skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مدیرسابق بایت‌دنس از نفوذ چین در تیک‌تاک می‌گوید چرا تیک‌تاک چینی‌ها قابل اطمینان نیست؟

۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

نفوذ چین در تیک‌تاک

در حالی که تیک‌تاک برای بقا در ایالات متحده تلاش می‌کند و مقامات و قانون‌گذاران آمریکایی به شدت روی این شبکه‌اجتماعی حساس شده‌اند یکی از مدیران سابق بایت‌دنس، شرکت مادر تیک‌تاک، ادعاهای تندی را علیه نفوذ چین در این شبکه اجتماعی مطرح کرده است. یینتائو یو مدیر سابق بایت‌دنس مدعی شده که مالک تیک‌تاک از روبات و محتوای دزدی برای افزایش مشارکت استفاده کرده است.

به گزارش پیوست، شبکه اجتماعی محبوب نسل زد براساس آخرین آمار با مشارکت ۱۸ درصدی وضعیت بسیار خوبی نسبت به رقبایی مثل اینستاگرام و یوتیوب دارد اما به گفته یکی از مدیران سابق بایت‌دنس، شرکت مادر تیک‌تاک، میزان مشارکت این شبکه اجتماعی ساختگی است.

طبق اعلام نیویورک‌تایمز مدیر سابق بایت‌دنس این غول تکنولوژی را به «فرهنگ بی‌قانونی» متهم کرده است. به گفته او این شبکه اجتماعی در اولین سال‌های خود محتوای پلتفرم‌هایی مثل اسنپ‌چت و اینستاگرام را به سرقت برده و «ابزار پروپاگاندای مفیدی برای حزب کمونیست چین است.»

این ادعاها بخشی از پرونده اخراج اشتباهی است که روز دوشنبه توسط یینتائو یو، مدیر مهندسی فعالیت‌های بایت‌دنس در ایالات متحده از آگوست ۲۰۱۷ تا نوامبر ۲۰۱۹، ارائه شد. آقای یو در این شکایت ادعا کرده است که دلیل اخراج او نگرانی‌اش از «الگوی جهانی» سرقت و سود از اموال ذهنی دیگر شرکت‌ها است.

کمیته‌ای با کلید مرگ اپلیکیشن‌ها

طبق ادعای یو بایت‌دنس حتی واحدی اختصاصی از اعضای حزب کمونیست چین داشته که گاها به آن کمیته گفته می‌شود. طبق ادعای او همین کمیته بر «نحوه پیشبرد ارزش‌های اصلی کمونیست» در اپلیکیشن‌ها نظارت می‌کند و «کلید مرگی» دارد که می‌تواند تمامی اپلیکیشن‌های چینی را خاموش کند.

براساس این شکایت:‌ «این کمیته بیشترین دسترسی را به تمامی داده‌های شرکت و حتی داده‌های ذخیره شده در ایالات متحده دارد.»

اپلکیشین تیک‌تاک که بیش از ۱۵۰ میلیون کاربر آمریکایی دارد یکی از پلتفرم‌های مهم سرگرمی در سراسر جهان است و قانون‌گذاران و مقامات آمریکایی نگران درز اطلاعات کاربران به پکن هستند.

کمیته‌ای از کنگره آمریکا در ماه مارس شو چو، مدیر ارشد اجرایی تیک‌تاک را درمورد مالک چینی این اپلیکیشن سوال و جواب کرد. مقامات متعددی درمورد نگرانی‌های امنیت ملی تیک‌تاک اظهار نگرانی کرده‌اند و بیش از ۱۲ ایالت آمریکایی استفاده از تیک‌هاک در دستگاه‌های دولتی را ممنوع کرده‌اند.

بایت‌دنس در پاسخ می‌گوید: «به شدت با این ادعاهای بی پایه و اساس و اتهامات مطرح شده در این شکایت مخالفیم.»

به گفته بایت‌دنس: «آقای یو کمتر از یک سال برای بایت دنس کار کرده و فعالیت او در جولای ۲۰۱۸ متوقف شد. او در دوره کوتاه فعالیتش در این شرکت روی اپلیکیشنی به نام Flipagram کار کرده است که سال‌ها پیش به دلایل تجاری متوقف شد.»

مدیران اهمیتی برای بی‌قانونی قائل نیستند

یو ۳۶ ساله در این شکایت مدعی شده که مهندسان بایت‌دنس در اولین روزهای فعالیت تیک‌تاک برای جذب کاربر ویدیو‌ّا و پست‌های اینستاگرامی و اسنپ‌چت را بدون اجازه کپی کرده و در این اپلیکیشن منتشر می‌کردند. او همچنین مدعی است که بایت‌دنس «به طور سیستماتیک کاربران جعلی خلق کرده است»-ارتشی از روبات‌ها-تا ارقام مشارکت را افزایش دهد و یو این مساله را به بالاسری‌ها گزارش کرده است.

به گفته او مدیریت در پاسخ به این گزارش گفت «مساله مهمی نیست.» یو می‌گوید مدیران دویین (Douyin)، نسخه چینی تیک‌تاک، در دفاتر چینی این شرکت الگوریتم را به گونه‌ای تغییر می‌دادند که نفرت‌پراکنی علیه ژاپن را تقویت کند. او در مصاحبه‌ای گفت که ترویج ضدیت با ژاپن و بولد کردن آن برای کاربران بدون هیچ ابایی انجام می‌شد.

او می‌گوید: «هیچ بحثی وجود نداشت. فقط انجامش می‌دادند.»

این پرونده همچنین مدعی شده که مهندسان بایت‌دنس در اپلیکیشن‌های چینی محتوای حامی اعتراضات دموکراسی‌خواهی در هنگ‌کنگ را کمرنگ کرده و نقد اعتراضات را پررنگ می‌کردند.

او در مثالی از «بی قانونی» داخل شرکت گفت که ژانگ ییمینگ، مدیرعامل بایت‌دنس، به لو وی، یکی از مقامات ارشد چینی که با مقررات اینترنت متهم شده، رشوه داده است. رسانه چین در آن زمان پرونده لو وی را پوشش داد اما اشاره‌ای به کسانی که رشوه داده‌اند نشد.

تیک‌تاک سعی دارد قانون‌گذاران آمریکایی را متقاعد کند که مستقل از بایت‌دنس فعالیت دارد و دولت چین هیچ نفوذ یا دسترسی ویژه‌ای به اپلیکیشن ندارد. تیک‌تاک طرح پر هزینه‌ای را برای ذخیره داده‌های کاربران آمریکایی روی سرور شرکت آمریکایی اوراکل به اجرا در آورده که از آن به عنوان پروژه تگزاس یاد می‌شود.

یو، متولد چین و بزرگ شده این کشور که در حال حاضر ساکن سن‌فرانسیسکو است، در یک مصاحبه طولانی در مورد زمان فعالیتش در این شرکت گفت داده‌های کاربر آمریکایی تیک‌تاک در ایالات متحده ذخیره می‌شد اما مهندسان چینی به آن دسترسی داشتند.

او می‌گوید مکان جغرافیایی «اهمیتی ندارد» زیرا مهندسان حتی در قاره‌ای دیگر هم دسترسی خود را دارند. او می‌گوید طی دوران فعالیتش در این شرکت، یک سری مهندسان به داده‌های کاربران دسترسی داشتند.

با اینکه او در این پرونده خواستار جبران درآمد از دست رفته، مجازات و دریافت ۲۲۰ هزار سهام بایت‌دنسی شده است که در آن زمان از آن محروم شد. این شکایت مبلغ دلاری مجازات را مشخص نمی‌کند اما ارزش‌ سهام‌ها به تنهایی ده‌ها میلیون دلار است. این شکایت پس از سال‌ها مذاکره بی نتیجه با شرکت مطرح شده است.

 

https://pvst.ir/eus

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو