skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

یوسفی‌زاده: همگام با تعرفه تلفن، تعرفه دیتا هم افزایش یابد

سمانه سمیع تحریریه

۲۳ شهریور ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۷ شهریور ۱۴۰۱

یوسفی‌زاده

محمدعلی یوسفی‌زاده مدیرعامل آسیاتک معتقد است، پابه‌پای تعرفه ثابت، تعرفه دیتا نیز باید اصلاح شود و مهاجرت از سیم مسی به فیبر نوری، مهم‌ترین راهکار افزایش سرعت اینترنت است.

به گزارش پیوست، محمدعلی یوسفی‌زاده مدیرعامل آسیاتک در سلسله لایوهایی با عنوان «در مسیر توسعه» به موضوع «نقش شرکت مخابرات ایران در نوآوری صنعت ICT» پرداخت و زیرساخت‌های مخابراتی را به مثابه شاهراه‌های ارتباطی جهانی دانست و توضیح داد: در سال‌های اخیر در زمینه فناوری‌هایی مثل شبکه‌های بی‌سیم و فرکانس و سیم مسی و فیبرنوری در حال توسعه بوده‌ایم؛ اما در بحث فیبر در ۱۵ سال گذشته به خاطر توسعه‌هایی که به قدر کافی در مخابرات انجام نشد از آن عقب افتادیم.

تعرفه دیتا باید اصلاح شود

مدیرعامل آسیاتک ثابت ماندن تعرفه‌ها را در برابر تورم افسارگسیخته را علت ایجاد چالش‌هایی در زمینه نیروی انسانی، شبکه و زیرساخت و نیمه فعال یا بیکار شدن کارخانه‌‌های مخابراتی دانست و گفت: به طور یقین با ثابت ماندن تعرفه‌ها موافق نیستم اما اصلاح تعرفه‌ها باید به شکل صحیح، بهینه و در راستای نرخ تغییرات تکنولوژی و دنیای تحول دیجیتالی مخابرات باشد. خدمات تماس در حال حاضر نرخی در دنیا ندارد، مهم دیتاست. شکافی که در این چند سال باعث شده توسعه اتفاق نیفتد، عقب‌ماندگی در حوزه ارتباطات را رقم زده موضوعی که تاثیر آن بر زندگی و اقتصاد دیجیتالی کاملاً مشهود است و ارتقای زیرساخت مخابرات می‌تواند در تغییر آن نقش بسزایی داشته باشد.

یوسفی‌زاده معتقد است همین حالا هم به قدر کافی دیر شده است و ما هزینه زمان را خواهیم پرداخت چون تکنولوژی منتظر کسی نمی‌ماند و ما در همین مدت هم یکسری تکنولوژی‌ها را از دست خواهیم داد.

توسعه 5G هم در گرو توسعه شبکه ثابت است

یوسفی‌زاده همچنین با انتقاد از جدایی ساختار مخابرات ثابت و شبکه موبایل اعلام کرد: اگر این جدایی اتفاق نمی‌افتاد شبکه موبایل توسعه‌دهنده شبکه ثابت بود و سود و آورده آن در زیرساخت‌های ثابت هزینه می‌شد. اگر این اتفاق می‌افتاد در این سال‌های انفجار تکنولوژی‌های مخابراتی که نسل تکنولوژی به سمت 5G و بالاتر از آن می‌رود، ضعف شبکه ثابت بحران دسترسی به فیبر را ایجاد نمی‌کرد. من تاکید می‌کنم ساختار دیتا هم باید اصلاح شود. در سال‌هایی رقابت همراه اول و ایرانسل و دسترسی به سیم‌کارت دیتا، فرهنگ انتقال داده را روی شبکه موبایل قرار داد ولی حالا اصلاح ساختار تعرفه می‌تواند قدمی در راستای تحول دیجیتالی باشد.

ضعف اینترنت موضوعی چندبعدی است

او در ادامه به وابستگی‌ FCPها به مخابرات اشاره کرد و گفت: شبکه ارتباطات کاملاً به هم وابسته‌اند، روند به این شکل است که ما زنجیره‌ای از امکانات را با تکنولوژی‌های شبکه‌ای به هم وصل می‌کنیم تا به مودمی که در محل کاربر است برسد و اصطلاحاً او به جهان وصل شود. در این مسیر یک سری عامل فیزیکی داریم که کیفیت آنها بر کیفیت دیتا تاثیرگذار است و در واقع مخابرات شبکه زیرساخت و مادر است. از این سو FCPها نیز یکسری تجهیزات دارند و اگر هر کدام از ما در این مسیر دچار ضعف و عقب‌ماندگی شود، مشکل ایجاد شده و کاربر آن را به شکل مشهود در ضعف اینترنت می‌بیند.

به گفته یوسفی‌زاده، مصرف دیتا در کشور پس از کرونا نیز زیاد شده و مثل اتوبان پرترافیک، رفت‌وآمد سخت شده است. او معتقد است راهکار این چالش سرمایه‌گذاری صحیح در زیرساخت‌های دسترسی و مخابراتی برای دسترسی به فیبر است.

راهکار؛ مهاجرت از سیم مسی به فیبر

آن‌طور که یوسفی‌زاده می‌گوید سرعت تکنولوژی ADSL در نهایت، در نزدیک‌ترین حالت به مرکز مخابرات حداکثر ۲۴ مگ است و راهکار افزایش سرعت اینترنت ثابت در ایران مهاجرت از سیم مسی به فیبر است. او باور دارد حتی اگر تمام شرکت‌های خصوصی این حوزه هم به یاری مخابرات بشتابند باز هم کم است و این مهاجرت حرکتی جهادی می‌طلبد.

یوسفی‌زاده همچنین به موضوع بیت‌استریم نیز اشاره کرد و گفت: ما در چهار استان فارس، آذربایجان شرقی، مازندران و کهگیلویه و بویراحمد، در حال پیاده‌سازی و بهره‌برداری بیت‌استریم هستیم و در یکی دو هفته آینده به نتایج قابل قبولی خواهیم رسید اما به طور کلی بحث بیت‌استریم تنها مربوط به CT نیست و بحث IT و نرم‌افزاری خود را دارد. به هر حال این پروژه شکست نخورده و ما هنوز به آن امیدواریم.

مقاومت مساوی با عوارض سنگین

به عقیده یوسفی‌زاده، به طور یقین نوسازی و بهبود شبکه زیرساخت ثابت ارتباط مستقیم با ضریب بالای دسترسی مشترکین به اینترنت دارد و کاربران به خوبی شاهد کیفیت آن خواهند بود. از دید او مقاومت در برابر اصلاح ساختار تعرفه عوارض سنگینی را در حوزه ارتباطات به جا می‌گذارد.

او در این رابطه تشریح کرد: تا بخواهیم شکاف به‌وجودآمده این سال‌ها در حوزه اینترنت و ارتباطات را پر کنیم و بستر شبکه ارتباطی ثابت را به فیبر نوری تبدیل کنیم، خودش یک جهاد بزرگ می‌خواهد. من از همه می‌خواهم با دیدی بلندمدت به موضوع اصلاح تعرفه‌‌ها نگاه کنند. چون با ادامه شرایط فعلی خواسته یا ناخواسته در گرداب عقب‌ماندگی می‌افتیم. هر بزرگراهی برای اینکه ترمیم شود و توسعه پیدا کند نیاز به بودجه دارد تا عوارض‌های سنگین‌تری به همراه نداشته باشد.

https://pvst.ir/d6k
سمانه سمیعتحریریه

    همه‌چیز از یک مطلب به اسم «اسپایدرزن» که در دوره ارشدم نوشته بودم شروع شد. درحالی که ۱۰ سال کارمند آژانس هواپیمایی بودم در همان روزها احساس کردم چقدر نوشتن را دوست دارم. از دی ۹۸ با کار در آژانس روابط عمومی پرسش و تولید محتوا شروع کردم. بعد از مدتی نوشتن بخش شرکت‌گردی پیوست را به عهده گرفتم و حالا خبرنگار ثابت پیوستم و دقیقا اینجا و در همین نقطه احساس می‌کنم از اینکه به پیوست، پیوستم خوشحالم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو