skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

شاپرک از شرکت‌های پرداخت‌یاری خواست از دامنه ir. استفاده کنند+به‌روزرسانی

۲۷ آذر ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

شاپرک در نامه‌ای به شرکت‌های پرداخت‌یاری از آنها خواسته تا ترجیحاً به‌جای استفاده از دامنه‌ «com.» از دامنه «ir.» استفاده کنند.

به گزارش پیوست، در این نامه دلیل این تصمیم تهدیدات و مخاطرات بالقوه ناشی از مسدود شدن احتمالی دامنه‌های «com.» عنوان شده است.

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات سال ۸۹ در یک بازه زمانی ۶ ماهه به دستگاه‌های دولتی مهلت دارد تا میزبانی سایت‌های خود را به داخل کشور منتقل کنند و حتی پیشنهاد مسدود کردن سایت‌هایی که میزبانی خود را تا مهلت تهیین شده به داخل کشور منتقل نکنند از سوی سازمان فناوری اطلاعات مطرح شده بود هر چند در آن زمان هیچ‌کدام از سایت‌های دولتی و حاکمیتی مسدود نشدند و اما این دستورالعمل وزارت ارتباطات موجب شد به تدریج میزبانی تمامی سایت‌های دولتی و حاکمیتی به داخل کشور منتقل شود.

نامه شاپرک به پرداخت‌یارها برای تغییر دامنه

پس از گسترش زیرساخت‌های داخلی میزبانی بسیاری از کسب‌وکارها نیز به تدریج به داخل کشور منتقل شد اما تاکنون دستوری به استفاده از دامنه داخلی یعنی دامنه ir. از سوی نهادهای حاکمیتی به کسب‌وکارها اعلام نشده بود هر چند با توجه به تفاوت قیمت دامنه داخل با دامنه بین‌المللی طی چند سال گذشته بسیاری از کسب‌وکارها به تدریج به سمت استفاده از دامنه ir. رفته‌اند.

در شرایط فعلی تقریبا تمامی کسب‌وکارهای بزرگ از هاست یا میزبانی داخلی استفاده می‌کنند اما هیچ‌کدام از آنها ملزم به استفاده از دامنه ir. نشده‌اند؛ حال شاپرک در نامه‌ای از شرکت‌های پرداخت‌یاری خواسته دامنه‌های خود را ترجیحا تا سوم دی‌ماه به دامنه داخلی منتقل و نتیجه این انتقال را به شاپرک اعلام کنند.

در پایان نامه قید شده است که انتقال ندادن دامنه و اختلال در دسترسی به سایت، می‌تواند کسب‌وکار پرداخت‌یاران را تحت تاثیر قرار دهد.

بهمن ماه ۹۸ به صورت ناگهانی به دلیل اعمال تحریم‌ها دامنه com. تعدادی از سایت‌ها از جمله خبرگزاری فارس و آپارات از دسترس خارج شد. در آن زمان خبرگزاری فارس اعلام کرد سرویس‌دهندگان بین‌المللی دامنه com. با فرستادن ایمیلی برای این خبرگزاری، دلیل این کار را «دستورالعمل مقرر شده توسط دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا و قرار گرفتن این خبرگزاری در فهرست SDN» اعلام کرده‌اند. سایت آپارات پس از مدتی با دامنه com. مجددا در دسترس قرار گرفت. تابستان سال گذشته نیز دامنه com. سایت شنوتو از دسترس خارج شد. مدیران این پادگیر اعلام کردند این اتفاق به دلیل دستور دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا (اوفک) رخ داده است. همان زمان سجاد بنابی، نایب رئیس هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت اعلام کرد که این اقدام به دلیل مشکل انتقال پول به خارج از کشور ایجاد شده است و شرکت‌ها می‌توانند از یک رجیستری غیر آمریکایی برای این امر استفاده کنند. مشکل شنوتو پس از مدتی، رفع شد.

توضیح شاپرک

روابط عمومی شاپرک در خصوص این نامه اعلام کرده‌است: «این خواسته در راستای صیانت از کسب و کارهای مبتنی بر اینترنت و کاهش ریسک فعالیت‌های اقتصادی در فضای مجازی، ارائه شده‌است. از همین رو الزامی به حذف دامنه com. وجود ندارد و شرکت‌ها باید پیش‌بینی‌های لازم جهت انتقال فوری به دامنه ir. در صورت بروز مشکلات احتمالی را انجام دهند.»

اعتراض انجمن صنفی کارفرمایی فروشگاه‌های اینترنتی شهر تهران

انجمن صنفی کارفرمایی فروشگاه‌های اینترنتی شهر تهران به این اقدام شاپرک اعتراض کرده است و آن را بدعتی خطرناک برای ورود نهادهای رگولاتور و غیررگولاتور به امور داخلی استارت‌آپ‌ها و کسب و کارهای اینترنتی می‌داند.

در این بیانیه آمده است که تغییر دامنه موجب هزینه‌های SEO، تغییرات در APIها و پلاگین‌های کاربران و دیگر مشکلات خواهد شد.

طبق این بیانیه: «مساله دیگر این که حتی در صورتی وجود ریسک در رابطه با دامنه‌های com.، یک نهاد مسئول فقط می‌تواند هشدار دهد، نه این که برای یک ریسک، یک راه حل مشخص و از پیش تعریف شده را به عنوان الزامی جدید ابلاغ کند. مدیریت یک ریسک ممکن است راه حل‌های دیگری نیز داشته باشد که کسب و کارهای اینترنتی نشان داده‌اند برای مدیریت انواع ریسک‌های داخلی و خارجی دارای انگیزه و توانمندی لازم هستند و نیازی به تعیین الزام جهت مدیریت ریسک‌های خود از سوی یک عامل خارجی برای آن‌ها احساس نمی‌شود. به ویژه در شرایطی که ایجاد الزام‌های جدید یا همان موانع جدید خود منبع تولید رانت و انحصارهای جدید نیز خواهد بود.»

https://pvst.ir/dpr

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو