وزیر ارتباطات: ماموریت وزارت ارتباطات بررسی فروش فیلترشکن نیست
وزیر ارتباطات با بیان این نکته که ماموریتکاری وزارت ارتباطات، بررسی مبادی فروش فیلترشکنفروشها نیست،…
۲۶ دی ۱۴۰۳
ایرانسل به مناسبت شانزدهسالگی آغاز فعالیت خود گزارشی از روند فعالیتهایش در یک سال گذشته ارائه داد که در آن به سهم بازار ۴۳ درصدی این اپراتور و صرف روزانه نزدیک به ۲۰ پتابایت دیتا در شبکهاش اشاره کرده است.
به گزارش روابط عمومی ایرانسل، امروز (جمعه ۲۹ مهر ۱۴۰۱) ایرانسل ۱۶ ساله شد و همزمان با این روز یکصد و شصتمین (۱۶۰) سایت 5G ایرانسل هم به بهرهبرداری رسید.
بر اساس آخرین گزارش سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (رگولاتوری) از سه ماهه نخست سال جاری، ایرانسل با بیش از ۶۰ میلیون مشترک فعال، توانسته سهم بازار ۴۲.۹۳۲ درصدی را در رقابت با دیگر اپراتورها از آن خود کند.هماکنون، بیش از ۶۱ میلیون مشترک فعال در شبکه تلفنهمراه ایرانسل حضور دارند که از این تعداد، بیش از ۴۳ میلیون مشترک، مصرفکننده دیتا هستند. پوشش جمعیتی شبکه 4G به ۸۲.۵ درصد، پوشش جمعیتی شبکه 3G به ۹۱.۷۶ درصد و پوشش شبکه 2G هم به ۹۰.۲۷ درصد رسیده است. در شبکه اینترنت ثابت (TD-LTE) ایرانسل نیز، نزدیک به ۷۵۰هزار مشترک، فعال هستند.
همچنین متوسط سرعت دانلود شبکه برای کاربران ایرانسل به حدود ۱۲ مگابیت بر ثانیه رسیده و با روند رشد مصرف دیتا در شبکه ایرانسل، مصرف روزانه دیتا به نزدیک به ۲۰ پتابایت افزایش یافته است. طی سه سال اخیر، ترافیک روزانه دیتای همراه ایرانسل، ۳۲۰ درصد رشد داشته و میزان کاهش ضریب تأخیر، ۷ درصد، میزان رشد ظرفیت شبکه دیتا، ۱۵۳ درصد و میزان رشد تعداد مشترکان، ۱۹۴ درصد بوده است.
رشد مصرف دیتا در ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۱ نسبت به مدت مشابه سال قبل، به بیش از ۲۵ درصد رسیده و در دوره ۱۲ ماهه منتهی به شهریور ۱۴۰۱ نیز نسبت به دوره ۱۲ ماهه منتهی به شهریور ۱۴۰۰، بیش از ۳۰ درصد بوده است.
ایرانسل در یک سال گذشته، ۹۴۰ سایت ارتباطی جدید و نیز بهروزرسانی و افزایش ظرفیت ۳۲۰۰ سایت ارتباطی را راهاندازی کرده است. همچنین در پروژه توسعه پوشش ارتباطی و دسترسی به اینترنت پرسرعت در مناطق روستایی، ایرانسل موفق به راهاندازی ۲۸۰ سایت ارتباطی جدید و ارتقای سایتهای موجود شده که به این ترتیب، در مجموع، ۵۱۴ روستا و جمعیتی در حدود ۱۳۵هزار و ۴۸ نفر، برای اولین بار تحت پوشش اینترنت پرسرعت ایرانسل قرار گرفتهاند.
ایرانسل در حوزه احداث خطوط فیبرنوری نیز طی یک سال اخیر، توانسته است اتصال ۲۵۴ سایت ارتباطی به شبکه فیبر نوری خود و نیز توسعه ۳۲۰ کیلومتر فیبر نوری در استانهای اصفهان، البرز، بوشهر، خوزستان، زنجان، فارس، مازندران و مرکزی را محقق کند.
همچنین با ادامه برنامه ایرانسل برای ساخت و توسعه زیرساختهای تبادل داده در سطح کشور، سه مرکز سوییچینگ جدید به ظرفیت ۲۴۰ رک در شهرهای کرج، مشهد و اصفهان به بهرهبرداری رسیده و ایجاد سه مرکز سوییچینگ دیگر با ظرفیت ۲۴۰ رک در شهرهای همدان، بابل و بندرعباس، برنامهریزی و آغاز شده است.
در زمینه توسعه خطوط انتقال نیز، ایرانسل طی یک سال گذشته، موفق به ارتقای سختافزاری و نرمافزاری خطوط مایکروویو و نیز ارتقای این خطوط از طریق تجهیز لینکهای E-Band، در مجموع به تعداد ۳۲۷۰ مورد شده است.
ایرانسل از ابتدای فعالیت خود تا پایان شهریور ۱۴۰۱ و بر اساس نتایج مالی در دست حسابرسی، معادل ۶۶۵ هزار میلیارد ریال پرداخت مستقیم و غیرمستقیم به دولت داشته و میزان سرمایهگذاری انجام شده در ایرانسل، از ابتدای فعالیت تا پایان شهریور ۱۴۰۱، بالغ بر ۹ میلیارد دلار بوده است.
ایرانسل همچنین در زمینه زیست بودم دیجیتال نیز تلاش دارد تا با ارائه خدمات و محصولات دیجیتال و حمایت از کسبوکارهای دانشبنیان دیجیتال، به توسعه زیستبوم فناوریاطلاعات و ارتباطات با هدف رشد اقتصاد دیجیتال، کمک کند.یکی از جدیدترین اقدامات ایرانسل در این زمینه، عرضه کیف پول دیجیتال ایرانسل، با عنوان «جیب جت» است. جیب جت در حال حاضر، قابلیتهایی مانند واریز پول، خرید، پرداخت از طریق کد QR، امکان جابهجایی وجوه بین کاربران را فراهم کرده است.«یلو ادوایز»، «یلو هاب» و «یلو نام»، دیگر پلتفرمهای مرتبط هستند که توسط ایرانسل عرضه شدهاند.
مجموعه ایرانسللبز بهعنوان بازوی نوآوری و تحقیق و توسعه ایرانسل، در سال گذشته، با راهاندازی آزمایشگاههای تحقیقاتی هوش مصنوعی (AI Lab) و ابری (Cloud lab) در مرکز نوآوری ایرانسل، گامی مهم برای تحقق حرکت از اپراتور ارتباطی (Telco) به سوی یک شرکت فناوری (Techco) برداشته است.
همچنین مراکز ارتباط با مشتریان ایرانسل با بیش از ۹۵۰ کارشناس، در پنج شهر تهران، مشهد، تبریز، شیراز و بابل، به صورت شبانهروزی آماده پاسخگویی به مشکلات مشترکان ایرانسل هستند. ثبت میانگین ۳۰هزار پاسخگویی روزانه به تماسهای مشترکان و میانگین ۲۰هزار گفتوگوی آنلاین روزانه، پیادهسازی نسل دوم دستیار هوشمند مرکز تماس با استفاده از هوش مصنوعی، توسعه امکان پاسخگویی به زبان اشاره با هدف افزایش رضایت مشترکان ناشنوا، امکان ارتباط با مرکز ارتباط با مشتریان از طریق کانالهای دیجیتال علاوه بر تماس تلفنی و نیز توسعه فرایندهای تخصصی تضمین کیفیت و پایش میزان رضایتمندی مشترکان برای بررسی استانداردهای خدماترسانی، از جمله مهمترین دستاوردهای ایرانسل در حوزه پشتیبانی از مشترکان، طی یک سال گذشته است.