فیلترینگ یوتیوب را بردارید، مردم خودشان انتخاب میکنند
محمدجواد شکوری، مدیر گروه صبا ایده به اظهارت شب گذشته رسول جلیلی عضو حقیقی شورای…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۳ بهمن ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۵ بهمن ۱۴۰۱
ریال دیجیتال بعد از اجرای آزمایشی در کیف پولهای سه بانک ملی، ملت و تجارت قرار است ۱۸ بهمنماه با مجوز بانک مرکزی در تمام بانکها وارد فاز عملیاتی شود و برای پرداختهای خرد به کار گرفته شود.
به گزارش پیوست، پروژه ریال دیجیتال از سال ۹۷ تا امروز در دستور کار بانک مرکزی قرار دارد و اجرای پیشآزمایشی آن در سال ۱۴۰۰ کلید خورد. این طرح در نهایت در سال ۱۴۰۱ وارد فاز آزمایشی شد.
رمزریال ملی پول دیجیتالی است که بانک مرکزی آن را خلق میکند و در دسترس قرار میگیرد. این پول به شکل همتا به همتا در بستر فناوری قابل انتشار است. مسئول عرضه ریال دیجیتال به صورت انحصاری بانک مرکزی است و بانکهای کشور مسئول توزیع آن به شمار میآیند.
تاکنون طبق گفته محمدرضا مانییکتا مدیر اداره نظارت نظامهای پرداخت، فاز آزمایشی این طرح با ۵۰۰ کاربر در سه بانک ملی، ملت و تجارت اجرایی شده است. قرار است با رونمایی رسمی از این طرح در دهه فجر تمامی بانکهای کشور امکان توزیع ریال دیجیتال و احراز هویت کاربران برای استفاده از این در کیفپولها فراهم شود.
بر اساس پیشنویس ریال دیجیتال، بانک مرکزی وظیفه مدیریت چرخه عمر ریال دیجیتال و تعریف دسترسی بانکها، مسدود، فعالسازی ، تعریف و اعمال سیاستهای کلان مدیریت زیستبوم این شکل از ریال را بر عهده دارد. همچنین بانک مرکزی متولی دفتر کل توزیعشده و مشارکت در تایید تراکنشها و اجرای قراردادهای هوشمند است. علاوه بر این بانک عضو متولی نیز احراز هویت کاربران و فعالسازی کیف ریال دیجیتال را عهدهدار شدهاند.
اولین بار در مهرماه ۹۶ بود که پروژه رمزریال ملی در سیاستنامه فناوران مالی بانک مرکزی دیده شد و قرار بود بانک مرکزی تا نیمه سال ۹۷ چارچوب رمزارز ملی را روشن کند. در همان سال مدیرعامل شرکت خدمات انفورماتیک وقت، سید ابوطالب نجفی، در گفتوگو با پیوست گفته بود بانک مرکزی سندی برای رمزارز ملی تدوین کرده که این شرکت پلتفرم آن را ساخته است. همچنین در آن زمان معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی در گفتوگو با پیوست از رونمایی نسخه آزمایشی یا پروتوتایپ رمزارز ملی رونمایی خبر داده بود؛ با این حال، این پروژه وارد فاز آزمایشی نشده بود تا اینکه در مهرماه ۱۴۰۰ علی صالحآبادی، رئیس کل بانک مرکزی وقت، گفته بود در صورت تصویب شورای پول و اعتبار، رمزارز ملی به صورت آزمایشی در کشور عرضه میشود.