نشان: بهجای انتساب دستاوردهای بخش خصوصی به فیلترینگ دلایل واقعی محدودیتها را بگویید
نشان در بیانیهای نسبت به صحبتهای رسول جلیلی عضو شورای عالی فضای مجازی که رشد…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۵ دی ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۹ شهریور ۱۴۰۲
شورای رقابت در شرایطی به فسخ قرارداد بین تخفیفان و نتبرگ بر اساس اعتراض کسبوکار «تخفیش» رأی داده که این کسبوکار همان سال تعطیل شده است.
به گزارش پیوست، بهمن سال ۹۸ بود که تخفیفان و نتبرگ پس از بارها تکذیب و تایید به صورت رسمی تحت یک نام فعالیت خود را آغاز کردند. ادغامی که تخفیفان بیشتر آن را، خرید نتبرگ توسط تخفیفان اعلام میکرد. اما دیروز چهارم دی ۱۴۰۱ شورای رقابت ادغام تخفیفان و نتبرگ را باطل کرد؛ شورای رقابت دلیل حکم خود را ممانعت تخفیفان و نتبرگ بر همکاری شرکتهای تحت قرارداد با آنها به صورت همزمان با «تخفیش» عنوان کرده بود.
از سویی در اطلاعیهای که از سوی این شورا منتشر شده آمده بود با ادغام این دو شرکت در اصل بازار متمرکزتر از قبل شده است. از همین رو تخفیفان و نتبرگ به رویه ضدرقابتی محکوم شدند و در واقع بهصراحت به فسخ انتقال مالکیت نام تجاری نتبرگ به آرمان فناوری هوشمند آریا و بازگرداندن سهام واگذارشده، رأی داده شد.
در حالی که جستوجویی ساده در اینترنت نشان میداد خبری از سایت تخفیش (شرکت پارسی مهر نامی ایرانیان) نیست، اکبر هاشمی رئیس هیات مدیره سرآوا میگوید چنین شکایتی قبلاً مختومه شده است. سرآوا مالک حدود یکسوم سهام تخفیفان است.
هاشمی به پیوست میگوید: «بنیانگذار سایت تخفیش که یکی از پرسنل سابق نتبرگ بود در سال ۹۸ از تخفیفان به دلیل ایجاد انحصار در بازار شکایت کرد. شکایتی که در همان سال پیگیری و دفاع شد. علاوه بر اینکه شرکت تخفیش هم دیگر منحل شده است و فعالیت ندارد.»
اکبر هاشمی متعجب از این رأی ادامه میدهد: «فکر میکنم چنین چیزی در دنیا هم سابقه نداشته باشد. ممکن است قبل از ادغام مخالفتی صورت گیرد اما سه سال بعد از ادغام، آن هم به خاطر شکایت شرکتی که سه سال است منحل شده، به شدت عجیب به نظر میرسد.»
از سویی اطلاعیه شورای رقابت در شرایطی منتشر شده که هیچ نامه رسمیای به تخفیفان ارسال نشده است. همچنین در اطلاعیه شورای رقابت ذکر شده که سهام فروختهشده نتبرگ به تخفیفان به صاحب اولیه آن بازمیگردد، این در حالی است که در همان زمان علیرضا صادقیان، مدیرعامل نتبرگ، به صورت کامل سهام را به تخفیفان واگذار و شرکت را به طور کلی تعطیل و فعالیت جدید خود را آغاز کرد و اکنون در گروه اسنپ فعالیت میکند.
هرچند شورای رقابت در اطلاعیه خود میگوید تخفیفان موجب انحصار در این بازار شده است اما شرکتهای دیگری که تخفیف گروهی عرضه میکنند مانند اسنپتیکت و پولتیکت هماکنون در بازار فعالیت میکنند.
طبق گفته اکبر هاشمی، هماکنون وکلای تخفیفان در حال بررسی موضوع هستند. او میگوید: «در شرایط فعلی بیش از این نمیتوانیم اظهارنظر کنیم. باید زمان بگذرد تا حداقل صورتمساله برای ما مشخص شود. ما ۲۰ روز برای تجدید نظرخواهی و اعتراض فرصت داریم که قطعاً از آن استفاده خواهیم کرد.»
تخفیفان تاکنون به صورت مستقیم درباره این رأی موضعگیری نکرده است.
آرتین جهانی، مدیرعامل شرکت «پارسی مهر نامی ایرانیان» با نام تجاری «تخفیش» انحلال این شرکت را رد کرد و اعلام کرد: این شرکت منحل نشده است و فقط تعطیل شده است آن هم به دلیل ادغام دو شرکت تخفیفان و نتبرگ.
او به پیوست گفت: « تخفیش به دلیل ادغام غیرقانونی تخفیفان و نتبرگ و به دست آوردن سهم صدر درصدی بازار سایت خود را تعطیل کرد.»
او تاکید کرد که هنوز رای قطعی نشده و منتظر رای تجدید نظر دادگاه است و انتظار دارد تا دادگاه به نفع آنان رای دهد.
او این استدلال را که اسنپ تیکت و پول تیکت موجب غیر انحصاری شدن بازار میشوند را رد کرد چرا که اسنپ تیکت در شرایط فعلی موفق نشده است و پول تیکت نیز فقط بلیت استخر میفروشد و بازارش در مشهد است این در حالی است که تخفیش بازار تهران را هدف قرار داده بود و در شرایط فعلی هیچ سایت تخفیف گروهی بهجز نتبرگ و تخفیفان در بازار تهران فعالیت نمیکند.