مدیرعامل تپسی: اگر تپسی نتواند، هیچ پلتفرم دیگری توان مقابله با انحصارطلبی اسنپ را نخواهد داشت
تپسی به رای شورای رقابت و همزمانی شکایت ازکیوام و زودکس از رویههای ضدرقابتی اسنپ…
۴ آذر ۱۴۰۳
۲۱ فروردین ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور بخشنامهای درباره حمایت از تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال و اعطای اعتبار مالیاتی را به ادارات کل امور مالیاتی سراسر کشور ابلاغ کرد.
به گزارش پیوست، در بخشنامه ابلاغی داود منظور، رئیس سازمان امور مالیاتی خطاب به ادارات کل امور مالیاتی سراسر کشور آمده است: به پیوست تصویر آییننامه حمایت از تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات و اقتصاد رقومی (دیجیتال) کشور موضوع تصویبنامه شماره ۲۳۸۵۴۰/ت ۶۰۷۲۶هـ مورخ ۱۴۰۱/۱۲/۲۳ برای اجرا ارسال میشود.
مطابق مفاد این بخشنامه، بر اساس تبصره ماده ۹ آییننامه مزبور، معاونت علمی، فناوری و اقتصاددانش بنیان رئیسجمهور موظف است هزینه راهاندازی آزمایشگاههای این ماده را با رعایت بندهای (ب) و (ت) ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانشبنیان مصوب ۱۴۰۱ و آئیننامههای اجرایی آنها بهعنوان اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه منظور نماید.
بر اساس بند (ب) ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانشبنیان معادل هزینه انجام شده برای تحقیق و توسعه، به عنوان اعتبار مالیاتی با قابلیت انتقال به سنوات آتی به شرکتها و موسسات متقاضی اعطا میشود و معادل آن از مالیات قطعی شده سال انجام هزینه مذکور یا سالهای بعد کسر میشود.
بند (ت) این قانون نیز میگوید با هدف حمایت از تعمیق فناوری و استفاده حداکثری از توان شرکتهای دانشبنیان، موارد زیر به عنوان اعتبار مالیاتی با قابلیت انتقال به سنوات آتی به شرکتها و مؤسسات متقاضی اعطاء شده و به همین میزان از مالیات قطعی شده سال تخصیص سرمایه مذکور یا سالهای بعد کسر میشود.
این موارد به حداکثر ۳۰ درصد سرمایهگذاری مستقیم شرکتهای پذیرفته شده در بورس تهران و یا بازار اول و یا دوم فرابورس ایران و یا شرکتهای دارای سرمایه ثبتی به میزان حداقل یک سیام سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی، در شرکتها و مؤسسات دانشبنیان و فناور و همچنین سرمایهگذاری غیرمستقیم شرکتهای مذکور در جزء (۱) این بند در تأسیس یا افزایش سرمایه صندوقهای پژوهش و فناوری موضوع ماده (۴۴) قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور و صندوقها و نهادهای سرمایه گذاری موضوع بندهای (۲۰) و (۲۱) ماده (۱) قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران مصوب ١٣٨۴/٩/۱ مربوط میشود.
همچنین در بخشنامه تصریح شده است: اعطای اعتبار مالیاتی موضوع تبصره ماده ۹ آییننامه فوقالذکر، صرفاً با رعایت مقررات آییننامه اجرایی بند (ت) ماده ۱۱ قانون مذکور موضوع تصویبنامه شماره ۱۵۲۷۵۵/ت۶۰۳۸۴هـ مورخ ۱۴۰۱/۰۸/۲۳ و اصلاحیههای آن و همچنین آییننامه اجرایی بند (ب) ماده ۱۱ قانون یادشده موضوع تصویبنامه شماره ۱۱۷۲۰۵/ت۶۰۰۲۳هـ مورخ ۱۴۰۱/۰۷/۰۴ امکانپذیر خواهد بود.