skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

بررسی گوشی تاشوی سامسونگ گلکسی زد فولد ۴؛ فعلاً نه برای همه

امید اعظمی عضو تحریریه

۲۷ شهریور ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۹ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۶ مهر ۱۴۰۱

گوشی سامسونگ گلکسی فولد ۴

اندروید 12L و تسک‌بار جدید گلکسی زد فولد ۴، مولتی‌تسکینگ در گوشی‌های هوشمند را به مرحله جدیدی از تکامل رساندند. اما این تنها تغییر فولد ۴ نسبت به نسل قبلی نیست. دوربین‌های به مراتب بهتر، نمایشگر بزرگ‌تر و مجموعه‌ای از تغییرات کوچک اما کاربردی، گلکسی زد فولد ۴ را به یکی از بهترین نسخه‌های گوشی‌های تاشو تبدیل کرده است. با همه اینها، دو نکته مهم در مواجهه با گران‌ترین پرچمدار تاشوی سامسونگ وجود دارد. اگر نسل قبلی زد فولد سامسونگ را دارید، تغییرات آن‌قدر بزرگ و مهم نیستند که برای خرید نسخه جدید مجاب شوید؛ و اگر مشابه این گوشی را ندارید، قیمت آن به‌ قدری زیاد است که احتمالاً قید آن را بزنید. پس همچنان، فعلاً نه برای همه!

گلکسی زد فولد ۴ شامل مجموعه‌ای از تغییرات کوچک و نامحسوس است که در یک نگاه کلی، این محصول را کاملاً مشابه نسخه قبلی و بدون هیچ تغییری نشان می‌دهد اما هنگام استفاده از آن، تغییرات یکی‌یکی به چشم می‌آیند و تفاوت نسل جدید و نسل قبلی گوشی‌های تاشوی سامسونگ نمایان می‌شود. از طرفی، اگر تغییرات اندک سخت‌افزاری را کنار بگذاریم، تغییرات نرم‌افزاری هم به‌ قدری بزرگ و اغواکننده نیستند که بشود تمایزی بین نسل جدید و قبلی این گوشی تاشو قائل شد. به علاوه اینکه معمولاً اکثر تغییرات نرم‌افزاری، پس از چند ماه، برای نسل قبلی گوشی هم منتشر خواهد شد. پس اگر گوشی گلکسی فولد ۳ دارید، برای خرید فولد ۴ دست نگه‌ دارید. اگر هم تا‌به‌حال گوشی تاشو نداشته‌اید، پیش از اقدام برای خرید این گوشی، حسابی حساب جیب‌تان را نگه دارید.

حالت تاشوی گلکسی زد فولد ۴

من و تو مثل همیم، خوف می‌کنن می‌بینن‌مون

بیایید قبل از وارد شدن به جرئیات، با نگاهی به جدول زیر، تفاوت‌های ظاهری، سخت‌افزاری و نرم‌افزاری گلکسی زد فولد ۳ و زد فولد ۴ را با هم مقایسه کنیم.

اونقدری هستی که خط می‌ندازی روم

اگر از بحث شباهت‌های فولد ۴ و فولد ۳ بگذریم، آخرین پرچمدار تاشوهای سامسونگ همه آن چیزی است که از یک گوشی اندرویدی انتظار داریم؛ حتی بیشتر. پردازنده قدرتمند اسنپ‌دراگون 8+ نسل یک در کنار پردازنده گرافیکی Adreno 730 و ۱۲ گیگابایت رم، باعث می‌شود این گوشی از پس اجرای همه برنامه‌ها و بازی‌های سنگین به راحتی بربیاید. این سخت‌افزار قدرتمند برای مولتی‌تسکینگ هم بسیار کارآمد است. اما این مشخصات در محصولات هزار دلاری یا بعضاً ارزان‌تر هم پیدا می‌شود. چیزی که این گوشی را به یک محصول تقریباً دو هزار دلاری تبدیل کرده، نمایشگر تاشو، نمایشگر دوم و شخصی‌سازی‌های OneUI سامسونگ است که این گوشی را از هر زمان دیگری بیشتر مناسب مولتی‌تسکینگ کرده است. به‌خصوص با اضافه شدن قابلیت کلیدی تسک‌بار، برنامه‌های باز یا پرکاربرد مانند سیستم‌عامل‌های ویندوز، لینوکس و مک، در دسترس‌تر از همیشه هستند.

قابلیت کاربردی دیگری که ارزش و تفاوت‌های این فبلت را با دیگر گوشی‌های پرچمدار رقم می‌زند، قابلیت تقسیم نمایشگر و Drag & Drop است. قابلیت بسیار مهم و کاربردی‌ای که آن‌قدر در سیستم‌عامل‌های دسکتاپی از آن استفاده کرده‌ایم، اهمیتش کمتر به چشم می‌آید. اما قابلیت کشیدن فایل‌ها از یک برنامه در یک طرف صفحه‌نمایش به داخل یک برنامه دیگر در سمت مقابل صفحه‌نمایش، سرعت مولتی‌تسکینگ و انجام کارها را چند برابر بیشتر کرده است.

دوربین مخفی زیر نمایشگر، که همچنان معتقدم کارایی درستی ندارد، مخفی‌تر شده و حالا باید با دقت زیادی به صفحه‌نمایش تاشو نگاه کنید تا دوربین زیرنمایشگر به چشم بیاید. این موضوع در مشاهده فایل‌های ویدئویی و بازی‌های موبایلی تاثیر زیادی دارد.

دوربین مخفی زیر نمایشگر به خوبی پوشانده شده است

همچنین حاشیه‌های نمایشگر تاشو کمتر از قبل شده و نمایشگر دوم هم ابعاد مناسب‌تری دارد و با کاهش ارتفاع نسبتاً زیادش، حالا بیشتر شبیه به نمایشگر گوشی‌های موبایل شده و کاربردی‌تر است.

بسیاری از فعالیت‌های روزانه مثل چک کردن اینستاگرام، خواندن و جواب دادن به پیام‌ها در اپلیکیشن‌های پیام‌رسان و جواب دادن تماس‌های تلفنی، با همان نمایشگر دوم به‌ راحتی قابل انجام است.

پیش از معرفی فولد ۴، گفته می‌شد دوربین گوشی‌های تاشو در حد رفع نیاز است و نباید آنها را با دوبین گوشی‌های پرچمدار مقایسه کرد. اما حالا با به‌روزرسانی سخت‌افزاری دوربین‌ها در فولد ۴، به راحتی می‌توان دوربین این گوشی تاشو را با بهترین دوربین‌های بازار مقایسه کرد. البته به این معنا نیست که فولد ۴ بهترین دوربین در بین گوشی‌های هوشمند را دارد اما تصاویری که با لنز ۵۰ مگاپیکسلی اصلی و ۱۰ مگاپیکسلی تله‌فوتو آن ثبت می‌شود، قابلیت مقایسه و حتی رقابت با دوربین گوشی‌های پرچمدار بازار را دارد. این موضوع ارزش خرید فولد ۴ را بالاتر هم می‌برد.

یادته گاهی هوا زشت می‌شد

زد فولد ۴ از نظر وزن و اندازه، محصول بلاتکلیفی است. نه می‌توان آن را در زمره گوشی‌های هوشمند قرار داد و نه در دسته تبلت‌ها جای می‌گیرد. شاید عنوان فبلت که سال‌ها قبل برای پرچمداران بالاتر از ۶ اینچ به کار می‌رفت و بعدها که اندازه این گوشی‌ها متداول شد آن عبارت هم از یادها رفت، بهترین کلمه برای توصیف چیستی فولد ۴ باشد. فبلتی که در مقایسه با تبلت‌ها، سبک‌ترین و کوچک‌ترین تبلت است و در مقایسه با گوشی‌های موبایل، سنگین‌ترین و بزرگ‌ترین آنهاست. با این حال با وجود آنکه وزن فولد ۴ در مقایسه با فولد ۳ بسیار کمتر شده اما همچنان استفاده از فولد ۴ با یک درست در حالت باز، کاری سخت و تقریباً ناممکن است. حتی اگر دودستی هم با این گوشی تاشو کار کنید، سنگینی آن به مرور زمان کمی اذیت‌کننده است. اگر هم بخواهید آن را روی سطحی قرار دهید تا از شر وزن زیادش خلاص شوید، برآمدگی بیش از حد دوربین‌های پشتی، باعث لق خوردن گوشی روی سطوح صاف می‌شود و باز کار را مشکل می‌کند. حالا بماند که در این صورت، نمایشگر دوم، حتی با وجود محافظ قدرتمندی به نام ویکتوس‌پلاس، باز هم در معرض آسیب‌ دیدن قرار می‌گیرد.

مشکل دیگری که باید با آن دست‌وپنجه نرم کنید ضخامت گوشی در حالت بسته است. فولد ۴ در حالت بسته حداقل دو برابر تمامی گوشی‌های هوشمند جهان ضخامت دارد که این موضوع، حمل آن، قرار گرفتن در جیب و مسائلی از این دست را سخت و دشوار می‌کند. البته این ضخامت‌ها، سنگینی‌ها و سختی‌ها چندان هم به چشم نمی‌آید وقتی برای مدتی از این گوشی استفاده کنید. حتی بعد از یک هفته استفاده از فولد ۴ همه چیز برایتان عادی می‌شود، به‌ طوری که انگار سال‌هاست از این گوشی با این ابعاد و اندازه استفاده می‌کنید.

نمایشگر ۱۲۰ هرتزی با پنل Dynamic AMOLED کیفیت بسیار بالایی دارد و سامسونگ هم در سال‌های گذشته ثابت کرده در بحث نمایشگر حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. به رغم ابعاد نسبتاً مربعی تصور این گوشی تاشو (6:5) محتوای ویدئویی و بازی‌ها را به بهترین شکل ممکن به نمایش می‌گذارد. حداکثر روشنایی نمایشگر فولد ۴ هم عدد بسیار مطلوب ۱۲۰۰ نیت گزارش شده اما در بسیاری از تست‌های نمایشگر، حداکثر روشنایی این گوشی زیر نور مستقیم خورشید به عدد خیره‌کننده ۱۳۵۹ نیت هم رسیده است. کیفیت نمایشگر ثانویه هم در حد نمایشگر اصلی سایر پرچمداران است. پنلی از نوع Dynamic AMOLED با نرخ تازه‌سازی ۱۲۰ هرتزی که به‌ صورت پویا هنگام نمایش محتوای مختلف از ۱۲۰ تا ۴۸ هرتز تغییر می‌کند. نمایشگر دوم نسبت به نسل قبلی ارتفاع کمتری دارد و نسبت تصویر آن به (23.1:9) تغییر کرده است. همین امر باعث شده کاربر هنگام کار با نمایشگر دوم یا تماشای محتوا حس بهتری پیدا کند.

تو سحر می‌‌کنی با آپشن‌هات

مزیت دیگر فولد ۴، رابط‌ کاربری اختصاصی One UI 4.1.1 در کنار اندروید 12L است. نسخه L اندروید ۱۲ برای محصولات با نمایشگر بزرگ یا تاشو طراحی شده است که قابلیت‌های بیشتری را به این دستگاه‌ها می‌آورد. تسک‌بار جدیدی که سامسونگ به نوار پایین صفحه Home اضافه کرده و هنگام کار با اپلیکیشن‌های مختلف قابل استفاده است، مولتی‌تسکینگ را به مرحله جدیدی در گوشی‌های اندرویدی رسانده است. این نوار برنامه‌‌های اخیراً استفاده‌شده کاربر را نشان می‌دهد و کاربر می‌تواند به راحتی با تغییر برنامه‌های این نوار، اپلیکیشن‌های پرکاربرد یا مورد نیاز خود را در آن قرار دهد.

پیشرفت‌های فولد ۴ در بخش دوربین هم یکی دیگر از دلایلی است که هزینه گران‌قیمت آن را در کنار سایر قابلیت‌های منحصربه‌فرد، توجیه می‌کند. سنسور لنز اصلی ۵۰ مگاپیکسلی حالا ۲۳ درصد جذب نور بیشتری دارد که تصاویر درخشان‌تر و با جزئیات بیشتری به کاربر نشان می‌دهد. لنز تله‌فوتو با زوم سه برابری اپتیکال و زوم ۳۰ برابری دیجیتالی به ۱۰ مگاپیکسل کاهش پیدا کرده و دوربین اولتراواید هم ۱۲ مگاپیکسلی است. همچنان گوشه تصاویر ثبت‌شده با لنز فوق‌عریض کمی کشیدگی دارد اما کیفیت آن بهتر از گذشته است. دوربین سلفی چهار مگاپیکسلی زیر نمایشگر که نیازی به توضیح بیشتر ندارد و پیشنهاد می‌شود اصلاً از آن استفاده نکنید. اما دوربین سلفی ۱۰ مگاپیکسلی بالای نمایشگر دوم، برای ثبت تصاویر سلفی گزینه بهتری است هرچند تغییر چندانی نسبت به نسل قبلی نکرده است. با این‌ حال فراموش نکنید به لطف دونمایشگره بودن این گوشی، می‌توانید با لنز اصلی ۵۰ مگاپیکسلی فولد ۴ تصاویر سلفی بگیرید و به‌ صورت زنده، محتوایی را که دوربین اصلی به نمایش می‌گذارد روی نمایشگر دوم مشاهده کنید.

دوربین‌های گلکسی زد فولد ۴ کیفیت قابل قبولی دارد

از نظر میزان شارژدهی نیز فولد ۴ با افزایش حجم باتری به ۴۴۰۰ میلی‌آمپرساعت و میزان ماندگاری ۱۰ ساعت روی نمایشگر ۶۰ هرتزی و حدود هشت ساعت روی نمایشگر ۱۲۰ هرتزی متغیر، بسیار کارآمدتر از نسل قبل ظاهر شده و نگرانی کاربر از خالی شدن شارژ این گوشی غول‌پیکر را کاهش می‌دهد. اما در مورد سرعت و زمان شارژ شدن گوشی، از‌ آنجا که گوشی بدون جعبه و شارژر رسمی به دست ما رسیده، اطلاعات دقیقی از سرعت شارژ شدن آن نداریم. با وجود این، با یک شارژر ۲۵ واتی، این گوشی در مدت‌زمان ۳۰ دقیقه، ۵۰ درصد شارژ می‌شود.

فولد ۴ قابلیت‌ها و ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارد و می‌تواند برای بسیاری از خوره‌های تکنولوژی جذاب و گیرا باشد. اما در عین حال قیمت ۱۸۰۰ دلاری آن باعث می‌شود خیلی‌ها قید لذت‌ بردن از یک گوشی خاص با امکانات جذاب را بزنند و به همان پرچمداران ساده و خوش‌قیمت‌تر بازار روی بیاورند. شاید هدف سامسونگ از تولید گوشی‌های تاشوی سری فولد، قشر خاصی از جوامع باشد؛ اما تا زمانی که راه‌حلی برای کاهش قیمت «کهکشانی» تاشوهای سامسونگ پیدا نشود، نمی‌توان به همه‌گیر شدن یا حداقل پرمخاطب‌ شدن گوشی‌های تاشو امید داشت.


* میان‌تیتر‌های این مطلب از قطعه مهران علی سورنا برداشته شده است.

https://pvst.ir/d6w
امید اعظمیعضو تحریریه

شاید هیچ‌وقت صفت ماجراجو را در توصیف خودم به‌کار نبرده‌ باشم. اما وقتی به مسیری که آمدم نگاه می‌کنم، چیزی جز ماجراجویی نمی‌بینم. از تحصیل در رشته مهندسی نرم‌افزار و یک سال تجربه برنامه‌نویسی گرفته تا تجربه برگزاری استارت‌آپ ویکند بیرجند و سه سال مدیا مانیتورینگ در حوزه روابط‌عمومی و حالا تجربه جدیدی در پیوست و حوزه خبرنگاری. اما برای من ارزشمند‌تر از هر تجربه‌ای، دوستان خوبی بودند که در این مسیر پیدا کردم.

تمام مقالات

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو