معاونت علمی ۸۰ درصد حقوق شرکتکنندگان در طرح پسادکتری فناورانه را پرداخت میکند
معاونت علمی با کمک وزارت علوم، وزارت بهداشت و با همکاری دانشگاهها و حضور شرکتهای…
۱۴ آذر ۱۴۰۳
۱۳ آذر ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
رئیس کل بیمه مرکزی معتقد است اینشورتکها میتوانند بازار بیمه را به نفع مردم تغییر دهند. مجید بهزادپور میگوید: حق بیمه تولیدی صنعت در هفت ماه ابتدایی سال ۱۴۰۱ با رشد ۶۲درصدی نسبت به زمان مشابه در سال گذشته به ۹۷ هزار میلیارد تومان رسیده است. در پایان هفت ماه ابتدایی نیز سهم بخش غیردولتی از بازار بیمه نیز به بالای ۷۵ درصد رسیده است.
به گزارش پیوست، مجید بهزادپور رئیس کل بیمه مرکزی در بیست و نهمین همایش ملی و دهمین همایش بینالمللی بیمه و توسعه اعلام کرد: صنعت بیمه نیاز به نوآوری و بلوغ در تحول دیجیتالی دارد و اقتصاد و تحول دیجیتالی هم در اقتصاد دانشبنیان ریشه دارد.
به عقیده بهزادپور اینشورتکها هموارکننده این مسیر هستند و به طور کلی اینشورتکها بازار بیمه را به نفع مردم تغییر میدهند.
به باور بهزادپور، شناخت کامل صنعت بیمه، دارا بودن دانش بیمهای و بالا بردن شفافیت در کنار گسترش فناوریهای نوین مالی به اینشورتکها کمک میکند بازار بیمه را به شکلی برنده اداره کنند و مردم نیز از این تسهیلات بیشتر بهرهمند شوند.
او به ارائه آمارهایی در صنعت بیمه نیز پرداخت و گفت: امروز صنعت بیمه با حق بیمه تولیدی نزدیک هفت هزار میلیار دلار و حدود هفت درصد تولید ناخالص داخلی جهان را به خود اختصاص داده است.
سرانه حق بیمه در جهان حدود ۸۷۵ دلار است و از کل حق بیمه تولیدی جهان حدود چهار هزار میلیارد دلار مربوط به بیمههای غیر زندگی است که تقریباً ۴۹ درصد آن به بیمه درمان و سلامت مربوط میشود.
او ادامه داد: سال ۲۰۲۱ آمریکا و چین و ژاپن همچنان بزرگترین بازارهای بیمه جهان بودهاند و در مجموع ۵۶ درصد کل حق بیمه تولیدی جهان را به خود اختصاص دادهاند.
بهزادپور توضیح داد: ۹۰ درصد حق بیمه تولیدی جهان در اختیار ۲۰ کشور جهان قرار دارد و کل داراییهای بیمه در دنیا بالغ بر ۳۲ هزار میلیارد دلار است. این آمارها نشان از نقش تعیینکننده بیمه در اقتصاد جهان دارد. بیمه در ایران هم پیشرفتهای زیادی داشته و در بخش بیمه بازرگانی ۳۶ شرکت بیمه وجود دارند که فقط بیمه ایران دولتی است و حدود ۲۰۰ هزار نفر در صنعت بیمه اشتغال دارند.
بهزادپور ضریب نفوذ بیمه در کشور را حدود دو درصد اعلام کرد و گفت: حق بیمه سرانه در ایران به ۳۲۳ دلار رسیده است و این در مقایسه با ضریب نفوذ بیمه در منطقه که یک و هفت دهم است و حق بیمه سرانه ۱۶۳ دلار قابل قبول و قابل مقایسه است.
او یادآور شد در سال ۱۴۰۰ صنعت بیمه بالغ بر ۱۱۵ هزار میلیارد تومان حق بیمه تولید کرده که از این مبلغ بالای ۶۵ هزار میلیارد تومان صرف پرداخت خسارت شده و مابقی ذخیره و بخشی در امور مختلف اقتصادی کشور سرمایهگذاری شده است.
او افزود: حق بیمه تولیدی صنعت در هفت ماه ابتدایی سال ۱۴۰۱ با رشد ۶۲درصدی نسبت به سال قبل، به ۹۷ هزار میلیارد تومان رسیده است و در پایان هفت ماه ابتدایی امسال سهم بخش غیردولتی از بازار بیمه به بالای ۷۵ درصد رسیده است.
بهزادپور در ادامه تاکید کرد تکنولوژی با سرعت در حال حرکت است و در صورت عدم چابکی و عدم همراهی با سونامی دیجیتالی شدن و چابکی به سرعت مسیر افول پیش روست و به همین دلیل باید در اقتصاد دیجیتالی نوآور بود و اقتصاد دیجیتالی ذاتاً اقتصادی دانشمحور است.
او به همراهی بیمه مرکزی با شرکتهای دانشبنیان نیز اشاره کرد و انعقاد تفاهمنامه با معاونت علمی و فناوری رئیسجمهوری، تلاش برای تاسیس مرکز نوآوری، فراخوان شرکتهای فناور خلاق و دانشبنیان و صاحبان ایدههای برتر را نمونههایی از این اقدامات برشمرد.
او سپس به اهم برنامههای بیمه مرکزی در صنعت تحول دولت و به محورهای مهم آن پرداخت. او ارتقای جایگاه صنعت بیمه در تعیین مالی سرمایهگذاری در پروژهها، تحول دیجیتالی در عرصههای مختلف محصولات و ارائه خدمات و کاهش تصدیگری، ارتقا و تقویت نظارت موثر و هوشمند، مقرراتزدایی و تسهیل فرایندهای اخذ مجوز و فعالیت در حوزه کسبوکارهای صنعت بیمه را از مهمترین محورهای این موضوع به شمار آورد و گفت: بر مبنای این محورها بیش از ۲۰ پروژه اجرایی از ابتدای امسال در بیمه مرکزی تعریف شده و به اجرا درآمده و مهمترین آنها عبارتاند از: پیادهسازی شیوه نظارت هوشمند بیمه مقرراتزدایی و کاهش تصدیگری دولت از طریق اصلاح مقررات و آییننامههای مربوط، اجرای پروژه ارزیابی آنلاین خسارت و پرداخت الکترونیکی خسارت موسوم به بیمانی، راهاندازی مرکز نوآوری صنعت بیمه، ایجاد نطام بیمههای تکافل در قالب عرصه محصولات جدید بیمهای، ایجاد زمینههای قانونی برای انتشار اوراق بهادار بیمهای با همکاری سازمان بورس، اجرای طرح تامین پوشش بیمههای درمانی تکمیلی، تجمیع اطلاعات بیمهشدگان درمان تکمیلی یا هاب درمان، ارائه خدمات الکترونیکی تصادف یا کروکی آنلاین، اتصال به پنجره ملی خدمات هوشمند دولت، و توسعه مرکز داده پشتیبان در مواقع بحران.
رئیس کل بیمه مرکزی در ادامه تاکید کرد: برای برنامه هفتم به دنبال افزایش ضریب نفوذ، افزایش سهم بیمههای زندگی، اصلاح قوانین به منظور فراهم کردن امکان تاسیس و فعالیت سایر عرضهکنندگان خدمات بیمهای از جمله موسسات بیمه تمام دیجیتالی و مجازی، تقویت زمینههای قانونی نظارت تداوم کاهش بیمه اتکایی اجباری، حذف عوارض دریافتی از بیمههای بازرگانی و معافیت از مالیات بر ارزش افزوده، ایجاد موسسات تضمین تحت نظارت بیمه مرکزی و تاسیس مراکز داوری بیمهای هم هستیم.
در بخش دیگری از رویداد سید محمد کریمی، دبیر کل سندیکای بیمهگران، نیز با تاکید بر اهمیت سرمایه انسانی و مدیریت ریسک در صنعت بیمه توضیح داد: در این صنعت باید به نخبهگزینی عادت کنیم و برای نیروی انسانی موجود هم ایجاد انگیزه کنیم.
او ادامه داد: گواهینامههایی که در آییننامه ۹۰ تدارک دیده شده و همچنین آموزشهایی که در سندیکای بیمهگران در دست اقدام است باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد تا پویایی و اجرای صحیحتر قوانین بهتر امکانپذیر شود.
این رویداد با اهدای جوایزی به پیشکسوتان صنعت بیمه از جمله معصوم ضمیری، حسین کریمخان زند، لطفالله نکویی دستجردی، سیدجواد سهامیان مقدم و ارائه مقالههای خارجی توسط دو سخنران و برگزاری پنلهای تخصصی در برج میلاد ادامه دارد.