skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

شبکه ملی تبادل اطلاعات دولت به مرکز تبادل اطلاعات قوه قضاییه متصل می‌شود

تحریریه پیوست

۲ تیر ۱۳۹۸

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۸ دی ۱۳۹۸

شبکه ملی تبادل اطلاعات دولت به شبکه ملی اطلاعات قوه قضائیه متصل می‌شود.
به گزارش پیوست این اتصال طبق تفاهم‌نامه‌ای که دی‌ماه سال گذشته میان سازمان فناوری اطلاعات و قوه قضائیه به امضا رسیده منعقد خواهد شد.

ٰرئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه در نشست خبری امروز (۲تیرماه) هر چند زمان دقیقی را برای اتصال شبکه ملی اطلاعات دولت(NIX) به شبکه ملی قوه قضائیه(GIX) اعلام نکرد اما گفت که تمام تلاش خود را خواهد کرد تا این اتصال زودتر برقرار شود.

به گزارش پیوست، حمید شهریاری، رئیس مرکز آمار و فناوری و اطلاعات قوه قضائیه در نشست خبری امروز در مورد نحوه تبادل اطلاعات قوه‌قضاییه با دیگر دستگاه‌های دولتی گفت: «براساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی قوه قضاییه شبکه ملی اختصاصی خود را راه‌اندازی کرده است و خدمات خود را بر بستر این شبکه عرضه می‌کنیم. برای ارتباط با شبکه دولت ما با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات جلساتی برگزار کرده و این جلسات منجر به امضای تفاهم‌نامه‌هایی شد.»
او با اشاره به اینکه۴۰ درصد از کل ارائه خدمات به صورت الکترونیکی به قوه قضاییه بستگی دارد گفت: در تلاش هستیم تا با دستگاه‌های دولتی دیگر برای ارائه این خدمات تعامل خوبی انجام دهیم.»
به گفته شهریاری قوه قضاییه به صورت پایلوت دوخدمت در زمینه بیمه‌نامه شخص ثالث و استعلامات بانکی را بر بستر دولت الکترونیکی راه‌اندازی کردند.
شهریاری در بخش دیگری از صحبت‌های خود در پاسخ به سوال پیوست در مورد برنامه قوه قضائیه در بهره‌‌مندشدن از فناوری‌های نوینی چون بلاک‌چین گفت: «ما در حال مطالعه روی استفاده از فناوری بلاک‌چین در قوه قضائیه هستیم، به زودی این فناوری می‌تواند بستری برای امن‌سازی ارتباطات تک به تک (pair to pair) در شبکه‌ها شود و به تبع آن واسطه‌های سازمانی حذف خواهند شد.»
او در این نشست از تمام شرکت‌هایی که در حوزه بلاکچین فعالیت می‌کنند، دعوت کرد تا برای ثبت اموال مسئولین و نگهداری اطلاعات بر بستر بلاکچین پیشنهادهای خود را ارائه دهند. او همچنین تاکید کرد: «ثبت اموال مسئولان بر بستر بلاکچین سبب می‌شود سطح بالایی از امنیت را برای نگهداری از اطلاعات ایجاد کنیم.» او در توضیح این مطلب گفت: «فایل اموال توسط خود مسئول با امضا و رمزنگاری ما ثبت و ضبط می‌شود و در اختیار آنها قرار می‌گیرد.»

خدمات الکترونیکی قوه قضاییه در سال ۹۷

حمید شهریاری در این نشست با اشاره به وضعیت خدمات الکترونیکی قوه قضاییه در سال ۹۷ گفت: طی سال گذشته ۸۰ درصد از ابلاغیه‌‌ها به صورت الکترونیکی انجام شده‌است.»
او ادامه: « ارسال ابلاغیه به صورت الکترونیکی یکی مهم‌ترین خدمات الکترونیکی قوه‌قضاییه است. از دی ماه ٩٧ تاکنون ٣١ میلیون ابلاغ داشتیم که ٢۵ میلیون و ٢٠٠ هزار ابلاغ به صورت الکترونیکی ارسال شدند و ۲۱ میلیون ابلاغیه نیز توسط افراد مشاهده شده است.»
معاون قوه قضائیه در خصوص آمارهای وسایل مراقبتی و پابندهای الکترونیکی نیز گفت: «از سال ٩۴ این طرح آغاز شده است و تا پایان خرداد ٩٨ در مجموع  ۴٧۵ مورد پابند استفاده کرده‌ایم. از این تعداد ٣۴۴ مورد حکم تمام شده است و ١٣١ مورد تحت نظارت هستند.»
او از عرضه بیش از هزار نوع خدمات در دو هزار دفتر خدمات الکترونیکی قضایی خبر داد و  افزود: «۶۳۳ دفتر خدمات الکترونیکی قضایی راه‌اندازی و در حال فعالیت است. ۸۰۹ دفتر جدید هم مجوز دریافت کرده‌اند.براساس مطالعات موردی در شهر تهران ۸۹ درصد مردم از دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی رضایت داشته‌اند.»
معاون قوه قضائیه در خصوص خدماتی که دفاتر خدمات قضایی عرضه می‌کنند،‌ افزود:« فهرستی از خدمات برگزیده در۵  دسته بندی مطرح شده که شامل خدمات آغازین، پیگیری و تکمیل پرونده، پشتیبانی، اطلاع‌رسانی است.»
شهریاری راه‌اندازی خدمات سنا، ارائه شکوائیه گزارش،‌ ارائه دادخواست شورای حل اختلاف،‌خدمات زندانیان، درخواست اسناد تجاری، اعلام جرم، گواهی دیجیتال و غیره را از دیگر خدمات ارائه شده از سوی این دفاتر عنوان کرد.

او در بخش دیگری از صحبت‌های خود به نحوه ثبت نام الکترونیکی مردم در سامانه ثنا اشاره و بیان کرد: «تاکنون ۲۰۰ میلیون ثبت‌نام به صورت الکترونیکی توسط شهروندان انجام شده است و شماره تلفن همراه و آدرس دقیق مردم در سامانه ثنا ثبت شده است.»
معاون قوه قضاییه با اشاره به راه‌اندازی اتوماسیون اداری در قوه قضاییه و الکترونیکی شدن نظارت در این نهاد نیز گفت: «اتوماسیون اداری ما و سامانه منابع انسانی ما به صورت ۱۰۰ درصدی در دستگاه قضائی الکترونیکی شده است. ما در مرکز نیز می‌توانیم رفتار کارکنان و قضات را از پشت شبکه رصد ‌کنیم. در سال ۹۶  بیش از ۶ هزار مورد رصد داشته‌ایم.»

http://pvst.ir/608

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو