آینده سئو: بررسی آینده تحولات کلیدی سئو برای سال ۲۰۲۴
آینده سئو اهمیت زیادی برای فعالان در این زمینه کاری دارد. بهینهسازی موتورهای جستجو (SEO)…
۱۶ آذر ۱۴۰۳
۲۵ آذر ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
استارتاپی آلمانی به نام بلینگ (Bling) خدمات مالی برای خانوادهها را هدف گرفته و میگوید بازاری چند میلیارد یورویی را تنها در آلمان پیش روی خود دارد. این استارتآپ به خانوادهها اجازه میدهد تا امور مالی کودکان از پول تو جیبی گرفته تا اولین سرمایهگذاری را برنامهریزی کنند.
بانکها و استارتآپهای فینتکی در حال حاضر محصولات ویژهای برای خانوادهها ارائه نمیکنند و خلاء روشنی را شاهد هستیم. بعلاوه نبود آموزش کافی در حوزه امور مالی و کمبود سواد مالی خانوادهها مانع کامیابی آنها میشود. شرکتهایی به فعالیتهای مرتبط در این حوزه مشغول هستند. برای مثال استارتآپ گوهنری (GoHenry) که به تازگی ۱۲۱.۲ میلیون دلار سرمایه جذب کرده است، خود را به عنوان «بانک هوشمند کودکان» معرفی میکند، اما این استارتآپ هم به جای خانوادهها کودکان را هدف گرفته است.
استارتآپهای دیگری همچون گرینلایت (Greenlight) ، کارنت (Current)، استپ (Step) و آنست (Unset) از آمریکا، اسپریگی (Spriggy) از استرالیا، روکی (Ruuky) از آلمان و نوسو (Nosso) از انگلستان نیز نسل Z و خانوادهها را هدف گرفتهاند.
اما استارتاپی آلمانی به نام بلینگ (Bling) که بنیانگذارش تنها ۲۰ سال دارد، خلاء خدمات مالی خاص خانوادهها را دنبال میکند و میگوید تنها در آلمان بازاری چند میلیارد یورویی پیش روی خود دارد. این استارتآپ به خانوادهها اجازه میدهد تا امور مالی کودکان از پول تو جیبی گرفته تا اولین سرمایهگذاری را برنامهریزی کنند.
بلینگ در اولین دور جذب سرمایه بذری خود موفق به جذب ۳.۵ میلیون یورو از صندوق سرمایه پیک (Peak) در هلند، صندوق سرمایه الای فامیگلیا (La Famiglia) و سرمایهگذارانی همچون لی سوفی کارمر، ورنا پاسدر، فلیسک هاس (همبنیانگذار پلتفرم تایید هویت IDnow)، جیکوب شرییر (همبنیانگذار شرکت نرمافزاری Orderbird)، بن تلینگز، مدیرعامل سابق بانک ING-Diba هلند، آندره شورله بازیکن سابق تیم ملی آلمان، کارمن کرول اینفلوئنسر حوزه خانواده، صندوق انجل اینوست (Angel Invest) و پریدکشن کپیتال (Prediction Capital) شد.
این استارتآپ میگوید آلمانیها سالانه تنها به کودکان شش تا ۱۳ ساله خود ۳.۳ میلیارد یورو پول تو جیبی میدهند و ۳۵ میلیارد یورو در بازار خانگی آلمان هزینه میشود. بلینگ قصد دارد از فضای بکر این بازار وسیع استفاده بهرهبرداری کند و هدف آنها در کنار ارائه خدمات، افزایش سواد مالی خانوادهها و کودکان و آماده کردن فرزندان برای بزرگسالی و موضوعاتی همچون پسانداز و مدیریت مالی است.
بلینگ مدلهایی برای آموزش والدین در نظر گرفته است و خانوادهها با استفاده از کارتهای این شرکت میتوانند امور مالی و پول توجیبی کودکان خود را مدیریت کنند و مثلا در ازای انجام کارهای خانه به کودکان خود پول بیشتری بدهند.
نیلز فیگن وینتر، بنیانگذار ۲۰ ساله بلینگ، میگوید در دوران دبیرستان میدید که همکلاسیهایش به همین زودی بدهی بانکی دارند و این موضوع او را کلافه کرده بود. او با هدف رفع این مشکل برای نسلهای آینده استارتآپ بلینگ را بنیانگذاری کرد. او میگوید: «بعد از ۱۲ سال مدرسه به عقب نگاه کردم و دیدم: خب، من حالا نظریه فیثاغورس میدانم و سنگهای مختلف کوهها را تشخیص میدهم اما هیچ سوادی برای پسانداز یا مدیریت مسئولانه پول ندارم.»
والدین برای ثبت نام در بلینگ نیازی به گذراندن فرایند مشتری خود را بشناس (KYC) ندارند زیرا این استارتآپ تنها مبالغ کمتر از ۱۵۰ یورو را پوشش میدهد. آنها پس از ثبتنام میتوانند با افتتاح یک حساب خانوادگی کارت خود را دریافت و حسابی برای فرزند خود را مشخص کنند. این استارتآپ مدلهایی برای آموزش به کودکان نیز در نظر گرفته است و آنها میتوانند در کنار پس انداز پول، در ازای انجام وظایف و کارهای خانه پول بگیرند و کارتهای خود را شخصیسازی کنند.
اعضای خانواده و جامعه در مرحله بعدی از طریق لینکهایی به بلینگ متصل میشوند و میتوانند به بهبود طرحهای سرمایهگذاری و ظرفهای پسانداز، مدیریت هزینههای خانوار و آمادگی برای شرایط سخت اقتصادی کمک کنند.
بلینگ مدعی است در شش ماهی که از آغاز به کار این استارتآپ گذشته است، بیش از ۱۰ هزار کودک از بلینگ کارت برای پرداختهای شخصی خود استفاده میکنند و این استارتآپ برای رشد میتواند روی شبکهسازی با مادربزرگ پدربزرگها و دوستان نیز حساب کند.
بلینگ درآمد خود را از فروش اشتراک، تراکنش و محصولات مالی و همکاریهایی همچون (طرحهای موبایلی، بیمه و غیره) تامین میکند.
فیگن وینتر پیش از بلینگ بزرگترین مجله دانشآموزی سوئیس، شرکتی در حوزه کالاهای مصرفی خانواده و اعطای مجوز خانه و همچنین آژانس مشاورهای مختص جوانان را بنیانگذاری کرده است و رسانه آلمان او را با نام «کودک نابغه فینتک» (fintech wunderkind) معرفی میکند. لئون استفان نیز به عنوان همبنیانگذار و مدیر ارشد تکنولوژی با او همکاری میکند.
منبع: TechCrunch