کمپینهای رفتاری جهت مصرف بهینه انرژی؛ استفاده بهینه با آگاهی
کمپینهای رفتاری با هدف افزایش آگاهی عمومی در مورد صرفهجویی انرژی در سطح جهانی از…
۱ آذر ۱۴۰۳
۱۰ اسفند ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
یکی از مدیران ارشد سامسونگ در مصاحبه با CNBC گفته است که این شرکت کرهای در حال برنامهریزی برای ساخت محصولات واقعیت ترکیبی است. بسیاری از سازندگان دستگاههای الکترونیکی، این محصولات را کلید بقا در آینده میدانند.
به گزارش پیوست، شرکتهای بزرگ از جمله متا و مایکروسافت واقعیت ترکیبی را انقلابی همچون گوشی هوشمند در صنعت تکنولوژی دانسته و به همین منظور در حال سرمایهگذاری روی این تکنولوژی هستند.
این عبارت به تکنولوژیهایی اشاره دارد که جهان مجازی و فیزیکی را در هم ترکیب میکنند. ترکیب این دو جهان گاها واقعیت افزوده را شامل میشود که در واقع تصاویر یا ویدئوهایی را به صورت یک لایه اضافی روی جهان واقعی قرار میدهد. کاربران با پوشیدن یک هدست میتوانند از اپلیکیشنها و تجربیات واقعیت ترکیبی استفاده کنند.
پتریک کومت، نایب رئیس سامسونگ الکترونیک، در مصاحبهای با CNBC گفت که این شرکت در ساخت نقشه راهی برای محصولات واقعیت ترکیبی است. با این حال او از اشاره به جزئیات و زمان دقیق عرضه این محصولات خودداری کرد.
مصاحبه کومت مربوط به کنگره جهانی موبایل در بارسلونای اسپانیا است و در این مراسم بار دیگر بر همکاری این غول کرهای با الفابت، شرکت مادر گوگل و کوالکام، غول تولید چیپ آمریکایی، که خبرش در ماه فوریه منتشر شده بود تاکید شد. با اینکه این سه شرکت هنوز جزئیاتی از چگونگی همکاری خود ارائه نکردهاند اما هدف این همکاری تمرکز برروی واقعیت ترکیبی بیان شده است.
کوالکام سازنده چیپهای اسنپدراگون XR است که به طور ویژه برای استفاده در محصولات واقعیت ترکیبی از جمله هدستها طراحی شدهاند. سامسونگ نیز سالها در حوزه طراحی سختافزار تجربه دارد و قدرت گوگل هم در سیستم عامل اندروید و توسعه دهندگان اپلیکیشنهای این سیستم عامل نهفته است.
کومت میگوید که هدف از این همکاری چیزی فراتر از این سه شرکت است و نهایتا به رشد و توسعه بازار واقعیت ترکیبی میانجامد.
به گفته او: «دلیل این بیانیه فراتر از کوالکام، گوگل و سامسونگ است و میخواهیم اکوسیستم را به طور کلی آماده کنیم. توسعه دهندگان، شرکتهای محتوایی و اپلیکیشنی بسیاری برای نوآوری و آمادهسازی تجربیات آن اکوسیستم تلاش میکنند.»
او همچنین افزود که:«بله ما در ساخت دستگاه مهارت داریم. کوالکام هم در چیپست متخصص است. بلکه گوگل تخصص سیستمعامل را دارد اما در نهایت برای ساخت یک اکوسیستم پویا به چیزی فراتر از این نیاز داریم.»
متا یکی از شرکتهایی است که آینده خود را به ادغام جهانهای مجازی و واقعی گره زده است. این شرکت در ماه اکتبر از عرضه هدست ۱۵۰۰ دلاری متا کوئست پرو برای واقعیت ترکیبی خبر داد.
از سوی دیگر گزارشی در ماه ژانویه از بلومبرگ نیز تصریح میکند که اپل در حال آمادهسازی برای عرضه یک هدست واقعیت مجازی در فصل بهار است و درنتیجه پای بیشتر غولهای الکترونیکی به این عرصه باز میشود.
علاوه بر این مایکروسافت هم هدست اختصاصی هولولنز را برای واقعیت ترکیبی عرضه کرده است و هفته گذشته نیز شیائومی، شرکت چینی سازنده گوشیهای هوشمند نیز از چند عینک واقعیت افزوده رونمایی کرد.
با این حال شرکت سامسونگ با این فضا و تجربیات مجازی غریبه نیست. این شرکت اولین هدست واقعیت مجازی خود را با Gear VR در سال ۲۰۱۵ روانه بازار کرد. این هدست در آن زمان توسط اوکولوس (Oculus) که حالا به مالکیت فیسبوک در آمده ساخته شده بود. اما سامسونگ نهایتا و به دلیل شکست نسبی این محصول، تولید هدستهای Gear VR را متوقف کرد.
این محصول به گونهای طراحی شده بود که برای استفاده از آن باید یک گوشی هوشمند را در آن قرار میدادید و این در حالی است که محصولات جدید از چنین رویکردی فاصله گرفته و بیشتر روی هدستهای بیسیم تمرکز دارند.
کومت میگوید با اینکه واقعیت مجازی برای بازی مناسب است «اما ما باور داریم که در بعضی بخشهای واقعیت ترکیبی پتانسیل بیشتری وجود دارد. درنتیجه نقشه راهمان را برای حرکت در این مسیر تنظیم کردهایم.»
لئو گبی، تحلیلگر شرکت تحقیقاتی CCS Insight، میگوید که عینکهای هوشمند به خوبی در سبد محصول سامسونگ که شامل محصولات مختلفی از جمله گوشی هوشمند و ساعت هوشمند است جای میگیرند.
به گفته گبی، این شرکت در کنار گوشیهای هوشمند، پوشیدنیهایی مثل گلگسی واچ و گلگسی بادز را عرضه کرده است. تمام اینها راه را برای عرضه بهترین تجربه کاربری و توسعه اکوسیستمی که بیشتر غولهای تکنولوژی روی آن تمرکز دارند هموار میکند.
منبع: CNBC