۱۲۰ همت کالاهای اساسی در سامانه رهتاب با امکان نظارت هوشمند توزیع شده است
حدود ۱۲۰ همت کالاهای اساسی در بستر سامانه رهتاب با امکان نظارت هوشمند توزیع شده…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۸ آذر ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۹ آذر ۱۴۰۱
سخنگوی دولت اعلام کرد تاکنون بیش از ۸۳ درصد دستگاههای موظف به پنجره ملی خدمات دولت الکترونیکی متصل شدهاند و بیش از هشت میلیون نفر از مردم کشور از خدمات این پنجره بهرهمند شدهاند.
به گزارش پیوست، علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در نشست خبری امروز دولت (۸ آذر ۱۴۰۱) درباره میزان اتصال دستگاههای مشمول به پنجره واحد خدمات دولت عنوان کرد: «تاکنون بیش از ۸۳ درصد دستگاههای نامبرده در قانون به پنجره ملی خدمات دولت به این پنجره متصل شدهاند.»
سخنگوی دولت در ادامه گفت: «همچنین بر اساس آمارهای موجود بیش از هشت میلیون نفر از مردم کشور از خدمات پنجره ملی بهرهمند شدهاند.»
در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند اکثر خدمات دستگاههای دولتی و عمومی از پنجره ملی به سمت پنجره واحد هر دستگاه و گروه دستگاه به شکل الکترونیکی و غیرحضوری هدایت میشود و این خدمات به صورت یکپارچه و فراگیر به مردم و کسبوکارها عرضه میشود. به عبارتی پنجره ملی گذرگاههای الکترونیکی دولت برای ورود و احزار هویت یکپارچه کاربران است.
تا قبل از نشست خبری امروز سخنگوی دولت بر اساس آمارهای موجود و در گفتوگوی پیوست با معاون دولت الکترونیکی سازمان فناوری اطلاعات ایران اعلام شد که تاکنون ۸۱ درصد دستگاهها مشمول به پنجره ملی متصل شدهاند و حدوداً ۶ درصد در حال اتصال هستند و تقریباً ۱۳ درصد مابقی دستگاهها نیز هنوز متصل نشدهاند و قرار است پایان آذرماه به پنجره ملی متصل شوند. اما امروز بهادری جهرمی اعلام کرد ۸۳ درصد دستگاههای مشمول به پنجره ملی متصل شدهاند و این نشاندهنده رشد دو درصدی میزان اتصال دستگاههای مشمول با توجه زمان باقیمانده به پنجره ملی است. این در حالی است که هنوز دانشگاهها، بانکها و بیمارستانها و دستگاههای زیرمجموعه وزارت بهداشت که از پرکاربردترین گروه دستگاههایی مشمول هستند به پنجره ملی متصل نشدهاند.
بهادری جهرمی درباره علت متصل نشدن دیگر دستگاههای مشمول به پنجره ملی خدمات عنوان کرد: «از میان ۱۷ درصد باقیمانده برخی از دستگاهها در حال اتصال هستند و برخی دیگر به دلیل موانع فنی تاکنون نتوانستهاند به این پنجره متصل شوند. با این حال زمان روشنی برای اتصال دستگاههای باقیمانده در نظر گرفته شده است.»
دیماه آخرین فرصت قانونی برای اتصال دستگاههای مشمول به پنجره ملی خدمات دولت تعیین شده است. با این حال، مشخص نیست زمان روشن مورد اشاره بهادری جهرمی همان مهلت قانونی است یا به زمان دیگری برای اتصال دستگاههای باقیمانده اشاره دارد.
بهادری جهرمی همچنین در ادامه به اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی پرداخت و گفت: «از ابتدا مجلس تصویب کرد که یارانهها باید به صورت کالابرگ یا سایر طرق ممکن باشد. دولت هم همین مسیر را طی کرد. دولت اصل را بر این گذاشت که اگر شرایط فراهم بود بتواند یارانهها را به صورت کالابرگ پیش ببرد و از طرفی قرار شد اگر شرایط و زیرساختهای کالابرگ مهیا نبود دولت اعطای یارانه مستقیم به مردم و اصلاح قانون را متوقف نکند.»
او درباره مسیر تکمیل طرح کالابرگ افزود: «سخنگوی اقتصادی دولت نیز اعلام کرد مراحل تکمیل زیرساخت طرح کالابرگ الکترونیکی به صورت مستمر در حال پیشبرد است و در جلسات مختلف دولت از جمله ستاد تنظیم بازار و ستاد هماهنگی دولت گزارشهای پیشبرد این طرح مورد بررسی قرار میگیرد. اجرای آزمایشی این طرح در جنوب کشور میتواند به تکمیل زیرساخت طرح کالابرگ کمک کند.»
بهادری جهرمی در آخر گفت: «دولت اصرار دارد که در تامین کالاهای مورد نیاز مردم ریسک نکند و روشهایی را پیش ببرد که مردم دچار حاشیه نشوند.»
هشت ماه از تصویب طرح کالابرگ الکترونیکی در مجلس میگذرد و قرار بود در شهریورماه امسال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، پیشنهاد رسمی خود را برای طرح کالابرگ الکترونیکی به ستاد هماهنگی اقتصادی دولت ارائه کند. اما هنوز از جزئیات اجرایی این طرح چه به طور رسمی چه به طور آزمایشی با مدیریت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اطلاعاتی در دست نیست.