تولید به روش ODM مصداق تولید ملی است
وزارت صمت برون سپاری تولید گوشی تلفن همراه براساس طراحی اصلی یا ODM را به…
۲۹ آبان ۱۴۰۳
۱۱ بهمن ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
فروش گوشیهای هوشمند چینی در سال ۲۰۲۲ به سطح بیسابقهای سقوط کرد. بررسی شرکتهای تحقیقاتی نشان میدهد با شدت گرفتن محدودیتهای کرونایی و کاهش سرعت رشد اقتصادی، فروش گوشیهای هوشمند در چین ۱۳ درصد کمتر شده است.
بر اساس تحقیقات انجامگرفته، تعداد محمولههای ارسالی نسبت به سال قبل از ۳۲۹ میلیون به ۲۸۶ میلیون سقوط کرده است. طبق گزارش شرکت تحقیقاتی IDC، این پایینترین حجم فروش از سال ۲۰۱۳ است و برای اولین بار حجم فروش سالانه به کمتر از ۳۰۰ میلیون محموله رسیده است.
محدودیتهای کرونایی یکی از بازدارندههای اصلی اقتصاد در سال گذشته بود اما از دسامبر ۲۰۲۲ پکن در حال کاهش محدودیتها و افزایش مصرف است.
لوکاس ژانگ که بخش گوشی هوشمند چین را برای شرکت تحقیقاتی کانالیز زیر نظر دارد میگوید: «سیاست سختگیرانه پاندمی باعث محافظهکاری در مخارج و افزایش تاریخی سطح پسانداز خانوار شده است.»
دادههای IDC حاکی از آن است که شرکت ویوو (Vivo)، سازنده دستگاههای اندرویدی، در سال ۲۰۲۲ با سهم ۱۸.۶ درصدی پرفروشترین برند چینی محسوب میشود.
برند HONOR از شرکت هواوی نیز دومین برند پرفروش است و تعداد محمولههای آن از یک سطح فروش بسیار پایین، ۳۴ درصد رشد کرده است.
اپل نیز سومین برند پرفروش چین در سال ۲۰۲۲ بود و اوپو (Oppo) همتراز این شرکت توانست جایگاه خود را از برند چهارم سال گذشته ارتقا دهد.
به طور کلی کاهش فروش گوشی هوشمند در چین بازتابی از عملکرد جهانی است. بر اساس دادههای IDC، در سال ۲۰۲۲ تعداد محمولههای گوشی هوشمند جهان به ۱.۲ میلیارد کاهش یافت که پایینترین سطح نسبت سال ۲۰۱۳ است و کاهشی ۱۱ درصدی را نسبت به سال پیشین نشان میدهد. با وجود رکود بازار جهانی گوشیهای هوشمند، سامسونگ و اپل سهم خود را از بازار افزایش دادند.
گزارش دیگری از شرکت کانالیز که هفته گذشته منتشر شد نیز نشان میهد در سهماهه چهارم سال ۲۰۲۲، اپل تنها ۱۶.۴ میلیون دستگاه به فروش رسانده که نشانگر کاهش ۲۴ درصدی نسبت به سال گذشته است. در همین حال محمولههای شرکت شیائومی و آنر نیز به ترتیب در همین سهماهه ۳۷.۳ و ۱۴.۱ درصد سقوط کرده است.
این اولین بار است که پس از سال ۲۰۲۰ همزمان با اولین موج کرونایی در چین، محمولههای ارسالی اپل نسبت به سال گذشته کاهش یافته است. کانالیز معتقد است این سقوط را میتوان پیامد عرضه سری جدید آیفون در سال گذشته و البته ناآرامی کارکنان کارخانه فاکسکان (تولیدکننده گوشیهای اپل) در شهر ژنگژوی چین دانست که تاثیر بسزایی بر زنجیره عرضه گذاشت.
منبع: Reuters