اقتصاد پنهان فیلترینگ، دانشبنیان با رشد درونزا
ابزارهای عبور از محدودیتهای اینترنتی، یک اکوسیستم اقتصادی ایجاد کردهاند که با همکاری فیلترینگ و…
۳ آذر ۱۴۰۳
۲۵ آبان ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
اختلال در پوش نوتیفیکیشن پس از فیلتر شدن پلتفرمهای خارجی و اختلال در اینترنت داخلی طبق گفته علی عباسی همبنیانگذار قبضینو موجب کاهش ۲۰ درصدی تراکنشهای این پلتفرم و ۳۰ درصدی بازدیدکنندگان شدهاست.
علی عباسی همبنیانگذار قبضینو در گفتوگو با پیوست میگوید: قبضینو به طور خاص در زمینه استعلام،پرداخت انواع قبوض و خدمات خودرویی فعالیت میکند، یک سری از محصولات قبضینو در لایه سازمانی مثل پرداخت قبوض سازمانها که B2B هستند، پس از اختلال اینترنت و فیلترینگ به مشکلی برنخورد؛ اما لایه B2C به شدت تحت شعاع قرار گرفت و با ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش بازدید روزانه از پلتفرم و ۲۰ درصد کاهش تراکنش مواجه شد.
عباسی از عوامل مهم کاهش تراکنشها را اختلال در زمینه پوشنوتیفیکشنها دانست و ادامه داد: سیستمهای ما به شدت روی اطلاع رسانی حساس هستند و کاربران در واقع با ارسال نوتیفیکشنها بیشتر به واریز قبوض حساس میشوند؛ اما حالا با اختلال در خدمات زیرساختی مثل گوگلپلی عملا سیستم نوتیفیکشن با مشکل مواجه شده و فیلترینگ هم مزید بر علت شده است. پرداخت بانکی با استفاده از ویپیان ممکن نیست و کاربران دائم باید فیلترشکن خود را قطع و وصل کنند.
عباسی در ادامه میگوید: قبضینو از استارتآپهای دانشگاه شریف بود که در سال ۹۶ با توجه به مشکلات کاربران و ضعف زیرساخت پرداخت کشور ایده آن به ذهن همبنیانگذاران رسید، در واقع در ابتدا هدفمان اتوماتیک کردن قبوض از زمان استعلام تا تسویه بود؛ اما به مرور زمان که کاربران درخواستها و نیازهای خود را با ما به اشتراک گذاشتند به این نتیجه رسیدیم که قبضینو باید مرجع پرداختهای دورهای باشد. برای مثال کاربران بتوانند در اپلیکیشن قبض وام خود را تعریف و تولید کنند و هرماه آن را بر اساس یادآوریهای اپلیکیشن پرداخت کنند. در واقع میخواهیم مرجع تسویه و پرداخت بدهیهای کاربران باشیم.علاوه بر حوزه قبوض، با توجه به درخواست کاربران و همچنین نیاز جامعه، قبضینو در پرداختهای حوزه خودرویی نیز فعال شد. در حال حاضر طیف زیادی از خدمات خودرویی مثل استعلام و پرداخت خلافی خودرو و موتور، عوارض آزادراهی، عوارض سالیانه، بدهی طرح ترافیک هم در قبضینو ارائه میشود.
ما همچنین به دنبال این هستیم که بخش سازمانی خود را بیش از پیش فعال کنیم و اولین اپلیکیشن پرداخت سازمانی کشور نیز باشیم. میخواهیم پروژه تولید قبض را هم مدیریت کنیم، این موضوع یکی از عمدهترین درخواستهای کاربران از ماست.
عباسی به چالشهای حوزه کاریشان هم اشاره میکند و میگوید: ما در مسیری که پشت سر گذاشتیم با مشکلات زیادی مواجه شدیم ابتدا با کاربرانی مواجه بودیم که به پرداخت اینترنتی قبوض اعتماد نداشتند، همزمان با تعدد و تنوع سازمانهایی مواجه بودیم که هر کدام نسبت به تعامل با یک استارتآپ جدید نظرات خاصی داشتند و برخی از همکاری سرباز میزدند. اما بالاخره این چالشها را پشت سر گذاشتهایم و امروز به چالش شیرین نیازهای جدید مشتریان برخوردهایم، کاربرانی که نیازها و درخواستهای جدید خود را با ما اشتراک میگذارند و از ما درخواست ترفیع آن را دارند.