وزیر ارتباطات: مدرنترین مراکز داده در مشهد افتتاح میشود
وزیر ارتباطات که به مشهد سفر کرده است، در بازدید از پروژه اَبر دولت از…
۳ آذر ۱۴۰۳
۱۵ فروردین ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
اسفندماه سال گذشته رئیس دفتر رئیس جمهور از وزیر ارتباطات خواست در سیاستهای محدودسازی اینترنت بازنگری کند. حال اگرچه زارعپور وزارت ارتباطات و کارگروه اقتصاد دیجیتال را در این زمینه بدون مسئولیت دانسته اما از لزوم بازنگری در سیاستهای فیلترینگ سخن گفته است.
به گزارش پیوست، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفتوگویی که با خبرگزاری ایسنا انجام داده توضیحاتی در مورد لزوم بازنگری در سیاستهای محدودسازی اینترنت ارائه داده است.
زارعپور در این باره گفته است: ما اعتقاد داریم که باید در برخی از محدودیتهایی که در سالهای گذشته ایجاد شد، بازنگریهایی انجام شود و آقای رئیس جمهور هم در یکی از بندهای حکمی که برای دبیر جدید شورای عالی فضای مجازی صادر کردند، به بازنگری در سیاست و مصادیق فیلترینگ اشاره داشتند.
رئیس دفتر رئیس جمهور، ابتدای اسفندماه سال گذشته در نامهای به زارعپور از وی خواسته بود بازگرداندن اینترنت به شرایط عادی در کارگروه اقتصاد دیجیتال بررسی شود. وزیر ارتباطات در این خصوص نیز گفته: ایجاد محدودیت و رفع محدودیت نه از سوی وزارت ارتباطات و نه کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال بوده است.
به باور زارعپور، کسبوکارهای اینترنتی پس از افتی که در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ تجربه کردند به شرایط عادی بازگشتهاند. او در این رابطه بیان کرده است: بیشتر کسبوکارهای اینترنتی، کالا محورند و بخش قابل توجهی از محصولات آنها توسط پست جابهجا میشود. بنابراین اینکه حجم تجارت الکترونیکی، درآمد و تعداد مرسولههای پست افزایش پیدا کرده، نشان میدهد که کسبوکارهای اینترنتی مسیر خود را پیدا کردهاند.
ایجاد ۲۰ میلیون پوشش فیبرنوری تا پایان دولت یکی از اصلیترین شعارهای وزارت ICT دولت سیزدهم است. زارعپور در این خصوص نیز خبر داده است: این پروژه درحال حاضر در ۱۱ مرکز استان و ۴۶ شهر شروع شده است و الان ۲.۵ میلیون پورت فیبر نوری محقق شده است.
طبق گفته زارعپور برخی از استانها در زمینه فیبر نوری پوشش ۱۰۰ درصدی دارند و کاملا همه استان تحت پوشش قرار گرفتند.
او ادامه داده: در کلانشهرها هر اپراتوری میتواند در این زمینه فعالیت کند، بهگونهای که قرار است در بخشهایی از تهران، مخابرات، ایرانسل و دیگر اپراتورها کار کنند و سال آینده هم ان شاءالله در تهران این طرح به صورت جدی دنبال خواهد شد.
وزیر ارتباطات همچنین از پیگیری اضافه شدن بستههای اینترنتی بلندمدت و حجیم در سال جاری خبر داده و گفته است: این وعده باید جدیتر پیگیری میشد اما بعد از مدت زمان گفته شده، برای ارائه بستههای ۶۰ گیگابایتی با محدودیتهای رخ داده روبهرو شدیم و درآمدهای اپراتورها در ابتدا بین ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش پیدا کرد. هرچند در حال حاضر این کاهش جبران شده و برخی اپراتورها درآمد ۱۰ ماهه اولشان به درآمد سال ۱۴۰۰ رسید اما به دلیل مواجهه با محدودیتهای مذکور درخواست داشتند که این موضوع عقب بیافتد اما پیگیری میکنیم که حتما این مسئله در سال ۱۴۰۲ رخ دهد.
وزیر ICT دولت سیزدهم بار دیگر با استناد به اسپیدتست ادعا کرده سرعت اینترنت افزایش یافته است: بارها اعلام کردم که تند و کند بودن اینترنت باید معیار داشته باشد، سایت اسپیدست یکی از معیارهاست که هر ماه سرعت اینترنت کشورها را مقایسه میکند؛ سال گذشته رتبه ایران ۸۰ بوده و درحال حاضر رتبه ما ۶۱ است که حدود ۲۰ پله ارتقا پیدا کرده است. سرعت اینترنت حدود ۶۰ درصد نسبت به اسفند سال ۱۳۹۹ گذشته افزایش پیدا کرده است. در ابتدای دولت سیزدهم هم این سرعت ۲۱ بود اما الان در مقایسه با ماههای گذشته روند افزایشی بوده است. البته در حوزه ارتباطات ثابت وضعمان خوب نیست اما در این یک سال وضع بهتر شده اگرچه این سرعت شایسته مردم ما نیست و در حوزه اینترنت ثابت خیلی فاصله داریم.