skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مشکل جای دیگری است

میثم قاسمی تحریریه

۱۰ مهر ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

شماره ۱۰۵

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۶ مهر ۱۴۰۱

بخشی از طرح صیانت در شورای عالی فضای مجازی تصویب شد. این تیتری است که بیشتر رسانه‌ها درباره تغییر ترکیب و وظایف کمیسیون عالی تنظیم مقررات استفاده کردند. هرچند چنین موضوعی از سوی مقامات مرکز ملی فضای مجازی تکذیب شد، اما به هر حال نمی‌توان انکار کرد که مصوبه شورای عالی، شباهت زیادی به بخش‌هایی از طرح صیانت دارد. به هر صورت چه این دو شبیه هم باشند چه نباشند، افرادی که ما نمی‌دانیم چه کسانی هستند درخواست تغییر ترکیب و وظایف کمیسیون عالی تنظیم مقررات را مطرح کرده‌اند و شورای عالی هم در جلسه‌ای غیرعلنی، آن را تصویب کرده است. البته آشنایی ما با این افراد یا علنی بودن جلسه، تاثیری در سرنوشت آن نداشت.

نسخه صوتی این یادداشت را بشنوید

 

در مواردی از این دست، عده‌ای سریع به سراغ رسانه‌ها می‌روند و آنها را محکوم می‌کنند که چرا انتقاد نمی‌کنند. البته که رسانه‌ها مدام در حال انتقاد از چنین تصمیماتی هستند و در همین ماهنامه پیوست بارها و بارها درباره چنین اقداماتی هشدار داده‌ایم و از آنها انتقاد کرده‌ایم؛ اما واقعیت این است که اگر قرار بر تصمیمی باشد، مخالفت ما تاثیری در آن ندارد. مگر با فیلتر شدن تلگرام و ریختن پول کشور به پای پیام‌رسان‌های داخلی مخالفت نشد؟ نتیجه چه بود؟

واقعیت این است که برای تصمیم‌گیران و سیاست‌گذاران کشور، اولویت‌هایی وجود دارد که از نظر ما یا کلاً اشتباه هستند یا اگر درست باشند در اولویت نیستند؛ مثلاً من به کسب‌وکار مردم یا مهاجرت جوانان فکر می‌کنم، اما لزوماً این موضوع از نظر کسی که اصرار دارد گلوی اینستاگرام فشرده شود و به جایش چند پلتفرم رانتی داخلی، بازار کسب‌وکارهای خرد شوند مهم نیست. او نگاه دیگری دارد. کسی که توان خود را بر سر طراحی مجدد @ می‌گذارد، چیزی می‌گوید که ما نمی‌فهمیم و در یک کلام، زبان مفاهمه از بین رفته است. ما به دو زبان متفاوت سخن می‌گوییم. در حقیقت، مشکل اصلاً در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات نیست. مشکل از جای دیگری است که سرریز آن به این بخش رسیده. خیلی طبیعی است که برای موضوعات غیرفنی نتوان پاسخ‌های فنی یافت.

روزگاری بود که تمام مشکلات کشور را زیر سر روزنامه‌ها می‌دیدند؛ اما تعطیلی ناگهانی همه روزنامه‌ها و پس از آن بی‌اثر شدن رسانه‌های رسمی، هیچ تاثیری در حل مسائل کشور نداشت. اکنون نیز هر مشکلی را سر اینترنت و به قول خودشان فضای مجازی خراب می‌کنند و هر بار با آیین‌نامه و قانونی، تلاش دارند آن را محدودتر کنند تا مشکلات برطرف شود. اینکه آیا چنین روش‌هایی می‌تواند فناوری محدودیت‌گریز را در چارچوب‌های تنگ جا دهد موضوع دیگری است؛ اما حتی تصور برطرف شدن مشکلات با ایجاد محدودیت برای اینترنت از اساس باطل است.

این مطلب در شماره ۱۰۵ پیوست منتشر شده است.

ماهنامه ۱۰۵ پیوست
دانلود نسخه PDF
https://pvst.ir/d8s
میثم قاسمیتحریریه

    سال ۸۱ رشته مهندسی را رها کردم به شوق روزنامه‌نگاری. از همان سال تاکنون، در حوزه‌های مختلفی مانند سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، گردشگری، ورزشی و... در رسانه‌هایی مانند همشهری، حیات‌نو، توسعه، عصر ارتباط و... کار کرده‌ام. از میانه سال ۹۲ و پس از حدود ۳ سال دوری از حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، به پیوست آمدم و دوباره روزنامه‌نگار این رشته شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو