skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

راه فرار

۷ شهریور ۱۳۹۵

زمان مطالعه : ۲ دقیقه

شماره ۳۷

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۸ دی ۱۳۹۸

یکی از تعارض‌های همیشگی میان دولت و ملت موضوع شناسایی است. دولت‌ها سعی می‌کنند به اشکال مختلف شهروندان‌شان را شناسایی و دسته‌بندی کنند و شهروندان نیز در مقابل تلاش می‌کنند در هیچ دسته و طبقه‌ای جا نگیرند و تا جای ممکن خود را پنهان کنند.
دولت‌ها سعی می‌کنند شهروندان را شناسایی کنند تا در سایه خدمات ارائه‌شده به آنها مالیات بگیرند و در نهایت کشور را کنترل کنند. مردم نیز دوست ندارند مالیات بدهند و کنترل شوند. این یک بازی همیشگی میان دولت‌ها و ملت‌هاست. این امر مختص ایران نیست. موضوع مشترک جهانی است. هیچ کدام از شهروندان دنیا دوست ندارند توسط دولت‌هایشان شناسایی شوند و دولت‌ها در مقابل سعی می‌کنند هر روز بیشتر از پیش بر آنها نظارت کنند. این نظارت گاهی با شعار حفظ امنیت است و گاه با شعار سرویس‌دهی بیشتر. دولتی در این زمینه موفق‌تر عمل می‌کند که سرویس بهتر و بیشتری به مردم ارائه دهد و خود را در مقابل حفظ داده‌های افراد مسئول بداند. در اصل زمانی شهروندان حاضرند از فضای خاکستری خارج شوند و در فضای شفاف به سر برند که در مقابل شناسایی شدن خدماتی دریافت کنند که ارزش شناسایی شدن را داشته باشد و از طریق این خدمات باید ساده‌تر زندگی کنند و امنیت‌شان بیش از پیش تامین شود.
توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز به این امر دامن زده است زیرا از سویی جمع‌آوری اطلاعات ساده‌تر شده اما حفظ محرمانگی آن سخت‌تر. دولت‌ها ساده‌تر می‌توانند اطلاعات افراد را در یک‌جا متمرکز کنند اما اطمینان از اینکه امکان دسترسی به این داده‌ها وجود ندارد دشوارتر از گذشته است. تاکنون دولت‌ها سعی کرده‌اند با سخت‌افزارها و نرم‌افزارهای به‌کار گرفته‌شده امنیت را تا حد معقول بالا برند اما به نظر می‌رسد علاوه بر تامین امنیت از این طریق باید توجه ویژه‌ای به قانونگذاری شود. هر چند در قانون جرائم رایانه‌ای به حفظ محرمانگی داده‌ها اشاره شده است اما بسیاری از کشورها قانون مجزایی برای حفظ هویت افراد در این فضا دارند و با متخلفان در این زمینه به صورت جدی برخورد می‌کنند. فقط در این شرایط است که امکان توسعه دولت الکترونیکی فراهم می‌شود و مردم حاضرند اطلاعات‌شان را به سادگی به اشتراک بگذارند در غیر این صورت دولت‌ها مجبور می‌شوند برای اطمینان از صحت اطلاعاتی که افراد در اختیارشان قرار می‌دهند چندین مسیر را بیازمایند چرا که همیشه راهی برای پنهان شدن حتی در دنیای شفاف اطلاعات نیز وجود خواهد داشت

این مطلب در شماره ۳۷ پیوست منتشر شده است.

ماهنامه ۳۷ پیوست
دانلود نسخه PDF
http://pvst.ir/177

مهرک محمودی روزنامه‌نگاری را از حوزه سینما شروع کرد و در مدت کوتاهی پس از آن، با این سودا که روزنامه‌نگار باید در تمامی بخش‌ها فعالیت کند براساس یک اتفاق خیلی ساده وارد حوزه اقتصادی شد و در روزنامه‌های صدای عدالت، آزاد، ابرار اقتصادی، فرهنگ آشتی، همشهری اقتصادی و غیره به عنوان خبرنگار فعالیت کرد. همانطور که زندگی همیشه براساس اتفاق‌های ساده جلو می‌رود، فعالیت خود را به صورت نیمه وقت در در هفته‌نامه عصرارتباط در حوزه تجارت و بانکداری الکترونیکی آغاز کرد و پس از مدتی این فعالیت نیمه وقت به یک فعالیت تمام وقت تبدیل و ۹ سال به طول انجامید اما باز هم براساس یک اتفاق آنجا را ترک کرد. حال سال‌هاست که پیوست خانه مهرک محمودی است؛ اما تجارت و بانکداری و دولت الکترونیکی تبدیل به حوزه‌های مورد علاقه او شده‌اند.

تمام مقالات

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو