استفاده از کارتخوان برای مودیان معاف از صدور صورتحساب الکترونیکی الزامی شد
مودیانی که از معافیت مالیاتی صدور صورتحساب الکترونیکی استفاده میکنند باید نسبت به نصب و…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۱۱ بهمن ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه مهمترین سامانه سند تحول قوه قضائیه را سامانه هوشمند استعلامات مالی یا سها دانست و اعلام کرد تا پایان سال سامانه انتشار آرای قضایی در دسترس مردم قرار میگیرد.
به گزارش پیوست، مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضائیه امروز (۱۱ بهمن) در نشست خبری مشترک با مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه درباره عملکرد این دستگاه نسبت به سند تحول دیجیتالی قوه قضائیه گفت: در مقطع فعلی محدوده مکانی و زمانی در دسترسی به خدمات قضایی برداشته شده است. پنجره واحد قوه قضائیه این دسترسی را برقرار کرده است که اگر در گذشته دسترسی به حوزه عدالت با مراجعه حضوری صورت میگرفت و بعدها با خدمات فراگیر تسهیل شد، در حال حاضر این دسترسی در تمام ساعات شبانهروز برای مردم برقرار است. اقداماتی چون انتخاب هوشمند کارشناس قضایی، ابلاغ الکترونیکی و بانک مجرمان فراری و دستیار هوشمند قاضی از جمله اقدمات قوه قضائیه در عمل به سند تحول است.
او درباره مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه گفت: این مرکز مغز هوشمند دستگاه قضایی است و سنجش و پالایش این قوه را بر عهده دارد. در سند تحول قضایی تکالیف مستقیم و غیرمستقیم گوناگونی بر عهده مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه قرار گرفته است.
محمد کاظمیفرد، رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه، درباره سامانه هوشمند استعلامات مالی گفت: بیش از ۲۵ استعلام مختلف را در اختیار قضات قرار دادیم. مهمترین سامانهای که بر اساس سند تحول قضایی شکل گرفته سامانه هوشمند استعلامات مالی یا سها است و این سامانه در اجرای احکام و برای شخصی که محکوم شده استفاده میشود و یکی از خبرهای خوبی که به زودی اعلام میکنیم بحث مسدودی حسابهای بانکی محکومان است.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه درباره سامانه آرای قضایی عنوان کرد: با راهاندازی سامانه آرای قضایی امروز بیش از چهار میلیون آرای قضایی با بهرهگیری از فناوریهای نوین و هوش مصنوعی گمنامسازی شده است. نسخه آزمایشی این سامانه با هدف اینکه آیا گمنامسازی درست عمل کرده است در اختیار قضات قرار گرفته و تا قبل از پایان سال این سامانه در اختیار عموم مردم قرار خواهد گرفت.
کاظمیفرد عنوان کرد در حال حاضر بیش از ۱۱۰۰ دفتر خدمات الکترونیکی قضایی در سراسر کشور وجود دارد. او درباه پنجره واحد قوه قضائیه گفت: برای ارائه خدمات باکیفیتتر به مردم پنجره واحد خدمات قضایی ایجاد شده است و در حال حاضر ۲۸ خدمت پرکاربرد در پنجره واحد قرار گرفته است و سه خدمت دیگر نیز به آن اضافه خواهد شد. از ابتدای سال ۱۴۰۱ در مرکز ملی تبادل اطلاعات در وزارت ارتباطات ۱۵۳ میلیون استعلام را ثبت کردهایم؛ یعنی دریافت و ارسال داشتهایم و با ۱۴۸ سرویس و خدمت الکترونیکی با دستگاههای دولتی در تعامل هستیم.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه درباره وضعیت دادرسی الکترونیکی گفت: در حال حاضر، ۸۰ درصد جلسات تحقیق و دادرسی زندانیان به صورت الکترونیکی انجام میشود و ۲۰ درصد زندانیان به صورت فیزیکی جابهجا میشوند. او همچنین به امکان ملاقات زندانیان با خانوادههایشان به صورت الکترونیکی در دفاتر خدمات قوه قضائیه ۱۵ استان اشاره کرد.
محمد کاظمیفرد درباره اقدامات این دستگاه در مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم گفت: در اینجا مساله اصلی دادن دادههاست چراکه این دادهها باید به صورت منسجم به وسیله مرکز اطلاعات مالی ارزیابی شود و دلیل کندی نیز اخذ دادههاست. از این دادهها برای ارزیابی خطر پولشویی و تامین مالی تروریسم استفاده میشود. همچنین کارگروه ویژهای بعد از دستور رئیس قوه قضائیه تشکیل شد. یکی از سامانهها انتشار محکومیتهای پولشویی جرائم اقتصادی است که در وبگاه مجتمع تخصصی رسیدگی به جرائم اقتصادی به صورت عمومی فعال است و احکام صادرشده نیز به صورت عمومی قابل رویت است.
او درباره ویژگی اصلی سند تحول قضایی گفت: پایه و اساس این سند تحول الکترونیکی است و به واسطه فناوری اطلاعات در شکل فرایندهای قضایی نیز تغییر ایجاد کردیم. در اجرای سند تحول قضایی نیز مطابق با زمانبندی پیش رفتهایم و امروز دیگر دسترسی هموطنان به خدمات الکترونیکی قضایی محدود نیست.
کاظمیفرد در آخر به ارائه آمارهایی درباره خدمات الکترونیکی قوه قضائیه پرداخت: در سال جاری ۷۰۰ هزار نفر گواهی عدم سوءپیشینه، ۵۰۰ هزار نفر ثنا، یک میلیون و ۳۰۰ هزار نظریه کارشناس رسمی، ۲۶ میلیون بازدید از برگههای قوه قضائیه، ۱۰ میلیون نوبت الکترونیکی، بیش از ۲ میلیون قرارداد الکترونیکی وکالت بین وکیل و موکل و ۱۴ هزار دستگاه در سامانه سامع ثبت شده است.