آیا شرایط فنی دسترسی پلیس به دوربین کسبوکارها فراهم است؟ فیبر نرسیده، نرمافزار هست
«پلیس به تصاویر ضبط شده دوربینهای مغازهها دسترسی خواهد داشت.» انتشار این خبر با واکنشهای…
۲۳ مهر ۱۴۰۳
۱ تیر ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
خودکاربری سرویس انحصار وراثت تا پایان سال روی پنجره واحد خدمات قوه قضائیه قرار میگیرد. این پنجره واحد به درگاه ملی خدمات الکترونیکی دولت متصل خواهد شد.
به گزارش پیوست، محمد کاظمیفرد، رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه، اعلام کرد سرویسهای متعددی از این قوه تاکنون الکترونیکی شدهاند و در ادامه خدماتی مثل خودکاربری انحصار وراثت نیز روی سامانه عدل ایران ارائه خواهد شد. او همچنین اعلام کرد به دلیل افزایش تعداد سامانههای خدمات الکترونیکی قوه قضائیه، یک پنجره واحد برای دسترسی سادهتر به خدمات طراحی شده است که بر اساس تکلیف قانون بودجه سال ۱۴۰۱ به درگاه ملی خدمات دولت الکترونیکی متصل خواهد شد.
کاظمیفرد همچنین اعلام کرد قوه قضائیه برای اتصال به درگاه ملی خدمات که به صورت آزمایشی از اردیبهشتماه راهاندازی شده، از ابتدای تیرماه اقدامات خود را آغاز کرده و پیشبینی میشود تا پایان تیر کار اتصال به پایان برسد و پس از آن تعداد خدماتی که روی این درگاه ارائه میشوند افزایش خواهد یافت.
کاظمیفرد همچنین درباره همکاری قوه قضائیه با کسبوکارهای خصوصی و شرکتهای دانشبنیان اعلام کرد تا پایان سال جاری API خدمات این قوه در محیط سندباکس در اختیار شرکتهای دانشبنیان قرار میگیرد.
به گفته او، قوه قضائیه در بخش فناوری اطلاعات اکنون با حدود ۱۱ شرکت دانشبنیان در زمینه احراز هویت همکاری میکند. شناسه قضایی ثنا با کمک هشت شرکت دانشبنیان به صورت برخط ارائه میشود که تاکنون ۶۰۰ هزار نفر این شناسه را دریافت کردهاند.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه گفت امیدوار است تا پایان سال ۲۰ شرکت دیگر در کنار این مرکز قرار گیرند تا تکالیف سند تحول قوه قضائیه به خوبی اجرایی شوند.
محمد کاظمیفرد گفت در سال گذشته فقط ۲۵ درصد زندانیان برای برگزاری جلسه دادگاه اعزام شدهاند و ۲۲۵ هزار جلسه رسیدگی قضائیه به صورت برخط انجام شده است. او تاکید کرد این عدد، میانگین کشوری است و در برخی از استانها میزان دادگاههای برخط به بالاتر از ۹۰ درصد نیز رسیده است.
کاظمیفرد درباره صدور گواهی سوءپیشینه نیز گفت: این گواهی، دو روز کاری پس از ثبت درخواست ارائه خواهد شد، در سال گذشته ۲ میلیون صدور گواهی داشتهایم که ۳۰ درصد آنها بدون خروج کاربر از منزل صادر شدهاند.
به گفته او، بانک مرکزی در حال اتصال به سامانه محکومیتهای مالی است و در ماههای آینده بانک اطلاعات مجرمان مالی در اختیار بانکهای قرار میگیرد تا در اعتبارسنجی مشتریان خود از آن استفاده کنند.
همچنین اطلاعات ممنوعالخروجی افراد به صورت یک سرویس خودکاربری تا پایان سال روی پنجره واحد خدمات قوه قضائیه قرار میگیرد.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه گفت: ۱۱۰۰ دفتر خدمات الکترونیکی در کل کشور به مردم خدمات میدهند و در سال جاری فراخوان جدیدی برای تاسیس این دفاتر منتشر خواهد شد و در مناطقی که خدمات الکترونیکی قوه قضائیه ارائه نمیشود، خدمات به صورت سیار به شهروندان عرضه خواهد شد و کسانی که تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی هستند، این خدمات را رایگان دریافت میکنند.
کاظمیفرد در پایان توضیح داد، قوه قضائیه در سال گذشته ۱۷۸ میلیون تراکنش مرکز ملی تبادل اطلاعات (NIX) داشته است. همچنین او اعلام کرد این مرکز درخواست داده است در بررسیهای آمادگی دولت الکترونیکی که به صورت دورهای در دبیرخانه شورای اجرایی فناوری اطلاعات انجام میشود مورد ارزیابی قرار گیرد.