معاونت علمی ۸۰ درصد حقوق شرکتکنندگان در طرح پسادکتری فناورانه را پرداخت میکند
معاونت علمی با کمک وزارت علوم، وزارت بهداشت و با همکاری دانشگاهها و حضور شرکتهای…
۱۴ آذر ۱۴۰۳
۱۶ فروردین ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۸ فروردین ۱۴۰۲
ارزش حقیقی تراکنشهای پرداخت الکترونیکی در اسفند ۱۴۰۱ نسبت به اسفند سال قبلتر، رشد منفی ۴/۱۵ درصدی پیدا کرده است. این عدد که در گزارش اقتصادی اسفند ۱۴۰۱ شاپرک آمده، بدون در نظر گرفتن تورم محاسبه شده است.
به گزارش پیوست، بر اساس گزارش اسفند ۱۴۰۱ شاپرک تعداد تراکنشها در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته از سه میلیارد و ۶۰۵ میلیون تراکنش به چهار میلیارد و ۲۳۹ میلیون تراکنش رسیده است. درصد تغییرات تراکنشها در این بازه زمانی از ۱۷/۶۰ درصدی حکایت دارد. همچنین برای اولین بار مبلغ (ارزش اسمی) تراکنشها نزدیک به هزار و ۱۶۹ همت رسیده که به نسبت دوره مشابه سال گذشته ۵۷ درصد رشد کرده است. این در حالی است که ارزش حقیقی تراکنشها با رشد منفی ۴/۱۵ درصدی نسبت به اسفند ۱۴۰۰ روبهرو بوده که این رشد منفی، بدون در نظر گرفتن اثرات تورم محاسبه شده است.
همچنین در بررسی سهم هر یک از ابزارهای پذیرش از تعداد تراکنشها، سهم کارتخوان فروشگاهی همچنان ۹۷/۷۷ درصد و بعد از آن ابزار پذیرش اینترنتی ۴/۸۹ درصد و در آخر ابزار پذیرش موبایلی ۲/۳۴ درصد مشخص شده است. با این حال، متوسط تراکنش هر ابزار پذیرش شاپرکی در اسفند ۱۴۰۱ معادل ۳۹۶ تراکنش بوده که نسبت به ماه پیش رشد ۱۱ درصدی داشته است. از سویی متوسط مبلغ کارکرد هر ابزار پذیرش اینترنتی با افزایش ۳۶۱ میلیون ریالی در اسفند ۱۴۰۱ نسبت به ماه گذشته به ۲۱۳۸ میلیون ریال رسیده است.
علاوه بر این، تعداد و مبلغ تراکنشهای ابزار کارتخوان فروشگاهی در اسفند ۱۴۰۱ نسبت دوره مشابه سال گذشته به ترتیب با افزایش ۰/۲۸ و ۲/۷۶ درصدی همراه بوده و ابزار پذیرش اینترنتی نیز در مقایسه با دوره سال گذشته افزایش ۰/۳۱ درصدی در تعداد و ۲/۸۰ درصدی در مبلغ پیدا کرده است. در حالی که ابزار پذیرش موبایلی کاهش ۰/۵۹ درصدی در تعداد و ۰/۰۴۱ درصدی در مبلغ پیدا کرده است.
در گزارش شاپرک همچنین به استان تهران، خراسان رضوی، فارس، اصفهان و خوزستان بهعنوان استانهای دارای بیشترین تعداد کارتخوان فروشگاهی فعال سیستمی اشاره شده است.
در سهم مبلغی هر یک از شرکتهای PSP از بازار تراکنشهای حوزه پرداخت الکترونیکی کارت بهپرداخت ملت با کسب سهم ۱۹/۴۰ درصدی از مبلغ تراکنشها در جایگاه اول میان دوازده PSP کشور ایستاده و پرداخت الکترونیک سامان با اختلاف یک درصدی جایگاه دوم را به خود اختصاص داده است. همچنین به ترتیب پرداخت الکترونیک پاسارگاد با ۱۱/۹۵ درصد، پرداخت الکترونیک سداد با ۱۱/۶۶ درصد، تجارت الکترونیک پارسیان با ۱۰/۸۵ درصد، کارت اعتباری ایران کیش با ۱۰/۱ درصد، آسان پرداخت پرشین با ۵/۹۱ درصد، پرداخت الکترونیک سپهر با ۴/۴۷ درصد، پرداخت نوین آرین با ۳/۶۳ درصد، فن آوا کارت با ۳/۰۹ درصد و فراپردازان اروند امید با ۱/۱۶ درصد در جایگاههای بعدی سهم مبلغی از تراکنشهای حوزه پرداخت قرار دارند. این در حالی است که الکترونیک کارت دماوند تنها با سه دهم درصد در انتهای لیست شرکتهای psp در سهم مبلغی جا گرفته است.
سهم هر شرکت PSP از مبلغ تراکنشهای هر یک از ابزارهای پذیرش نشان میدهد بهپرداخت ملت توانسته در ابزار پذیرش موبایلی ۵۰ درصد بازار را به دست آورد و به اختلاف تقریباً ۳۰ درصدی با پرداخت الکترونیک سامان به عنوان دومین شرکت دارای بیشترین سهم ابزار پذیرش موبایلی برسد.
همچنین دو شرکت بهپرداخت و پرداخت الکترونیک سامان در زمینه ابزار پذیرش موبایلی با سهم بازار تقریباً ۲۵ درصدی وضعیت مشابهی دارند و در سهم کارتخوان فروشگاهی با اختلاف یک درصدی رقابت معناداری دارند که بهپرداخت ملت در زمینه نیز در جایگاه نخست قرار دارد.
در آخر، نتایج بررسی در این بخش نشان میدهد الکترونیک کارت دماوند و فراپردزان آروند امید کمترین مبلغ و تعداد تراکنش را در مجموع ابزارهای پذیرش موبایلی، اینترنتی و کارتخوان فروشگاهی به دست آوردهاند.
گزارش اقتصادی اسفندماه ۱۴۰۱ شاپرک