورده‌ایم. مقیاس داده‌ها همینطور بزرگتر و بزرگتر می‌شود.»

موسسه الن به همین دلیل از تکنولوژی رایانش ابری و یادگیری ماشینی AWS برای استانداردسازی و تنظیم داده‌های پیچیده مغزی در یک مکان واحد استفاده می‌کند.

محققان هنگام تحقیقات ژنتیکی و تصویربرداری معمولا با داده‌های پتابایتی و اگزابایتی سر و کار دارند. دکتر رولند ایلینگ، رئیس بخش درمانی AWS، در توضیح حجم عظیم این داده‌ها گفت مصرف ۴۰ پتابایت داده با ویدیو 4k، آنهم اگر تمام ساعات روز و تمام روزهای هفته در حال پخش باشد، ۱۰۰ سال طول می‌کشد.

انتظار می‌رود که مقدار داده‌های در دسترس محققان در سال‌های پیش رو افزایش یابد اما لین می‌گوید در حال حاضر هم داده‌های بسیار زیادی در حوزه علوم اعصاب وجود دارد. به گفته او مشکل اینجاست که این داده‌ها سازماندهی مشخص ندارند و نامتمرکز هستند که درنتیجه دسترسی محققان را دشوار می‌کند.

موسسه الن قصد دارد با استفاده از تکنولوژی AWS داده‌های ذخیره شده در مکان‌ها مختلف و با فرمت‌های مختلف را تفسیر کند و به گفته لین دسترسی به دانش را دموکراتیزه کرده و بخش‌های مختلف جامعه علوم اعصاب را به هم متصل می‌کند.

او گفت: «با اینکه هنوز در مراحل اولیه هستیم، اما هدف پلتفرم دانش مغزی تحول بخش‌های مختلف اطلاعات علوم اعصاب و ادغام‌ آنها در یک اکوسیستم واحد است.»

موسسه الن پنج سال آینده را برای پلتفرم دانش مغزی زمان می‌گذارد. لین می‌گوید این پروژه هنوز در مراحل اولیه است اما پتانسیل بسیار بالایی دارد.

او گفت: «تصور کنید که موفقیت ما چه تاثیری بر این حوزه خواهد داشت. ما می‌توانیم بخش‌های جداگانه این رشته را که امکان صحبت با یکدیگر را ندارند متحد کنیم. ما می‌توانیم سرعت درکمان از عملکرد مغز را سرعت ببخشیم و نگاه جدیدی به بیماری‌ها داشته باشیم.»

 

https://pvst.ir/f33

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو