پروندهای درباره دورخیز غولهای صنعتی برای حضور در بازار استارتآپها؛ نفوذ به هسته سخت ثروت
دادههای اقتصادی بهار امسال وقتی از سوی مرکز آمار ایران منتشر شد به نحو نگرانکنندهای…
۹ آبان ۱۴۰۳
از منظر رفتار مشتری به خصوص در دوران پس از کرونا، صنعت پرداخت الکترونیکی همچنان در میان انواع شیوههای پرداخت در فروشگاهها سهم بیش از ۹۰ درصدی خود را دارد. پیشبینی میشود با توسعه ابزارها، سهم تراکنشهای آنلاین کماکان بیشتر شود. این به نوآوریهای فینتکها و استقبال کاربران نهایی از بهکارگیری ابزارهای جدید پرداخت الکترونیکی بستگی دارد.
در ادبیات موضوع، بررسی و بهکارگیری انواع مدلهای پذیرش فناوری از سوی کاربران نهایی، میتواند برای ارائهدهندگان راهکارهای پرداخت الکترونیکی راهگشا باشد. روند کلی نشان داده که هر جا گرهای با بهکارگیری ابزارهای فناورانه و دیجیتالی باز شده، استقبال طیف وسیعی از کاربران را به دنبال داشته است. مهمترین موضوع این است که شرکتهای ارائهدهنده خدمات پرداخت الکترونیکی، تغییر مدل کسبوکار را پذیرفتهاند و بهمرور دست از رویکرد رایگانفروشی برمیدارند. در این رویکرد، بازیگران جدید مثل شرکتهای «هدایت تراکنش» شکل میگیرند و همکاری با این بازیگران جدید مهم میشود.
پروژه ملی هوشمندسازی یارانه نان موسوم به «نانینو» نشان داد سهم بازار، ایستا نیست. بنابراین اگر فکری جدید شکل نگیرد و نوآوری در بخشهای مختلف صورت نپذیرد، اتفاقات دگرگونساز رقم نخواهد خورد. پروژههای مالیاتی و کالابرگ را باید مد نظر داشت. ورود فناورانه و نوآورانه به پروژههای ملی که میتوانند گرهای از مشکلات مردم باز کنند و با دادهمحوری تغییردهنده الگوهای تصمیمسازی و تصمیمگیری در بخش حاکمیتی یا رگولاتوری باشند، فرصتی بسیار مغتنم است. در این بین فینتکها که بدنه چابکتر و چارچوب اجرایی سبکتری دارند، اگر فرصت پیدا کنند، اثرگذار خواهند بود.
از بعد فناوری با وجود تولد رمزارز ریال، فکر میکنم هنوز رفتار و نوع نگاه مشتری است که در تغییرات پیش رو غالب است.
اگر به موضوع از نگاه کاربر نهایی راهکارها بنگریم، به نظر میرسد در شرایط تورمی کنونی و بیثباتی قیمتها، سرویسهای ارائهدهنده اعتبار خرد یا همان BNPLها در صنعت پرداخت الکترونیکی پررنگتر میشوند. رویکرد عمومی جامعه به سمتی پیش خواهد رفت که از این سرویسها استقبال بیشتری خواهد شد و بازار در این حوزه تشنه ارائه سرویسهای جذاب برای کاربران نهایی خواهد بود.