skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

انجمن فضاهای کار اشتراکی ایران: با اینترنت طبقاتی مخالفیم

سمانه سمیع تحریریه

۸ اسفند ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

انجمن فضاهای کار اشتراکی ایران در اولین جلسه این رویداد مخالفت خود را با اینترنت طبقاتی اعلام کرد و تشکیل این انجمن را آغاز خوبی برای به اشتراک گذاشتن تجربه‌های فعالان این حوزه و بیان و رفع چالش‌های این صنعت عنوان کردند.

به گزارش پیوست کاوه گودرزی از اعضای هیئت مدیره انجمن فضا‌های کار اشتراکی ایران و بنیانگذار مرکز نوآوری جهش، در اولین نشست انجمن فضاهای کار اشتراکی عنوان کرد: فضاهای کار اشتراکی در ایران را آغاز خوبی برای انتقال تجربه، شبکه‌سازی و رفع چالش‌های این صنعت است. ما با علم به شرایط فعلی اینترنت و مشکلاتی که دامن‌گیر کسب و کارها شده است، شروع به کار کرده‌ایم و امیدواریم بتوانیم در این انجمن صدای فعالان این حوزه را به گوش دولتمردان و هر بخشی که می‌تواند در این راه کمک‌کننده باشد، برسانیم. ما با اینترنت طبقاتی مخالفیم چون شبکه‌های اجتماعی از اجتماع مخاطبان ساخته می‌شود و وقتی مشتریان و مخاطبان کسب و کارها با فیلترینگ و کندی اینترنت مواجه باشند اینترنت بدون فیلتر برای کسب و کارها موثر و مفید نیست.

انجمن در آغاز راه است و اعضا رو به افزایش هستند

محمدرضا سبحان رئیس هئیت مدیره انجمن فضاهای کار اشتراکی ایران و مدیرعامل باشگاه کارآفرینی تیوان هم در این باره گفت: بعد از گذشت یک دهه از عمر زیست‌بوم استارت‌آپی کشور، حالا انجمن فضاهای کار اشتراکی ایران با حمایت اتاق بازرگانی ایران شروع به کار کرده و در حال حاضر ۲۰ فضای کار اشتراکی عضو این انجمن هستند. ما امروز را آغازی برای گسترده شدن و ادامه فعالیت‌های این انجمن می‌دانیم.

مریم نجفی مدیرعامل فینوا و نائب رئیس هئیت مدیره انجمن فضاهای اشتراکی ایران هم افزود: صنعت فضاهای کار اشتراکی در ایران صنعت نوپایی است و از آنجا که عمر این صنعت در کشور ما هنوز به بلوغ کافی نرسیده است. قوانین و مقررات این حوزه به درستی تدوین نشده است و جای کار زیادی دارد. اما این انجمن می‌تواند در زمینه رفع چالش‌های این حوزه تاثیرگذار باشد. ما اکنون در زمینه مالیاتی، دریافت کد پستی و قوانینی که به روز نیستند دچار مشکل هستیم و با رایزنی با دولتمردان و شبکه بخش خصوصی در رفع این چالش‌ها می‌کوشیم. متاسفانه هنوز در این امر سلیقه‌ای برخورد می‌شود.

مهم روح فضای کار اشتراکی است

گودرزی هم با اشاره به نقش فضاهای کار اشتراکی ایران تشریح کرد: فضاهای کار اشتراکی در کاهش هزینه‌ها تاثیر به سزایی دارد و برای کلیه کسب و کارها و نه تنها استارت‌آپ‌ها، مفید و کارگشاست. او در ادامه توضیح داد: در واقع باید بپذیریم تصور جامعه و فضای استارت‌آپی از فضای کار اشتراکی به قدر کافی درست نیست. فضای کار اشتراکی به معنی جایی برای اجاره دادن و میز و صندلی نیست.سبک کار در دنیا در حال تغییر است و این صنعت نیاز به رشد دارد و این روح فضاست که فضاهای کارآفرینی را از هم متمایز می‌کند و رقابت این فضاها بادید در فرهنگ فضا و روح اشتراکی آنها باشد.

مریم نجفی همچنین در رابطه با بیزینس مدل و سبک درآمدی این فضاها افزود: ما فقط به کسب و کارها و فریلنسرها فضا نمی‌دهیم بلکه زیرساخت می‌دهیم و این اجتماع درون این فضاهاست که باعث ایجاد ارزش افزوده در بین فضاهای کار اشتراکی می‌شود. ما در فینوا پس از ۱۰ سال فعالیت هنوز اعضایی داریم که پس از آنکه کسب و کارشان بزرگ شده اما همچنان از فضای ایجاد شده و شبکه‌سازی و انتقال تجربه در آن استفاده می‌کنند. چون فضاهای کار اشتراکی زیرساخت هستند و هرگز مدل درآمدی پرسودی نداشته‌اند اما برای زیرساخت کشور‌ها برای توسعه لازم هستند. زیرساخت‌هایی مثل اینترنت پر سرعت، اتاق جلسات، فضایی برای برگزاری ایونت و ورکشاپ نمونه‌ای از این دست هستند. مهم پتانسیل این فضاهاست و فضاهای کار اشتراکی به هابی برای فعالین هر حوزه تبدیل می‌شود. او در ادامه گفت: ما فقط به حمایت دولت و حاکمیت نیاز نداریم، بخش خصوصی هم می‌تواند در زمینه همراهی با استارت‌آپ‌ها و تیم‌ها همراهی کند.

سبحان هم در وایان رویداد عنوان کرد: ما در انقلاب صنعتی چهارم هستیم و اگر روال اینترنت به این شکل باشد ما مسلما از جهان عقب می‌‌مانیم. در حال حاضر ایران حدود ۷۰ تا ۱۰۰ فضای کار اشتراکی دارند و آمریکا با ۳هزار و هند با بیش از ۲هزار فضای کار اشتراکی در صدر این جدول قرار دارند. متاسفانه در زمینه فضای کار اشتراکی ضعیف هستیم. ما باید به این درک برسیم که امثال چت‌جی‌پی‌تی ناگهانی ساخته نشده‌اند بلکه در بستر مناسبی ساخته شده‌اند و ما متاسفانه در امر بسترسازی و زیرساخت‌سازی ضعیف ظاهر شده‌ایم.

https://pvst.ir/ebd
سمانه سمیعتحریریه

    همه‌چیز از یک مطلب به اسم «اسپایدرزن» که در دوره ارشدم نوشته بودم شروع شد. درحالی که ۱۰ سال کارمند آژانس هواپیمایی بودم در همان روزها احساس کردم چقدر نوشتن را دوست دارم. از دی ۹۸ با کار در آژانس روابط عمومی پرسش و تولید محتوا شروع کردم. بعد از مدتی نوشتن بخش شرکت‌گردی پیوست را به عهده گرفتم و حالا خبرنگار ثابت پیوستم و دقیقا اینجا و در همین نقطه احساس می‌کنم از اینکه به پیوست، پیوستم خوشحالم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو