skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مدیرعامل ایرانسل: بخشی از کاهش مصرف ترافیک بین‌الملل بازگشته است

علی مومنی علی مومنی نویسنده میهمان

۱۲ بهمن ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۵ بهمن ۱۴۰۱

مدیرعامل ایرانسل معتقد است در نامه منتشرشده اپراتورها به وزارت ارتباطات، به‌هیچ‌وجه موضوع ورشکستگی مطرح نبود و در مجموع، افت ۱۴ درصدی درآمد به دلیل کاهش مصرف ترافیک بین‌الملل رخ داده که با گذشت زمان و بعد از یک دوره کاهش، بخشی از این ترافیک، روی برخی از سرویس‌های خارجی دیگر بازگشته است.

به گزارش پیوست، با شروع محدودیت‌های اینترنتی که از اواخر شهریورماه امسال کلید خورد، کسب‌وکارهای وابسته به اینترنت با مشکلات درآمدی مواجه شدند. اپراتورهای تلفن همراه نیز از جمله این کسب‌وکارها بودند که به ویژه به دلیل فیلتر شدن اینستاگرام و واتس‌اپ بخش زیادی از ترافیک بین‌الملل خود را از دست دادند.

بیژن عباسی آرند، مدیرعامل ایرانسل، در گفت‌وگو با پیوست در مورد نامه‌ ارسالی این اپراتور به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی می‌گوید: در آن نامه، موضوع ورشکستگی اپراتورها اصلاً مطرح نبود بلکه بحث کاهش درآمد آنها مورد نظر بود. به هر حال اپراتورها یک برنامه و نقشه کار و بودجه سالانه‌ای برای خود ترسیم می‌کنند که بر اساس آن برآوردهایی را برای درآمد و هزینه‌هایشان در نظر می‌گیرند. آن نامه ناظر بر این بود که با توجه به برآوردهایی که برای کسب درآمد در یک بازه زمانی ترسیم شده بود، ما با افت درآمدی از محل ترافیک دیتای بین‌الملل مواجه شدیم.

اشاره مدیرعامل ایرانسل به چند نامه‌ای است که از اپراتورهای شاتل، مبین‌نت، رایتل و ایرانسل در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد. این اپراتورها در این نامه‌ها که خطاب به رؤسای سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و وزیر ارتباطات نوشته شده بود گفته بودند کاهش حجم ترافیک بین‌الملل، وضعیت درآمدی‌شان را در خطر قرار داده است. ایرانسل یکی از این اپراتورها بود که ۲۹ آبان‌ماه نامه‌ای به محمدامین آقامیری، رئیس رگولاتوری، نوشت و در آن اعلام کرد این شرکت در بازه زمانی ۲۹ شهریور تا ۷ آبان‌ماه درآمدی بالغ بر ۸۰۰ میلیارد تومان را از دست داده است. ایرانسل همچنین درخواست کرده بود این خسارت با راهکارهایی مانند کسر مبلغ حق‌السهم جبران شود.

مدیرعامل ایرانسل در نامه دیگری به تاریخ ۲ آذرماه پیشنهاد کرده بود این خسارت از راه‌هایی مانند تهاتر خسارت با حق‌السهم دولت از درآمد اپراتور، افزایش تعرفه دیتا و ترافیک داخلی، کاهش حق‌السهم دولت، کاهش و تعلیق تعهدات توسعه شهری، جاده‌ای و روستایی جبران شود.

ورشکستگی مطرح نبود، صرفاً درآمد کاهش یافت

او البته تایید می‌کند درآمد ایرانسل از محل‌های دیگر افزایش یافته است و می‌گوید: در مقابل، در برخی از شاخص‌ها مثلاً در سرویس مکالمه (Voice) و پیامک و ترافیک دیتای داخل، افزایش درآمد داشته‌ایم که بخشی از کاهش درآمد ما از محل ترافیک دیتای بین‌الملل جبران شده است.

عباسی آرند با اعلام میزان افت درآمد می‌گوید: در مجموع حدود ۱۴ درصد افت درآمد داشته‌ایم که این را وزارت ارتباطات هم رسماً می‌داند. بنابراین اپراتور در معرض ورشکستگی نیست.

مدیرعامل این اپراتور درباره راهکار جبران افت درآمد نیز توضیح می‌دهد: اپراتوری یک کسب‌وکار زنده و پویاست ضمن اینکه ما هم چندین کار برای جبران این کاهش درآمد کرده‌ایم. پس از وقوع محدودیت‌ها بلافاصله با پلتفرم‌های داخلی قراردادهایی منعقد کردیم که هر دو طرف برای افزایش کیفیت زیرساخت و ترافیک تلاش کنند که بخشی از کاهش درآمد ما را پوشش داد و از طرفی بخشی از سرویس‌هایی که تصور می‌شد مردم مصرف نمی‌کنند، رشد کرد و ترافیک بین‌الملل ما بعد از یک دوره کاهش، روی برخی از سرویس‌های خارجی دیگر بازگشت.

او ادامه می‌دهد: با وجود همه این مسائل، واقعیت این است که ما هنوز پتانسیل بزرگی در حوزه آی‌سی‌تی کشور داریم.

با توجه به گفته‌های عباسی آرند می‌توان چنین برداشت کرد که با شروع محدودیت‌های اینترنتی، اپراتورها در ابتدا با بحران کاهش درآمد مواجه شده‌اند ولی به سرعت برنامه‌هایی را برای جبران افت درآمدشان در پیش گرفته‌اند.

https://pvst.ir/e3w
علی مومنی
علی مومنینویسنده میهمان

    در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو