skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

خودکاربری انحصار وراثت روی پنجره واحد خدمات قوه قضائیه قرار می‌گیرد

میثم قاسمی تحریریه

۱ تیر ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

محمد کاظمی‌فرد، رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه

خودکاربری سرویس انحصار وراثت تا پایان سال روی پنجره واحد خدمات قوه قضائیه قرار می‌گیرد. این پنجره واحد به درگاه ملی خدمات الکترونیکی دولت متصل خواهد شد.

به گزارش پیوست، محمد کاظمی‌فرد، رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه، اعلام کرد سرویس‌های متعددی از این قوه تاکنون الکترونیکی شده‌اند و در ادامه خدماتی مثل خودکاربری انحصار وراثت نیز روی سامانه عدل ایران ارائه خواهد شد. او همچنین اعلام کرد به دلیل افزایش تعداد سامانه‌های خدمات الکترونیکی قوه قضائیه، یک پنجره واحد برای دسترسی ساده‌تر به خدمات طراحی شده است که بر اساس تکلیف قانون بودجه سال ۱۴۰۱ به درگاه ملی خدمات دولت الکترونیکی متصل خواهد شد.

کاظمی‌فرد همچنین اعلام کرد قوه قضائیه برای اتصال به درگاه ملی خدمات که به صورت آزمایشی از اردیبهشت‌ماه راه‌اندازی شده، از ابتدای تیرماه اقدامات خود را آغاز کرده و پیش‌بینی می‌شود تا پایان تیر کار اتصال به پایان برسد و پس از آن تعداد خدماتی که روی این درگاه ارائه می‌شوند افزایش خواهد یافت.

API سرویس‌های قضایی در سندباکس

کاظمی‌فرد همچنین درباره همکاری قوه قضائیه با کسب‌وکارهای خصوصی و شرکت‌های دانش‌بنیان اعلام کرد تا پایان سال جاری API‌ خدمات این قوه در محیط سندباکس در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان قرار می‌گیرد.

به گفته او، قوه قضائیه در بخش فناوری اطلاعات اکنون با حدود ۱۱ شرکت دانش‌بنیان در زمینه احراز هویت همکاری می‌کند. شناسه قضایی ثنا با کمک هشت شرکت دانش‌بنیان به صورت برخط ارائه می‌شود که تاکنون ۶۰۰ هزار نفر این شناسه را دریافت کرده‌اند.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه گفت امیدوار است تا پایان سال ۲۰ شرکت دیگر در کنار این مرکز قرار گیرند تا تکالیف سند تحول قوه قضائیه به خوبی اجرایی شوند.

جلسات دادگاه برخط

محمد کاظمی‌فرد گفت در سال گذشته فقط ۲۵ درصد زندانیان برای برگزاری جلسه دادگاه اعزام شده‌اند و ۲۲۵ هزار جلسه رسیدگی قضائیه به صورت برخط انجام شده است. او تاکید کرد این عدد، میانگین کشوری است و در برخی از استان‌ها میزان دادگاه‌های برخط به بالاتر از ۹۰ درصد نیز رسیده است.

کاظمی‌فرد درباره صدور گواهی سوءپیشینه نیز گفت: این گواهی، دو روز کاری پس از ثبت درخواست ارائه خواهد شد، در سال گذشته ۲ میلیون صدور گواهی داشته‌ایم که ۳۰ درصد آنها بدون خروج کاربر از منزل صادر شده‌اند.

به گفته او، بانک مرکزی در حال اتصال به سامانه محکومیت‌های مالی است و در ماه‌های آینده بانک اطلاعات مجرمان مالی در اختیار بانک‌های قرار می‌گیرد تا در اعتبارسنجی مشتریان خود از آن استفاده کنند.

همچنین اطلاعات ممنوع‌الخروجی افراد به صورت یک سرویس خودکاربری تا پایان سال روی پنجره واحد خدمات قوه قضائیه قرار می‌گیرد.

۱۷۸ تراکنش روی NIX

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه گفت: ۱۱۰۰ دفتر خدمات الکترونیکی در کل کشور به مردم خدمات می‌دهند و در سال جاری فراخوان جدیدی برای تاسیس این دفاتر منتشر خواهد شد و در مناطقی که خدمات الکترونیکی قوه قضائیه‌ ارائه نمی‌شود، خدمات به صورت سیار به شهروندان عرضه خواهد شد و کسانی که تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی هستند، این خدمات را رایگان دریافت می‌کنند.

کاظمی‌فرد در پایان توضیح داد، قوه قضائیه در سال گذشته ۱۷۸ میلیون تراکنش مرکز ملی تبادل اطلاعات (NIX) داشته است. همچنین او اعلام کرد این مرکز درخواست داده است در بررسی‌های آمادگی دولت الکترونیکی که به صورت دوره‌ای در دبیرخانه شورای اجرایی فناوری اطلاعات انجام می‌شود مورد ارزیابی قرار گیرد.

https://pvst.ir/clc
میثم قاسمیتحریریه

    سال ۸۱ رشته مهندسی را رها کردم به شوق روزنامه‌نگاری. از همان سال تاکنون، در حوزه‌های مختلفی مانند سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، گردشگری، ورزشی و... در رسانه‌هایی مانند همشهری، حیات‌نو، توسعه، عصر ارتباط و... کار کرده‌ام. از میانه سال ۹۲ و پس از حدود ۳ سال دوری از حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، به پیوست آمدم و دوباره روزنامه‌نگار این رشته شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو