استفاده از VPNها بحران امنیت سایبری ایران را به فاجعه تبدیل کرده است
به گزارش کسپرسکی شرکت نرمافزاری امنیت و اینترنت، در ۳ سال پیاپی و تا سال…
۲۴ آبان ۱۴۰۳
۴ مهر ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۶ مهر ۱۴۰۱
مرکز ملی فضای مجازی در اطلاعیهای هک شدن سایتهای مختلف و مراکز دولتی را تکذیب کرد. در روزهای اخیر گروه هکری انانیموس از هک سایتهای متعددی خبر داده بود. همچنین برخی از گروههایی که تاکنون نامی از آنها شنیده نشده بود این روزها اعلام کردهاند برخی از سایتها را هک کردهاند.
به گزارش پیوست، از روز چهارشنبه هفته گذشته (۳۰ شهریور) که گروه هکری انانیموس از هک سایتهای دولت و بانک مرکزی خبر داده بود تا شب گذشته (یکشنبه ۳ مهر) این گروه مدعی هک سایتهای مختلفی شده است؛ اما مرکز ملی فضای مجازی این ادعا را رد میکند. در همین حال برخی از اطلاعات هکشده توسط انانیموس در اینترنت منتشر شده است.
برخی از هکهایی که در روزهای اخیر انجام شده در حقیقت حملات DDoS بودهاند. این حملات در زمان کوتاهی، درخواستهای متعددی را به سمت یک سایت روانه میکنند و بدین ترتیب آن سایت با ترافیک بسیار زیاد از دسترس خارج میشود. حمله به سایتهای بانک مرکزی، وزارت اقتصاد، پایگاه اطلاعرسانی دولت، وزارت کار، وزارت نفت و… از این دست هستند.
در همین حال، این گروه در صفحه توییتر خود اعلام کرد با هک سایت مجلس، اطلاعات نمایندگان را به دست آورده است. این اطلاعات شامل شماره تلفن همراه نمایندگان میشود؛ اما فایل منتشرشده به صورت معمول در ابتدای هر دوره مجلس، تهیه میشود و در اختیار خبرنگاران قرار میگیرد و نمیتوان آن را حاوی اطلاعات محرمانه یا خاصی توصیف کرد.
گروه انانیموس همچنین اعلام کرده است اطلاعات بیش از ۳۰۰ دوربین مداربسته در ایران را به دست آورده؛ اما مشخص نکرده است این دوربینها مربوط به کدام نهاد بوده و چه اطلاعاتی داشتهاند. در فعالیت دیگری این گروه اعلام کرد با هک سایت خبرگزاری فارس، اطلاعات پرسنلی و پنلهای مدریریتی این خبرگزاری را به دست آورده که بخشی از آن را در اینترنت منتشر کرد. این تنها اطلاعاتی است که در هکها و حملههای مختلف منتشر شده است.
از سویی گروه هکری دیگری که خود را «بختک» نامگذاری کردهاند میگویند در یک حمله سایبری به زیرساختهای نرمافزاری و سرورهای «آستان قدس رضوی» مشهد، اطلاعات محرمانه اتوماسیون اداری آن را به دست آورده و بخشی را در اینترنت منتشر کردند.
خبر دیگری که در این رابطه منتشر شد مربوط به هک همراه اول بود. بر اساس ادعاها، صورتحساب سیمکارتهای دائمی همراه اول که سوم هر ماه برای مشترکان ارسال میشود، برای آنها صفر شده بود؛ اما چنین موضوعی از سوی کاربران متعدد تکذیب شد و آنها اعلام کردند صورتحساب خود را مانند ماههای گذشته دریافت کردهاند.
در مقابل این اخبار، مرکز ملی فضای مجازی در اطلاعیهای که شب گذشته (۳ مهر) منتشر کرد، ادعاهای گروه انانیموس را رد کرد. در این اطلاعیه آمده است: «اخیراً گروه انانیموس مدعی شده که برخی از سایتهای مراکز دولتی از جمله مجلس شورای اسلامی، وزارت امور اقتصاد و دارایی، وزارت نفت و اپراتور همراه اول را مورد حمله سایبری قرار داده است که پس از بررسیهای کارشناسی به عمل آمده، به اطلاع هموطنان عزیز میرساند این اخبار صحت نداشته و قویاً تکذیب میشود.»
در این اطلاعیه از حملات گروههای دیگر سخنی به میان نیامده است.