ترامپ در اولین تماس با شی جینپینگ درمورد تیکتاک صحبت کرد
گزارشی از فایننشال تایمز میگوید دونالد ترامپ، رئيس جمهور منتخب آمریکا، اولین تماس خود را…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۱۶ دی ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۷ دی ۱۴۰۱
کوالکام، غول تولید تراشه و ایریدیوم (Iridium)، شرکت ارائهدهنده پوشش ماهوارهای به گوشیها، اتصال ماهوارهای را در سال ۲۰۲۳ برای گوشیهای بالارده اندروید ممکن میکنند.
به گزارش پیوست، پس از عرضه این قابلیت در صورتی که به پوشش خطوط موبایل هم دسترسی نداشته باشید میتوانید برای ارسال و دریافت پیام از اتصال ماهوارهای استفاده کنید.
تراشههای ساخت کوالکام در بسیاری از گوشیهای هوشمند اندرویدی استفاده میشود و در نتیجه بیانیه جدید این شرکت طیف وسیعی از شرکتها را تحت تاثیر قرار میدهد.
قابلیت ارسال پیام ماهوارهای در سال ۲۰۲۲ پس از آن بر سر زبانها افتاد که اپل در ماه سپتامبر از اضافه شدن این قابلیت به گوشی آیفون ۱۴ خبر داد. این در حالی است که بولیت (Bullitt)، تولیدکننده گوشی هوشمند بریتانیایی، پیش از اپل خدمت ماهوارهای را عرضه کرده بود و البته این قابلیت در اولین روزها تنها در مناطق خاصی فعال شد.
اتصال ماهوارهای تنها برای شرایط اضطراری طراحی شده است و از طریق آن میتوان در موقعیت خاص پیامهای سادهای ارسال کرد.
همکاری جدید کوالکام و ایریدیوم قابلیت اتصال ماهوارهای را برای میلیونها کاربر گوشی هوشمند امکانپذیر میسازد و نیازی به مراجعه به یک برند خاص نیست. گفتنی است تصمیم نهایی با تولیدکنندگان گوشی هوشمند است که این قابلیت را در کدام گوشی به کار ببرند و آیا مایل به اضافه کردن چنین قابلیتی هستند.
شرکت ایریدیوم سازنده اولین سیستم گوشی ماهوارهای است و اولین ماهواره این شرکت در سال ۱۹۹۷ به مدار زمین پرتاب شد. ایریدیوم در سال ۲۰۱۹ شبکه ۷۵ ماهوارهای خود را بهروزرسانی کرد.
این ماهوارهها تمام سطح زمین را پوشش میدهند و در مدار پایینی و فاصله ۷۸۰ کیلومتری زمین حرکت میکنند. دستههای مختلف این ماهوارهها امکان ارتباط با یکدیگر و انتقال داده بین هم را دارند.
به گفته کوالکام، قابلیت جدید ماهواره اسنپدراگون (Snapdragon Satellite) در ابتدا فقط برای چیپهای گرانقیمت این شرکت عرضه میشود و به همین دلیل انتظار نمیرود این قابلیت به زودی برای دستگاههای ارزانقیمت فعال شود.
اما در نهایت این قابلیت برای تبلتها، لپتاپها و حتی خودروها نیز فعال میشود و امکان استفاده از آن در مواردی به جز شرایط اضطراری نیز فراهم میشود. اگر چنین بستری مهیا شود، باید انتظار دریافت هزینه برای این خدمت را داشته باشیم.
مدتهاست مشکل پوشش خدمات و مناطق خارج از دسترس باعث شده اتصال ماهوارهای به عنوان مرحله بعدی تکامل گوشیهای موبایل مطرح شود. مشکل عدم پوشش و نبود آنتن در مناطق غیرشهری و دورافتاده بیشتر حس میشود.
استفاده از ماهواره در پروژههایی همچون اینترنت استارلینک ایلان ماسک در زمینه اینترنترسانی به مناطق دورافتاده امتحان خود را پس داده است.
البته با وجود سرعت و اتصال مطمئنی که اینترنت ماهوارهای در اختیار کاربران قرار میدهد، هزینه بیشتری نسبت به اتصال فیبری و کابلی دارد.
استفاده از اینترنت ماهوارهای در کشورهایی مثل هند و چین ممنوع است و عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات ایران، نیز گفته است اپراتورهای ماهوارهای از جمله استارلینک برای فعالیت در ایران باید قوانین کشور ما را بپذیرند.