skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

افشاگر توییتر: عوامل خارجی در توییتر نفوذ کرده‌اند

۲۴ شهریور ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۷ شهریور ۱۴۰۱

پیتر زاتکو، رئیس سابق امنیت توییتر، اخیراً به افشاگری علیه این شبکه اجتماعی پرداخته است. او می‌گوید مشکلات امنیتی دغدغه اصلی توییتر نیستند و این شبکه اجتماعی کسب‌وکار خود را در اولویت قرار داده است.

زاتکو در جلسه روز سه‌شنبه (۱۳ سپتامبر) به قانون‌گذاران آمریکا گفت، توییتر به حدی کسب‌وکار شرکت را اولویت اصلی می‌داند که نفوذ دولت‌های خارجی به درون شرکت را نادیده گرفته و رگولاتور‌ها را در مورد موضوعات امنیتی گمراه کرده است.

او که پیش از اخراج در ماه ژانویه مدیر ارشد امنیتی توییتر بود، می‌گوید FBI به توییتر هشدار داده بود که «حداقل یک مامور» وزارت امنیت ملی چین در این شرکت فعالیت دارد. زاتکو می‌گوید در مکالمه دیگری در مورد احتمال حضور ماموران امنیتی، یکی از مدیران توییتر به او گفت: «ما که حالا یک نفوذی داریم، چه اشکالی دارد اگر یکی دیگر هم اضافه شود؟»

اعضای کمیته قضایی سنا نسبت به ادعاهای زاتکو اظهار نگرانی کرده‌اند. سناتور چارلز ای گریسلی از اوهایو می‌گوید: «توییتر باید حفاظت از داده‌ها را تضمین و از عدم دسترسی قدرت‌های خارجی به این اطلاعات اطمینان حاصل کند.»

او توییتری را به چالش می‌کشد که در حال حاضر با مشکلاتی حیاتی روبه‌روست. این  شبکه اجتماعی درگیر جدالی سخت بر سر پیشنهاد ۴۴ میلیارد دلاری مدیرعامل تسلاست. ایلان ماسک در ماه آوریل این مبلغ را برای خرید کامل توییتر پیشنهاد کرد اما چندی بعد پیشنهاد خود را پس گرفت و حالا دادگاهی برای تصمیم‌گیری در این باره در جریان است.

در حالی که هنوز سرنوشت این پرونده مشخص نیست، سهامداران توییتر روز سه‌شنبه با قراداد فروش توییتر به ایلان ماسک موافقت کردند. از آنجا که سهامداران معمولاً با چنین معاملاتی مخالفت نمی‌کنند، پیشنهاد ایلان ماسک با ۹۸.۶ آرا تایید شد.

نورا بناویدز، مشاور ارشد گروه مشاوره فری پرس، از حامیان مبارزه بیشتر با شایعات شبکه‌های اجتماعی، گفت: «جلسه روز سه‌شنبه نشان داد توییتر با پشت کردن به امنیت کاربران، فعالیت خود را به شکلی خطرناک و با سهل‌انگاری دنبال می‌کند.»

گفتنی است در بیانیه‌ای اتهامات زاتکو را رد کرده است: «جلسه امروز نشان می‌دهد، خلأ و بی‌دقتی در اتهامات زاتکو بسیار است.»

پای افشاگری‌های زاتکو به پرونده ماسک و توییتر نیز باز شده است. وکلای ماسک با اشاره به این افشاگری‌ها می‌گویند، توییتر مدیرعامل تسلا را در مورد تعداد حساب‌های اسپم فریب داده است.

ایلان ماسک مدعی است از آنجا که توییتر تعداد حساب‌های جعلی را پایین‌تر از تعداد واقعی اعلام کرده، باید بتواند خرید را منتفی کند. به گفته زاتکو، پس از اظهار نگرانی ایلان ماسک در مورد حساب‌های جعلی، آگراوال اطلاعات اشتباهی در اختیار ماسک قرار داد.

سخنگوی تیم حقوق ماسک به درخواست برای اظهارنظر در این باره پاسخی نداده‌ است.

زاتکو که هنگام خروج از توییتر مبلغ هفت میلیون دلار از این شرکت دریافت کرده می‌گوید مدیران این شرکت، به ویژه وقتی پای خط قرمزشان در میان باشد، اهمیتی برای خلأهای امنیتی قائل نیستند. آن‌طور که زاتکو بازگو می‌کند، یکی از مدیران در مکالمه با او گفته از حضور یک مامور خارجی در داخل شرکت «اطمینان دارد».

زاتکو به قانون‌گذاران گفته است: «و آنها در پاسخ گفتند: ما که همین حالا هم یک مامور داخل شرکت داریم، چه اهمیتی دارد اگر شخص دیگری هم اضافه شود. بیایید به فکر توسعه دفتر باشیم.»

دستگاه قضایی آمریکا دو کارمند سابق توییتر را در سال ۲۰۱۹ به اتهام فعالیت برای دولت عربستان سعود محاکمه کرده است. به گفته دادگاه، این افراد از جایگاه خود برای دسترسی به اطلاعاتی در مورد منتقدان دولت عربستان استفاده کرده‌اند. هیات منصفه‌ای در کالیفرنیا یکی از آنها را ماه گذشته به تعدادی از اتهامات محکوم کرد؛ اما نفر دوم پیش از دستگیری از کشور خارج شد.

زاتکو در این جلسه گفت، توییتر کمیسیون بازرگانی فدرال (FTC) را نیز بحث اطلاعاتی فریب داده و این شرکت مفاد توافق سال ۲۰۱۱ با این آژانس را نقض کرده است. او می‌گوید توییتر به FTC اطمینان داده که داده‌های کاربران پس از حذف حساب کاربری به طور کامل حذف می‌شود اما چنین چیزی واقعیت ندارد. او گفته با اینکه مستقیماً در مکالمات بین توییتر و FTC حضور نداشته اما شرحی از موضوع را دریافت کرده است.

چندین سناتور در همین راستا به ناکافی بودن قوانین مربوط به شرکت‌های تکنولوژی اشاره کرده‌اند. قانون‌گذاران سال‌هاست در مورد مقررات جدید حریم خصوصی و رقابت غول‌های تکنولوژی صحبت می‌کنند اما این تلاش‌ها هنوز ثمره‌ای نداشته است.

منبع: NYTimes

 

https://pvst.ir/d6t

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو