نشان: بهجای انتساب دستاوردهای بخش خصوصی به فیلترینگ دلایل واقعی محدودیتها را بگویید
نشان در بیانیهای نسبت به صحبتهای رسول جلیلی عضو شورای عالی فضای مجازی که رشد…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۳ خرداد ۱۴۰۲
چهارمین دبیر انجمن فینتک، نقش این انجمن را به عنوان بازوی مشورتی حاکمیت در حوزه فناوریهای مالی نوظهور موثر میداند و تعارض منافعی در وجود نهادهای صنفی موازی نمیبیند و در عین حال، تنوع انجمنها را عامل بلوغ بخش خصوص معرفی میکند.
به گزارش پیوست، مصطفی امیری دبیر انجمن فینتک درباره پیشینه شکلگیری و اهداف اولیه این انجمن عنوان کرد: برای بررسی پیشینه انجمن فینتک و میزان تاثیرگذاری آن باید به عقب برگشت. در آن زمان که انجمن را شکل دادیم نامهای با امضای شش مدیرعامل که حاوی خواستها و مطالبهمان بود به یک نهاد پیگیر فرستادیم و بعد از آن به فاصله دو هفته چهار کسبوکار فیلتر شد. یاد گرفتیم به جای اینکه به شکل شخصی به نهادهای بالادستی نامه ارسال کنیم با سربرگ مشخص و یک امضا آن را ارسال کنیم تا شاید تلفاتمان کمتر شود.
او ادامه داد: پیگیریهای انجمن که به تجمیع پرداختیارها و سند بانک مرکزی منجر شد. انجمن در این سالها اولویتش حفظ بازیگرها و اعضاش و گسترش بازار بوده است. در مجموع نسبت به اهداف اولیه انجمن فینتک تا اینجا عملکرد خوبی داشته است.
امیری درباره تعداد اعضای انجمن فینتک گفت: در حال حاضر، تعداد اعضای رسمی ما 108 عضو دارد. در خود گروه پرداختیاری نیز حدود 100 کسبوکار وجود دارد. به طور کلی، انجمن منافع در حدود 300 تا 350 کسبوکار را پیگیری میکند.
دبیر انجمن فینتک درباره مسیری که انجمن فینتک تاکنون رفته عنوان کرد: طبیعتا هر مسیری رفتیم در آن اشتباهی وجود داشته و همواره به دنبال بازخورد از طرف اعضا بوده است. ولی واقعیت این است یک جایی هم محکوم به رفتن هستیم چون نمیدانیم در انتهای مسیر چه چیزی انتظارمان را میکشد. ما کار صنفی انجام ندادهایم تجربه شرکتها در کار صنفی زیاد نیست و خود شرکتها آنقدر دغدغه دارند که وقت نمیکنند برای کار صنفی برنامه جدیای داشته باشند. انجمن فینتک و دیگر انجمنهای این حوزه قدمت زیادی ندارند و با دیگر اصناف قدیمی قابل مقایسه نیستند.
امیری درباره نگاه نهادهای حاکمیتی و رگولاتوری به انجمن فینتک گفت: سعی شده جایگاه بازوی مشورتی در طول مدت فعالیت انجمن تثبیت شود. در حال حاضر، انجمن در خیلی از مسائل نقش بازوی مشورتی را برای حاکمیت بازی میکند.
دبیر انجمن فینتک درباره تعارض منافع این انجمن با دیگر انجمنهای فعال در این حوزه عنوان کرد: به نظر میرسد یک میزان از استقلال برای انجمنها نیاز است. در مدل اتاق بازرگانی و کارگروههای ذیل آن باعث ایجاد دو اهرم فشار درباره موضوعهای مختلف شده است. واقعا نیاز است در برخی موضوعها در حد دو قدم هم شده رگولاتور بخشی را به عقب رفتن وادار کنیم. در برخی از حوزهها هم هنوز مقرراتگذاری نشده و به سمت محدودیت حرکت میکنیم. بسیاری از اعضای انجمن در کارگروههای سازمان نصر هم به شکل موازی فعال هستند. سعی داریم در انجمن ارتباط موثر و پویاتری به نسبت دیگر انجمنها موجود داشته باشیم و در یک صفحه بزرگتر قدم برداریم. وجود نهادهای مختلف سبب میشود صداهای مختلف شنیده و سلایق متفاوت دیده شوند.
او ادامه داد: رگولاتور غیرمنصف میتواند در این بین در یک طرف بیاستد و نظرها از یک طرف دریافت کند. اما اگر بخواهیم بلوغی فراگیر در تمام عرصهها را تجربه کنیم نیازمند پذیرش وجود صداهای متفاوت خواهیم بود. طبیعتا سخت است که حاکمیت صداهای مختلف را بشنود و اگر میخواهد بشنود باید ظرفیتهای خود را افزایش دهد.
امیری در آخر درباره وجود اتحاد اعضا در دورههای اول به نسبت دورههای بعدی گفت: به نظرم این اتحاد بیشتر و بیشتر شده است. در زمان هیات مدیره اولیه یکسری جبههها وجود داشت و باید یاد بگیریم با یکدیگر کار کنیم.اما نمیتوان انکار کرد که به نسبت دوره اولیه اختلاف نظرها وجود ندارد چراکه به دلیل فعالیتهای فردی و کسبوکاری اعضا گاهی مسیرها تغییر کرده و نظرها متفاوت شده است.