skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

بررسی نوکیا X20 5G یک میان رده خوش قیمت با دوربین لنز زایس

۲۹ فروردین ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۸ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۸ فروردین ۱۴۰۲

بررسی نوکیا X20 5G

در این مطلب می‌خوانید

    نوکیا X20 با شبکه 5G را می‌توان بدون اغراق یکی از بهترین گوشی‌های میان‌رده بازار معرفی کرد. مشخصات بارز گوشی‌های نوکیا مثل باتری خوب، بدنه فوق‌العاده بادوام، آنتن‌دهی عالی و عملکرد خوب در درازمدت را می‌توان در نوکیا X20 5G هم مشاهده کرد. البته نقطه‌ضعف‌هایی هم در نمایشگر و قدرت پردازشی این گوشی وجود دارد. اگر نسبت به بررسی کامل Nokia S20 و اطلاع از مزایا و معایب این گوشی مشتاق هستید، با ادامه این مطلب ما را همراهی کنید.

    مشخصات نوکیا X20 5G

    در سال 2021 شاهد عرضه یک محصول میان‌رده خوب به نام نوکیا X20 از برند نوکیا بودیم. این محصول بلافاصله وارد ایران نشد و طرف‌داران نوکیا، بسیار چشم‌انتظار بودند. البته در کل محصولات نوکیا مثل سابق وارد ایران نمی‌شوند. به هر حال در این مطلب مشخصات سخت افزاری، نرم افزاری، عملرد دوربین‌ها، کیفیت نمایشگر و… از این گوشی را زیر ذره بین می‌بریم و معایب و مزایای هر بخش را بررسی می‌کنیم.

    بررسی نوکیا X20 5G

    طراحی نوکیا X20 5G

    قبل از هر چیز به طراحی و کیفیت بدنه نوکیا X20 5G می‌پردازیم. این طراحی را قبلاً در سایر محصولات نوکیا هم دیدیم اما هنوز هم زیبا و چشم‌نواز است. همان‌طور که از نوکیا انتظار می‌رود، کیفیت ساخت نوکیا X20 هم بسیار عالی است و از نقاط قوت این گوشی به‌حساب می‌رود. به‌طوری‌که در مقابل ضربه و شکستگی مقاومت بی‌نظیری از خود نشان می‌دهد.

    صفحه‌نمایش این گوشی، 79.8 درصد از پنل جلو را به خود اختصاص داده است. بنابراین با یک صفحه بزرگ روبرو هستیم. البته از حاشیه‌های زیاد نمایشگر به‌خصوص در قسمت پایین گوشی نمی‌توان صرف‌نظر کرد. نوکیا X20 5G یک گوشی میان‌رده نسبتاً سنگین محسوب می‌شود و 220 وزن دارد. از طرفی این سنگین بودن مربوط به مقاومت بالا و کیفیت ساخت بدنه است.

    حسگر اثر انگشت که یکی از ویژگی‌های امنیتی در نوکیا X20 است، با دکمه پاور ترکیب شده و عملکرد بسیار خوبی از خود نشان می‌دهد. این گوشی بادوام و زیبا در دورنگ مسی و آبی عرضه شده است. از جمله وسایل جانبی مهم همراه نوکیا ایکس 20 می‌توان به شارژر، هندزفری، قاب محافظ و محافظ صفحه‌نمایش اشاره کرد.

    مزایای طراحی نوکیا X20 5G

    در مورد بدنه و طراحی Nokia X20 می‌توان به نقاط قوت زیر اشاره کرد:

    • زیبا، باکیفیت و بادوام
    • طراحی زیبای دوربین‌ها در پنل پشت
    • صفحه‌نمایش بزرگ
    • ترکیب‌شدن حسگر اثر انگشت با پاور
    • جک 3.5 میلیمتری
    • دکمه مربوط به فراخوان دستیار صوتی گوگل

    بررسی نوکیا X20 5G

    معایب طراحی

    معایبی هم از جمله موارد زیر در طراحی این گوشی دیده می‌شود:

    • زیاد بودن حاشیه نمایشگر
    • سنگین

    نمایشگر نوکیا X20 5G

    نوکیا تصمیم گرفته یک نمایشگر Full HD بزرگ 6.67 اینچی مدل IPS LCD را روی نوکیا X20 قرار دهد. این نمایشگر اگرچه نسبت به نمایشگرهای TFT کیفیت بهتری دارد اما از نمایشگرهای جدید امولد به نسبت پایین‌تر است. بنابراین نباید انتظار یک صفحه‌نمایش خیلی روشن با کیفیت عالی را از این گوشی داشت. البته با رزولوشن 1080 در 2400 پیکسل، وضوح تصویر و نمایش رنگ بسیار خوبی ارائه می‌دهد و برای کاربری روزانه، عالی است.

    نوکیا X20 5G از حداکثر روشنایی 450 بیت پشتیبانی می‌کند. با این مقدار روشنایی نمی‌توان انتظار وضوح بالایی در زیر نور خورشید را داشت.

    مزایای نمایشگر

    نمایشگر نوکیا X20 5G دارای مزایای زیر است:

    • صفحه‌نمایش بزرگ
    • رزولوشن و کیفیت تصویر خوب
    • نمایش عمیق رنگ‌ها

    معایب نمایشگر

    این نمایشگر با معایب زیر به یکی از معایب نوکیا X20 تبدیل شده است:

    • وضوح نه‌چندان خوب زیر تابش مستقیم آفتاب
    • نرخ نوسازی 60 هرتزی

    باتری نوکیا X20 5G

    در این بخش به باتری X20 نوکیا می‌پردازیم جایی که توانسته عملکرد بسیار خوبی از خود نشان دهد. یک باتری لیتیوم پلیمری 4470 میلی‌آمپر ساعتی برای این گوشی در نظر گرفته شده است. این باتری از یک شارژر 18 واتی پشتیبانی می‌کند که به همراه گوشی عرضه می‌شود و نیازی به خرید جداگانه نیست. شارژ 100 درصدی گوشی، زمان‌بر خواهد بود اما در مقابل، شارژدهی بسیار خوبی دارد. به‌طوری‌که در استفاده معمولی احتمالاً تا دو روز شارژ نگه می‌دارد.

    مزایای باتری

    در ارتباط با مزایای باتری نوکیا ایکس 20 باید به موارد زیر اشاره کرد:

    • شارژدهی بالا
    • عرضه شارژر به همراه گوشی

    معایب باتری

    فقط یک نقطه‌ضعف در ارتباط با این باتری وجود دارد:

    • بالابودن زمان شارژ کامل گوشی

    سخت‌افزار و عملکرد پردازشی x20 نوکیا

    عملکرد پردازشی نوکیا X20 5G را در این بخش بررسی می‌کنیم. نوکیا روی این گوشی یک تراشه اسنپ‌دراگون 480 (Snapdragon 480 5G) ساخت شرکت آمریکایی کوالکام، قرار داده است. این تراشه 8 نانومتری شامل یک پردازنده گرافیگی  Adreno 619 و پردازنده مرکزی 8 هسته‌ای است. دو هسته قدرتمند Kryo 460 با فرکانس کاری 2 گیگاهرتز به همراه شش هسته کوچک و اقتصادی با فرکانس کاری 1.8 گیگاهرتز، مجموع هسته‌های این پردازنده را تشکیل می‌دهند. برای اطلاعات بیشتر می‌توانید مطلب مقایسه پردازنده‌های موبایل در سال ۲۰۲۳ را مطالعه کنید.

    گوشی نوکیا X20 با رم 6 و 8 گیگابایت و حافظه ذخیره‌سازی 128 گیگابایت عرضه شده است. اگر این مقدار حافظه برای کاربر کافی نباشد، می‌تواند با قراردادن مموری داخل گوشی، حافظه آن را ارتقا دهد. البته در صورت قراردادن مموری، فقط از یک سیم‌کارت می‌توان استفاده کرد. به عبارتی نوکیا ایکس 20 به طور هم‌زمان از دو سیم‌کارت یا یک سیم‌کارت به همراه مموری، پشتیبانی می‌کند.

    اما عملکرد پردازشی نوکیا X20 به چه صورتی است؟ طبق تست‌های انجام شده روی این گوشی، نوکیا X20 عملکرد پردازشی خوبی از خود نشان داده است. به‌طوری‌که برای کاربری روزانه، تماشای فیلم و اجرای نرم‌افزارهای مختلف می‌توان روی آن حساب کرد. اما برای پردازش‌های سنگین مثل اجرای بازی‌ها با گرافیک بالا، نباید انتظار عملکرد بی‌نقصی از این گوشی داشت. مگر آنکه با تنظیمات گرافیکی پایین با آن بازی کنید تا دچار افت عملکرد نشود. از نظر داغ‌شدن در زمان پردازش‌های سنگین هم دمای خوبی داشت و آزاردهنده نبود.

    بررسی نوکیا X20 5G

    رابط کاربری و نرم افزار نوکیا X20 5G

    اگر به گوشی‌های هوشمند با اندروید خام علاقه دارید، Nokia X20 یکی از گزینه‌های پیشنهادی برای شما است. نوکیا در بحث رابط کاربری، فعالیت چندانی ندارد و این گوشی هم بدون محیط کاربری و با اندروید 11 عرضه شد. البته تا سه سال، یعنی تا اندروید 14 به‌روزرسانی‌های نوکیا را دریافت می‌کند. اندروید خام نوکیا X20 برای بعضی از کاربران یک مزیت و برای برخی دیگر چندان جالب نیست. چرا که سفارشی‌سازی خاصی روی آن اعمال نشده است.

    مزایای نرم افزاری و سخت افزاری

    به‌طورکلی گوشی X20 نوکیا از نظر نرم‌افزاری و سخت‌افزاری، دارای مزایای زیر است:

    • عملکرد خوب پردازنده برای کاربری روزانه
    • مناسب‌بودن دمای گوشی حین امور پردازشی سنگین
    • عرضه در دو نسخه رم 6 و 8 گیگابایتی
    • پشتیبانی از کارت حافظه
    • پشتیبانی از دو سیم‌کارت
    • مناسب برای اجرای بازی با گرافیک پایین
    • دریافت اندروید 14
    • محیط نرم‌افزاری ساده و روان
    • پشتیبانی از شبکه اینترنت نسل 5 یا 5G

    معایب نرم‌افزاری و سخت‌افزاری

    معایب زیر هم در این گوشی وجود دارد:

    • پشتیبانی‌نکردن از دو سیم‌کارت و مموری به طور هم‌زمان
    • کاهش عملکرد پردازشی گوشی هنگام اجرای پردازش‌های سنگین و بازی گرافیکی با تنظیمات گرافیک بالا
    • اندروید خام که موردعلاقه بعضی از کاربران نیست

    دوربین Nokia X20

    در پنل پشتی نوکیا X20 5G شاهد چهار سنسور با ویژگی و کاربردهای مختلف هستیم. سنسور اصلی این مجموعه 64 مگاپیکسل بوده و تصاویر باکیفیت و راضی‌کننده‌ای در روز ثبت می‌کند. قابل‌توجه است که لنزهای این گوشی ساخت شرکت Zeiss هستند و همین برای اثبات کارایی و کیفیت این دوربین کافی است. تصاویر ثبت شده با این لنز، از نظر کنتراست، نمایش طبیعی رنگ‌ها و جزئیات تصویر در سطح خوبی هستند.

    سنسور مهم دیگر در نوکیا ایکس 20، سنسور 5 مگاپیکسل فوق‌عریض شرکت Zeiss است. برای عکس‌برداری از طبیعت یا افزایش زاویه دید دوربین، این سنسور کاربردی است البته کیفیت تصویر به‌اندازه دوربین اصلی نیست. سنسور تشخیص عمق 2 مگاپیکسل برای ثبت تصاویر پرتره و تشخیص سوژه از پس زمینه کاربرد دارد. دوربین ماکرو 2 مگاپیکسل هم چهارمین سنسور و تکمیل‌کننده مجموعه دوربین‌های این گوشی است.

    در مورد کیفیت تصویربرداری در شب با دوربین نوکیا X20 هم باید اشاره کرد که عملکرد خوبی دارد. به‌طوری‌که حتی  با فعال‌نکردن حالت night mode هم سعی می‌کند نویزها و نورهای اضافه را حذف کند تا تصویر بهتری ثبت کند. با رزولوشن 1080 پیکسل و نرخ 30 یا 60 فریم بر ثانیه و حداکثر رزولوشن 4K نیز می‌توان با این گوشی فیلم‌برداری کرد.

    در پنل جلو گوشی، دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی نوکیا X20  را مشاهده می‌کنیم. این دوربین سلفی و قدرتمند با حداکثر رزولوشن 1080 پیکسل و نرخ 30 فریم بر ثانیه، قادر به فیلم‌برداری است. تصاویر سلفی باکیفیتی هم به‌ویژه در روز ثبت می‌کند. جزئیات بالا و کیفیت رنگ را به‌خوبی در این تصاویر می‌توان مشاهده کرد.

    مزایای دوربین نوکیا X20 5G

    نقاط قوت دوربین نوکیا ایکس 20 شامل موارد زیر است:

    • سنسورهای ساخت شرکت Zeiss
    • ثبت تصاویر باکیفیت، با جزئیات بالا و با رنگ‌های طبیعی توسط دوربین اصلی
    • توانایی حذف نویز در شب
    • دوربین سلفی قدرتمند با توانایی ثبت تصاویر باکیفیت

    معایب دوربین

    این دوربین در موارد زیر دارای نقطه‌ضعف است:

    • کیفیت نه‌چندان بالای تصویربرداری در شب
    • کیفیت نه‌چندان خوب عکس‌های دوربین فوق‌عریض
    • کیفیت بهتر دوربین سلفی در تصاویر ثبت شده از روز نسبت به شب

    جمع‌بندی

    گوشی‌های هوشمند نوکیا، از بعضی جهات مثل دوام و عملکرد پایدار در طولانی‌مدت، حریف ندارند. به همین دلیل طرف‌داران خاص خود را دارند. با اینکه این برند دیگر پرچم‌داری تولید نمی‌کند اما گوشی‌های میان‌رده آن مثل نوکیا X20 5G عملکرد بسیار خوبی دارند. از مشخصات بارز و برجسته این گوشی می‌توان به شارژدهی خوب باتری، عملکرد پردازشی مناسب برای کاربردهای روزانه، آنتن‌دهی عالی، پشتیبانی از شبکه 5G و کیفیت تصویر بالا توسط دوربین این گوشی اشاره کرد. اما نمایشگر حرف زیادی برای گفتن ندارد. به‌هرحال در این متن نوکیا مدل X20 به طور کامل معرفی شد تا راهنمای شما در خرید این گوشی باشد.

    https://pvst.ir/emi

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو