skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر
انتخاب سردبیر

قطعی پیام‌رسان‌ها؛ یک اختلال ساده و چند موضوع غیر ساده -۲

میثم قاسمی تحریریه

۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۲ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲

بخش اول این یادداشت چند پرسش غیر فنی را درباره از کار افتادن چند پیام‌رسان داخلی مطرح کرد؛ اما به این رخداد می‌توان از زاویه فنی هم نگاه کرد. گفته می‌شود پیام‌رسان‌های داخلی مختل شده در دیتاسنتر شهید قاسم سلیمانی (بومهن) میزبانی می‌شوند. براین اساس، چند پرسش مطرح می‌شود:

۱- کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در جلسه شماره ۲۴۷ (۷ آذر ۱۳۹۵) خود «اصول حاکم بر رتبه‌بندی مراکز داده» را اعلام کرد. مرکز مورد بحث براساس مصوبه رگولاتوری در چه جایگاهی قرار دارد؟

۲- هر مرکز داده (دیتاسنتر) باید از دو مسیر مجزا تامین برق کند. اگر هر دو مسیر از مدار خارج شوند، آن‌وقت باتری‌ها به کار می‌افتند. پرسش این است که در جریان اختلال دوشنبه شب، دقیقاً چه اتفاقی افتاده است؟

۳- پیام‌رسان‌هایی که مختل شدند از سرویس دیتاسنتر شرکت ارتباطات زیرساخت استفاده می‌کردند. پرسش این است که آیا برای این سرویس، پولی پرداخت می‌شود یا رایگان است؟ اگر رایگان است:

اولا؛ چرا باید چنین رانتی در اختیار چند پلتفرم قرار گیرد؟

ثانیا؛ این روند تا چه زمانی ادامه خواهد داشت؟

ثالثا؛ هزینه این میزبانی رایگان از کجا تامین می‌شوند؟

رابعاً؛ مدیران این پیام‌رسان‌ها قبل‌تر عنوان کرده بودند که کمک‌های دریافتی از سوی دولت را صرف خرید دیتاسنتر کرده‌اند.

خامساً؛ آیا این کسب‌وکارها واقعاً بدون حمایت‌های دولتی می‌توانند به حیات خود ادامه دهند یا تا ابد، رشد گلخانه‌ای خواهند داشت؟

۴- شهریور ۱۳۹۹ و در مراسم بهره‌برداری از این مرکز داده،‌ ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر وقت شورای عالی فضای مجازی گفت: «راه‌اندازی دیتاسنتر مادر شبکه ملی اطلاعات که از دیتاسنترهای های‌تک محسوب می‌شود» آیا واقعاً «دیتاسنتر مادر شبکه ملی اطلاعات» به این سادگی از مدار خارج می‌شود؟ در همان مراسم جناب فیروزآبادی از ساخت گوگل ملی هم سخن گفت که پرداختن به آن مجال دیگری می‌طلبد.

۵- در همان مراسم، دبیر وقت شورای عالی فضای مجازی اعلام کرد: «حمایت از سه پیام‌رسان تا رسیدن به ظرفیت پنج میلیون کاربر را در دستور کار قرار دادیم.» براساس آنچه این روزها وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات می‌گوید، تمامی پیام‌رسان‌های داخلی بیش از ۵ میلیون کاربر دارند. آیا زمان قطع حمایت‌های دولتی از آنها فرا نرسیده است؟

۶- با توجه به وضعیت موجود و کیفیت سرویس‌دهی، آیا تجمیع زیرساخت‌ها در یک مرکز، از نظر فنی درست است؟

در انتها باز هم می‌گویم که شاید بتوان به این فهرست افزود؛ اما تا همین‌جا هم اگر به پاسخ برسد، بسیار راه‌گشا خواهد بود.

https://pvst.ir/err
میثم قاسمیتحریریه

    سال ۸۱ رشته مهندسی را رها کردم به شوق روزنامه‌نگاری. از همان سال تاکنون، در حوزه‌های مختلفی مانند سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، گردشگری، ورزشی و... در رسانه‌هایی مانند همشهری، حیات‌نو، توسعه، عصر ارتباط و... کار کرده‌ام. از میانه سال ۹۲ و پس از حدود ۳ سال دوری از حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، به پیوست آمدم و دوباره روزنامه‌نگار این رشته شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو