رئیس قوه قضائیه: فضای مجازی در هیچ کشوری به صورت آزاد و رها نیست
رئیس قوه قضائیه، کاهش محدودیتهای برخی از شبکههای اجتماعی که برای ملت و کشور شامل…
۲۹ آبان ۱۴۰۳
۵ اسفند ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۹ اسفند ۱۴۰۱
اجرای پروژه اینترنت طبقاتی با اختصاص «سیمکارتهای خاص» به گردشگران در حال پیگیری است. این خبر را عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات، اعلام کرده و گفته این اقدام با توجه به فیلتر بودن اینستاگرام و واتساپ برای استفاده راحتتر و بهتر گردشگران از اینترنت صورت میگیرد.
به گزارش پیوست، عیسی زارعپور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفتوگویی که با خبرگزاری میراث آریا انجام داده گفته است: «شنیده شده است که توریستها و گردشگران خارجی در کشور به دلیل فیلترینگ دو پلتفرم واتساپ و اینستاگرام کمی دچار مشکل شدهاند.»
زارعپور برای حل این مشکل از اختصاص سیمکارتهای خاص به گردشگران خبر داده و گفته است: «در نظر داریم با توجه به محدودیت استفاده از این دو پلتفرم، برای گردشگران خارجی که به کشورمان سفر کردهاند سیمکارتهای خاصی را طراحی کنیم که این افراد بتوانند در مدت حضور خود در ایران راحتتر و بهتر از فضای مجازی استفاده کنند.»
در حالی که تعریف دقیق و مشخصی از اینترنت طبقاتی ارائه نشده وزیر ارتباطات پیش از این وجود آن را رد کرده و گفته بود: «چیزی به اسم اینترنت طبقاتی نداریم و همه مردم برای ما خاص هستند.» اندکی پس از شروع محدودیتهای اینترنتی در نیمه امسال، یکی از نمایندگان مجلس به نام احمد راستینه از «سطوح دسترسی» سخن به میان آورده و گفته بود: «در تمام دنیا سطوح دسترسی تعریف شده است، من فکر میکنم هیچکس نمیپذیرد که اگر کسی کار بازرگانی و تجارت بینالمللی انجام میدهد، سطح دسترسیاش به فضای مجازی و اینترنت محدود باشد. همینطور استاد دانشگاهی که باید از ظرفیتهای کتابخانههای دیجیتالی سراسر دنیا، پژوهشکدهها و وبگاههای آماری در دنیا استفاده کند، نمیتوانیم سطح دسترسیاش را محدود کنیم.» از آن زمان ایجاد سطوح دسترسی خاص برای عدهای به اینترنت طبقاتی شهرت یافت.
با وجود گفتههای زارعپور دو هفته بعد از آن، نامههایی از وزارت جهاد کشاورزی، خبرگزاری تسنیم، وزارت صمت و فدراسیون فوتبال منتشر شد که مسئولان آنها از وزارت ارتباطات درخواست اینترنت بدون فیلتر کرده بودند.
پیش از آن نیز اتحادیه فناوران رایانه تهران از جمله اولین نهادهای صنفی کشور بود که به دارندگان پروانه کسب این اتحادیه گفته بود برای دریافت اینترنت بدون فیلتر، آیپیهای خود را اعلام کنند. پیش از اتحادیه فناوران رایانه نیز اعضای اتاق بازرگانی که از منتقدان محدودیتهای اینترنتی بودند توانستند اینترنت بدون فیلتر دریافت کنند.
پس از شروع محدودیتهای اینترنت از اواخر شهریورماه، تعدادی از نمایندگان مجلس درخواست کردند دسترسیهای خاص برای برخی از افراد مانند اساتید دانشگاه، دانشجویان و تجار ایجاد شود. حال به نظر میرسد قرار است توریستها نیز به جمع قشرهایی اضافه شوند که به اینترنت آزاد و بدون فیلتر دسترسی پیدا خواهند.