هرآنچه که باید در مورد نمره منفی گواهینامه، شیوه استعلام و روش پاک کردن آن بدانیم
«نمره منفی گواهینامه» راهکار پلیس راهنمایی و رانندگی؛ برای جلوگیری از برخی سوانح رانندگی است،…
۲۷ آذر ۱۴۰۳
۱۸ دی ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۷ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۳ دی ۱۴۰۲
شناسه ملی شمارهای ۱۱ رقمی است که به اشخاص حقوقی، مانند شرکتها، موسسات و سازمانها، اختصاص داده میشود. این شماره برای شناسایی و احراز هویت اشخاص حقوقی استفاده میشود و در تمامی امور اداری و مالی آنها کاربرد دارد.
چهار رقم اول شناسه ملی کد شهر محل ثبت شرکت است. پنج رقم بعدی، شماره اختصاصی شرکت یا موسسه را نشان میدهد. رقم دهم، نوع شخصیت حقوقی را مشخص میکند. رقم یازدهم نیز یک رقم کنترلی است که برای اطمینان از صحت شناسه ملی استفاده میشود.
دریافت شناسه ملی برای تمامی اشخاص حقوقی الزامی است. این شناسه در زمان ثبت شرکت یا موسسه به آنها اختصاص داده میشود. برای دریافت شناسه ملی، مدارک لازم شامل اساسنامه شرکت، آگهی تاسیس، کپی روزنامه رسمی و کارت ملی اعضای هیئت مدیره باید ارائه شود.
همان طور که اشخاص حقیقی دارای نام و نام خانوادگی هستند و با شماره ملی و شماره شناسنامه هویت خود را مشخص میکنند؛ اشخاص حقوقی یعنی مؤسسات و شرکتها برای متمایز جلوه دادنشان نسبت به دیگر شرکتها دارای شماره ثبت و شناسه هستند. اگرچه شما دارای نام و نام خانوادگی مشخصی هستید، اما ممکن است افراد ایرانی دیگری نیز وجود داشته باشند که با نام و نام خانوادگی شما معرفی میشوند. به همین خاطر، افراد حقیقی با شماره شناسنامه و شماره ملی از یکدیگر شناسایی میشوند.
شرکتها نیز ممکن است با نامهای یکسانی معرفی شوند، اما هیچگاه کد اختصاص داده شده به عنوان شناسه آنها با یکدیگر مطابقت ندارد. بنابراین راحتترین راهکار برای شناسایی و دسترسی به اطلاعات کامل شان، داشتن شناسه ملی شرکت است.
برای استعلام شناسه ملی اشخاص حقیقی، ابتدا باید به سامانه جامع پایگاه اطلاعات اشخاص حقوقی کشور به آدرس ilenc.ssaa.ir مراجعه کنید.
هنگام ورود به سامانه استعلام شناسه اشخاص حقوقی کشور، سه کادر برای تکمیل کردن شناسه ملی، شماره ثبت و نام شخصیت وجود دارد که با پر کردن هر یک از کادرها وارد قسمت تصویر امنیتی میشوید.
در مرحله دوم، روی کلید جستجو کلیک میکنید. بعد از چند لحظه اطلاعات کاملی مانند شناسه ملی، شماره ثبتنام، شخصیت حقوقی، سازمان ثبتکننده و نوع شخصیت به شما نمایش داده میشود.
دقت داشته باشید در صورت عدم مشخص کردن نام کامل شخصیت حقوقی، سازمان اطلاعات دیگر شرکتهایی که با حروف نوشته شده همخوانی دارد را نشانمیدهد. گاهی اوقات نتایج جستجو شامل صدها نام شرکت است که پیدا کردن شرکت یا سازمان مورد نظر کار چندان سادهای نیست.
در آخرین مرحله، روی نام شرکت مورد نظر که مشخصات آن به نمایش گذاشته شده کلیک کنید تا دیگر مشخصات در صفحه نهایی به شما نشان داده شود.
برای استعلام شناسه غیر از سایت ilenc میتوانید به سایت دیگری هم مراجعه کنید. با مراجعه به سایت روزنامه رسمی جمهوری اسلامی و کلیک روی آگهیهای قانونی، روند استعلام آغاز میشود. در قسمت مورد نظر نام یا شناسه شرکت را وارد میکنید. سپس گزینه سمت چپ به نام تأسیس را انتخاب و بعد دکمه جستجو را کلیک کنید. از این طریق آگهی ثبت شرکت و تمام آگهی تغییرات آن برای شما به نمایش داده میشود. بعد از کلیک روی مشاهده آگهی و وارد کردن رمز صفحه، اطلاعات کامل در مورد تأسیس شرکت قابل نمایش است.
نکته مهم: داخل وب سایت تنها آگهیهایی که اعضای شرکت بابت انتشار آنها هزینه پرداخت کردهاند نمایش داده میشوند. در صورت عدم پرداخت هرگونه هزینه آگهی بابت هر گونه تغییرات امکان مشاهده آن وجود ندارد.
شناسه ملی شمارهای ۱۱ رقمی است که به اشخاص حقوقی اختصاص داده میشود. این شماره برای شناسایی و احراز هویت اشخاص حقوقی استفاده میشود و در تمامی امور اداری و مالی آنها کاربرد دارد.
کاربردهای شناسه ملی عبارتند از:
این شناسه یک ابزار مهم برای شناسایی و مدیریت اشخاص حقوقی است. این شماره باعث تسهیل امور اداری و مالی اشخاص حقوقی میشود و از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری میکند.
برای دریافت شناسه ملی اشخاص حقوقی از سایت irsherkat.ssaa.ir باید مراحل زیر را طی کنید:
پس از ثبت درخواست، اداره ثبت شرکت ها مدارک ارسالی را بررسی میکند و در صورت تایید، شناسه شرکت یا موسسه را صادر میکند. شناسه صادر شده به آدرس ایمیل شما ارسال خواهد شد.
در آخرین صفحه اطلاعات گفته شده در زیر از طریق استعلام قابل نمایش است:
استعلام شناسه مختص هر شرکتی است که با کمک آن اطلاعات کامل و شخصت کلی شرکت را بدست میآورید. در مواقعی که تصمیم دارید که بدانید با چه شرکتی در ارتباط هستید یا بستن قرارداد با آن آیا منفعتی برای شما دارد یا خیر، استعلام آن، حقایقی را برای شما مشخص می کند.
در این بخش به سوالات متداول میپردازیم.
قبل از طراحی این شناسه سازمان امور مالیاتی کشور برای تشکیل پرونده مالیاتی کد اقتصادی را صادر میکرد که بعد از بررسیهای متعدد توسط مسئولین سازمان اداره مالیات و کارشناسان اداره ثبت شرکت، شناسه ملی شرکتها و اشخاص حقوقی تعریف شد. به همین خاطر، این کد هیچ گاه بهعنوان کد اقتصادی قابل استفاده نیست و برای فعال سازی آن باید پرونده مالیاتی تشکیل شود. معمولاً شرکتها بعد از ثبت قانونی با مراجعه به اداره مالیات کد اقتصادی خود را فعال میکنند و برای انجام این کار حدود دو ماه فرصت قانونی دارند.
این شناسه از سوی اداره ثبت شرکتها ارائه میشود که شرکتها و مؤسسات مختلفی با ارائه اصل مدارک درخواست خود را به ثبت میرسانند. شناسه شرکت برخلاف شماره ثبت هرگز تغییر نمیکند و در صورت به پایان رسیدن فعالیت شرکت، شناسه به شرکت دیگری اختصاص دادهمیشود.