skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

نصر تهران از ضرر و زیان کسب‌وکارها به دلیل اختلالات اینترنت گزارش داد:

۴۷ درصد از کسب‌وکارها بیشتر از ۵۰ درصد درآمد خود را از دست دادند

۱۶ مهر ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۷ مهر ۱۴۰۱

نصر تهران در گزارشی تحلیلی به بررسی تاثیر اختلالات اینترنت بر کسب‌وکارها پرداخته است و بر اساس آمارهای تجمیع‌شده از سوی این سازمان، ۴۷ درصد از کسب‌وکارهای زیرمجموعه این سازمان بیشتر از ۵۰ درصد درآمد خود را از دست داده‌اند. نصر تهران طبق این آمار تخمین زده است که در صورت تداوم وضعیت ۷۳ درصد از کسب‌وکارها که کمتر از ۵۰ نفر نیرو دارند، روزانه ۵۰ میلیون تومان خسارت ببینند.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان، این سازمان تاثیر محدودیت‌‌ها بر کسب‌وکارها را از منظر کاهش درآمد، افزایش هزینه‌ یا اختلال در عملیات جاری شرکت از طریق نظرسنجی از آنها با استفاده از پرشسنامه مورد بررسی قرار داد. این نظرسنجی با مشارکت ۱۰۴ شرکت زیرمجموعه سازمان از تاریخ ۷ مهر ۱۴۰۱ تا ۱۰ مهر ۱۴۰۱ صورت گرفته است. 

تاثیر ناشی از محدودیت بر فروش

بر اساس محتوای این پرسشنامه، تعداد شرکت‌هایی که در این مدت با کاهش فروش و درآمد مواجه نباشند صفر است. بیشتر از ۴۱ درصد از شرکت‌ها اعلام کرده‌اند که ۲۵ تا ۵۰ درصد از درآمد خود را از دست داده‌اند و حدود ۴۷ درصد از آنها بیشتر از ۵۰ درصد فروش خود را از دست داده‌اند. ۱۱ درصد از شرکت‌ها نیز کمتر از ۲۵ درصد درآمد را از دست داده‌اند و ممکن است تحت تاثیر نوسان‌های کوتاه‌مدت باشند.

گزارش نصر تهران
سهم مشارکت شرکت‌ها بر اساس تعداد کارکنان

این پرسشنامه در ادامه به میزان خسارت کسب‌وکارها در صورت تداوم این محدودیت‌ها در اینترنت پرداخته است که بر اساس آن، ۵۳ درصد کسب‌وکارها روزانه ۵۰ میلیون تومان، ۲۱ درصد از آنها ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان، حدود ۱۸ درصد از کسب‌وکارها بین ۱۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان و قریب به هشت درصد روزانه بالاتر از ۵۰۰ میلیون تومان خسارت می‌بینند.

از سوی دیگر اگر تعداد کارکنان را شاخصی برای بزرگی شرکت‌ها بدانیم می‌توان گفت تقریباً همان هشت درصدی که بالای ۲۰۰ نفر نیرو دارند احتمالاً روزانه بالای ۵۰۰ میلیون تومان خسارت خواهند دید و همان ۷۳ درصدی که زیر ۵۰ نفر نیرو دارند روزانه ۵۰ میلیون تومان خسارت خواهند دید. این اعداد نشان می‌دهند هیچ بخشی از صنعت رایانه از گزند این خسارت‌ها مصون نمانده‌ است و در صورت تداوم این محدودیت‌ها خسارت‌ها هم ادامه خواهد داشت.

برآورد خسارت‌های ایجادشده بر اثر اختلال در اینترنت

نظام صنفی یارانه‌ای استان تهران در ادامه اشاره کرده است که در این مدت اختلالات اینترنت و قطعی اینترنت دیتاسنترها منجر به اختلال در upstream دامنه‌ها و همچنین ایجاد مشکلات زیادی در DNS resolution دامنه‌ها شد. میزان failed requestهای منطبق با این شرایط، تقریباً ۱۷۰ برابر وضعیت معمول است.

به‌علاوه، تمامی ارتباطات سالم https وhandshake های داخلی به ‌دلیل سیستم فیلترینگ و تلاش برای بستن سرویس‌های تانل و وی‌پی‌ان تحت تاثیر قرار گرفت. این اختلالات به‌ طور مستقیم ‌‌بیشتر سرویس‌های شرکتی مانند پرداخت‌ها، لاگین‌ها، سیستم‌های اطلاع‌رسانی (2fa/Email)و سیستم‌های CICD و مدیریت رلیز، مانیتورینگ و آلرتینگ را تحت تاثیر قرار داد.

از سوی دیگر، اختلال در سرویس‌های تانلینگ منجر به مسدود شدن دسترسی امن کارشناسان سازمان‌ها به سرویس‌های سازمان و افزایش ریسک‌های امنیتی برای این شرکت‌ها شد.

در روز شنبه ۲ مهر، اختلالات داخلی در ارتباط بین دیتاسنتری و ارتباط با اینترنت بین‌الملل افزایش چشمگیری پیدا کرد و شدیدترین اختلالات را به‌ ویژه در بخش داخلی تجربه کرده است. در باقی روزها، اختلالات در روزهای پنجشنبه و جمعه، ۷ و ۸ مهر، شدت بیشتری داشته است. تمرکز این اختلالات از ساعت ۱۶ تا ۲۴ هر روز بوده است.

گزارش نصر تهران
درصد شرکت‌های متضرر

نصر تهران در ادامه خبر خود عوامل موثر بر ضرر و زیان شرکت‌ها به دلیل محدودیت‌های ایجد شده در اینترنت را مورد بررسی قرار داده و این خسارت‌ها را به چند بخش تقسیم کرده است. این نهاد صنفی در این زمینه به ارتباط مستقیم کاهش فروش با درآمد شرکت‌ها به‌ دلیل اختلال در کانال‌های فروش، کاهش فروش یا درآمد شرکت به دلیل اختلال در استفاده از ابزارهای بازاریابی دیجیتیال، لطمه به عملیات روزانه استفاده از ابزارهای ارتباط با مشتریان، صدمه به عملیات جاری شرکت به دلیل اختلال در استفاده از ابزارهای طراحی و توسعه محصول، افزایش آسیب در عملیات جاری شرکت به دلیل اختلال در استفاده از سامانه‌های داخلی شرکت، صدمه به عملیات جاری شرکت به دلیل اختلال در استفاده از ابزارهای ارتباط درون‌سازمانی، صدمه به عملیات جاری شرکت به دلیل اختلال در تعامل با اشخاص و موسسات غیرایرانی، صدمه به عملیات جاری شرکت به دلیل اختلال در تعامل با موسسات آموزشی و پژوهشی، لطمه به عملیات جاری شرکت به دلیل اختلال در تعامل با پیمانکاران و اشخاص همکار و لطمه به عملیات جاری شرکت به دلیل اختلال در دورکاری کارکنان اشاره کرده است.

گزارش کامل نظام صنفی رایانه‌ای تهران از ضرر و زیان کسب‌وکارها به دلیل اعمال اختلال و محدودیت در اینترنت 
https://pvst.ir/db8

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو