skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

سفر ایلان ماسک به چین و استقبال گرم پکن

۱۰ خرداد ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

سفر ایلان ماسک به چین

ماسک روز سه‌شنبه پس از سه سال به چین سفر کرد. ورود او با استقبال گرم و تعریف و تمجید جامعه چین همراه بود. او در سفر خود با چند وزیر و مقامات دیگر چینی دیدار کرده است. چین به عنوان بزرگترین بازار خارجی تسلا و میزبان یکی از بزرگترین کارخانه‌های این شرکت از اهمیت بالایی برای ماسک برخوردار است.

به گزارش پیوست، ماسک پس از ورود به پکن با وزرای خارجه، بازرگانی و صنعت چین دیدار کرده است. چین به عنوان بزرگترین بازار خودروهای الکتریکی از اهمیت بالایی برای ماسک برخودار است و پکن هم حساسیت بالایی روی نحوه عملکرد خودروها و به ویژه سیستم‌های هوشمند و مسیریابی آنها دارد.

در سفر ماسک به چین چه می‌گذرد

با اینکه چیز چندانی درمرود جزئیات گفتگو‌ها منتشر نشده اما وزارت صنعت چین اعلام کرده است ماسک و جین ژوانلوگ، وزیر صنعت و اطلاعات، درمورد دیدگاه‌های خود در زمینه توسعه خودروهای الکتریکی و متصل صحبت کرده‌اند.

گفتنی است ماسک اطلاعات چندانی درمورد برنامه خود در این سفر ارائه نمی‌کند. او روز چهارشنبه (۳۱ مه) در پاسخ به خبرنگاران روبرو هتل محل اقامتش از اظهارنظر درمورد برنامه سفر خودداری کرد.

اطلاعات چندانی از این سفر در دست نیست اما وزارت خارجه چین سه شنبه (۳۰ مه) در بیانیه‌ای گفت ماسک مایل است کسب و کار خودروسازی خود را در این کشور توسعه دهد و افزود طی ملاقات با ماسک، او اقتصاد‌ چین و آمریکا را به عنوان «دوقلو‌های به هم چسبیده» توصیف کرده است.

سفر ماسک یک بیانیه سیاسی است

برخی سفر ماسک به چین را همانند سفر دیگر مدیرعامل‌های آمریکایی یک بیانیه سیاسی تلقی می‌کنند.

انتونی سسین، استراتژیست ارشد صندوق سرمایه‌گذاری کرانشیرز، در مصاحبه‌ای با CNBC گفت این ملاقات از نگاه او یک «بیانیه سیاسی» به چین است و این بیانیه می‌خواهد به سیاست‌مداران هردو طرف بگوید «تجارت نیازمند ثبات سیاسی است.»

البته از نگاه سسین موضوعات سیاسی تنها دلیل سفر ماسک نیستند. بازار بزرگ چین برخلاف دیگر مناطق جهان تحت سلطه کامل تسلا نیست.

تسلا در بیشتر مناطق جهان به عنوان یکه‌تاز بازار خودروهای الکتریکی شناخته می‌شود اما در چین رقبای داخلی با پیشنهادات رقابتی بیشتری بازار را در اختیار گرفته‌اند.

به همین دلیل بود که ماسک و مدیران در سال جاری قیمت‌ خودروهای خود را در این کشور کاهش دادند. با اینکه قیمت‌ها در ماه مه به دلیل تورم دوباره افزایش یافت اما هنوز در سطحی پایین‌تر از آغاز سال ۲۰۲۳ قرار دارد.

با این حال دولت چین یارانه خرید خودروهای الکتریکی را حذف کرده و شرکت‌های سازنده برای رقابت در بازار دیگر از یک برتری پیش‌فرض برخوردار نیستند. شرکت‌های چینی هم با ارائه محصولات بروز (برخلاف تسلا که فعلا محصول تازه‌ای را روانه بازار نکرده است) و با قیمت‌ رقابتی بیشتر سهم بازار را از آن خود کرده‌اند.

تسلا چند سال گذشته را با مشکلاتی در چین مواجه است. این شرکت به دلیل محدودیت‌های سخت‌گیرانه پکن برای کنترل کرونا با مشکلات جدی مواجه شد و ماسک در توییتر گفت قرنطینه شانگهای برای تسلا «بسیار بسیار دشوار است.»

با این حال تسلا ماه گذشته از برنامه خود برای احداث یک کارخانه جدید به نام «مگاپک» برای تولید باتری خبر داد که حضور این شرکت در چین و وابستگی آن به این کشور را افزایش می‌دهد.

 

https://pvst.ir/f1o

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو