skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

۳۰۰ فرصت سرمایه‌گذاری در پست شناسایی شده است

سمانه سمیع تحریریه

۲۷ آذر ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

مدیرعامل شرکت ملی پست از احصا و هدف‌گذاری ۳۰۰ فرصت سرمایه‌گذاری در فرآیندهای مختلف شرکت ملی پست خبر داد که استفاده و اجرای آنها به شرکت‌های دانش‌بنیان سپرده خواهد شد.

به گزارش پیوست، محمود لیائی، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت ملی پست در همایش «فناوری‌های نوین در حوزه پست و تجارت الکترونیک» که به مناسبت هفته پژوهش برگزار شد اعلام کرد: «تحول دیجیتال و هوشمندسازی» دو کلیدواژه‌‌ مهم دولت سیزدهم در شرکت ملی پست بوده است. ما نیز بر همین اساس روی توان و مهارت بخش خصوصی و شرکت‌های دانش‌بنیان تکیه کرده‌ایم. در بحث هوشمندسازی، ۳۰۰ فرصت سرمایه‌گذاری در فرآیندهای مختلف شرکت ملی پست احصا و هدف‌گذاری شده است که زحمت انجام آن به عهده شرکت‌‌های دانش‌بنیان است و آنها هستند که می‌توانند با ظرفیت‌های خود و شرکت پست در زمینه توسعه این فرصت‌ها امکانات جدیدی را خلق کنند. در زمینه تحول دیجیتال هم کلاس‌هایی برای مدیران ارشد شرکت ملی پست برگزار شده  تا مدیرانی که در بدنه شرکت فعالیت می‌کنند به خوبی بتوانند تحول دیجیتال را در فرآیندهای کاری و سازمانی اجرا کنند.»

مدیرعامل شرکت ملی پست: تحول دیجیتال و هوشمندسازی کلیدواژه‌های مهم در دولت سیزدهم است.

محمدرضا قادری، عضو هیات مدیره و رئیس مرکز نوآوری شرکت ملی پست هم در این رویداد به نقش استارت‌آپ‌ها به توسعه فعالیت‌های شرکت پست اشاره کرد و گفت: مرکز نوآوری شرکت ملی پست ،۱۷ مهر ۱۴۰۰ کار خود را آغاز کرده و اکنون با ۱۲ شعبه فعالیت خود را ادامه می‌دهد و ۴ شعبه نیز در حال احداث است. ۵۳ استارت‌آپ نیز در این مراکز در حال فعالیت و گسترش کسب و کار خود هستند، ضمن اینکه کارگروه ویژه‌ای در حال بررسی طرح‌هاییست که از جانب استارت‌آپ‌ها،بنیانگذاران و صاحبان ایده پیشنهاد می‌شود.

به عقیده قادری بر اساس اینکه شرکت ملی پست، شرکتی کاملا دولتی‌ست. خواسته یا ناخواسته نمی‌تواند چابکی بخش خصوصی را در فرآیندهای بودجه و تصمیم‌گیری‌ها داشته باشد و از این رو ترکیب بخش خصوصی با خدمات شرکت پست، همزمان می‌تواند به نفع مردم جامعه، شرکت‌ها و شرکت‌ ملی پست منجر شود. او در این باره توضیح داد: من به ترکیب خدمات پست با بخش خصوصی خوش‌بینم و حالا که قرار است به کمک بخش‌های دانش‌بنیان و نوآور، حدود سیصد سرویس تا پایان دولت پیاده‌سازی شود. مرکز نوآوری نیز می‌تواند فرآیند اکوسیستم‌سازی این خدمات را انجام دهد. در زمینه جذب تسهیلات برای به ثمر رساندن و کمک به شرکت‌های دانش‌بنیان نیز مذاکره‌های موفقیت‌آمیزی با صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار کرده‌ایم. علاوه بر اینکه دانش‌بنیان‌ها می‌توانند به صورت مستقیم و غیردانش‌بنیان‌ها به صورت غیر مستقیم از صندوق شکوفایی و نوآوری تسهیلات بگیرند.

قادری همچنین از شرکت‌ها و استارت‌آپ‌های نوآور شرکت ملی پست خواست برای دریافت دانش‌بنیانی خود هرچه زودتر اقدام کنند تا راحت‌تر بتوانند از خدمات مستقیم صندوق نوآوری و شکوفایی استفاده کنند.

ریحانه وحیدیان، مدیر پروژه پادرو معتقد است شرکت ملی پست باید در قبال استارت‌آپ‌ها انعطاف بیشتری به خرج دهد.

در جست‌وجوی اسمارت مانی

در بخش دیگری از این رویداد پنل پرسش و پاسخی بین محمدرضا قادری و استارت‌آپ‌های نوآور حوزه پست برگزار شد. بیشترین درخواست فعالان این حوزه از شرکت ملی پست تعامل نزدیک‌تر مدیران بدنه پست با استارت‌آپ‌ها و کاهش لختی‌ها و کندی‌های اداری بود.

حمیدرضا توکلی، مدیرعامل و موسس خدمت «صاپست» درباره ایده صاپست گفت: کاربران با صاپست دیگر نیازی به درج آدرس و کدپستی روی مرسوله‌ها ندارند و این فرآیند موجب سرعت بخشیدن و سهولت در ارسال مرسوله‌های انبوه می‌شود.

او حمایت جدی‌تر از استارت‌آپ‌ها و اسمارت مانی را لازمه توسعه فعالیت‌های استارت‌آپ‌های حوزه پست و لجستیک خواند و گفت: مراکز نوآوری پست امکان هم‌افزایی را برای استارت‌آپ‌های فعال در حوزه پست ایجاد کرده‌اند و این اتفاق بسیار خوبیست. اما  بوروکراسی‌های دست و پاگیر در قوانین استارت‌آپ‌ها مانع بزرگیست. نباید با دفترچه‌ای به اندازه یک شاهنامه برای استارت‌آپ‌ها قانون گذاشت و همین عوامل به خودی خود مانع نوآوری و چابکی خدمات  می‌شود.

ریحانه وحیدیان، مدیر پروژه پادرو، پلتفرم هوشمند در فرایند فروش و ارسال محصولات در شبکه‌های اجتماعی نیز از شرکت ملی پست انعطاف بیشتری را در قبال فعالیت‌های نوآور پستی درخواست کرد و گفت: وقتی بخش خصوصی و دولتی قرار است با یکدیگر همکاری کنند، باید بخش دولتی لختی خود در انجام امور را کمتر کند و به جای سبد متنوعی از خدمات ناقص، امکان تمرکز روی چند سرویس را مهیا کند.

وحیدیان همچنین فرصت تست کوچک مقیاس برای انجام آزمایشی فعالیت‌های پستی برای استارت‌آپ‌ها را لازمه فعالیت آنها قلمداد کرد.

مشکل، معماری غیر متمرکز شبکه حمل و نقل است

سیدمهدی هاشمی، مدیر عامل شرکت «سیمرغ زیرساخت نوآوری» ارائه‌دهنده زیرساخت‌های نوآوری باز هم نوآوری‌ را لازمه توسعه تحول و اقتصاد دیجیتال دانست و توضیح داد: حتما لازم نیست نوآوری در داخل سازمان یا وزارتخانه‌ها باشد، اکوسیستم نوآوری باز می‌تواند برون سپاری شود و این اختیار به توسعه شرکت‌های حوزه پستی کمک زیادی می‌کند.

مهرداد ملک‌محمدی، مدیرعامل شرکت تاپین نیز تعامل با مدیران بدنه شرکت ملی پست و کاهش تعرفه خدمات فناور محور را لازمه ارتقا و تمایل مردم به استفاده از خدمات پستی نوین برشمرد.

قادری هم در پایان نشست در پاسخ به پیشنهادات و انتقادات استارت‌آپ‌های حاضر در جلسه گفت: البته در بسیاری موارد همه چیز به لختی و کندی شرکت‌ ملی پست برنمی‌گردد. برخی از  موضوعات به طور مشخص به مشکلات در زمینه حمل و نقل مرتبط است. حمل و نقل هر سازمان متولی مخصوص به خود را دارد، معماری پراکنده و غیر متمرکز حمل‌ونقل به پست نیز آسیب زده است. اما من مطمئنم همکاری استارت‌آپ‌ها با یکدیگر و ارتباط بازیگران حوزه پستی با یکدیگر می‌تواند در این زمینه نیز نوآوری خلق کند و کارگشا باشد.

https://pvst.ir/dps
سمانه سمیعتحریریه

    همه‌چیز از یک مطلب به اسم «اسپایدرزن» که در دوره ارشدم نوشته بودم شروع شد. درحالی که ۱۰ سال کارمند آژانس هواپیمایی بودم در همان روزها احساس کردم چقدر نوشتن را دوست دارم. از دی ۹۸ با کار در آژانس روابط عمومی پرسش و تولید محتوا شروع کردم. بعد از مدتی نوشتن بخش شرکت‌گردی پیوست را به عهده گرفتم و حالا خبرنگار ثابت پیوستم و دقیقا اینجا و در همین نقطه احساس می‌کنم از اینکه به پیوست، پیوستم خوشحالم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو