skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

ای‌سیم (eSIM) یا سیم‌کارت تعبیه‌شده چیست؟

۱۸ شهریور ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۸ دی ۱۴۰۱

آشنایی با تکنولوژی eSIM

ای‌سیم (eSIM)، سیم کارت یا تراشه کوچکی است که روی بورد دستگاه میزبان قرار می‌گیرد و راحتی و امنیت بیشتری نسبت به سیم‌کارت های رایج دارد.

اما ای‌سیم چیست و چرا اپل به آن روی آورده است؟

ای‌سیم تراشه‌ای کوچک مشابه سیم‌کارت است که به ارائه‌دهندگان خدمات تلفن‌همراه و اینترنت این امکان را می‌دهد که مشتریان خود را شناسایی کنند. اپل در مراسم معرفی آیفون ۱۴ گفت، گوشی‌های جدید این شرکت در آمریکا نسل قدیمی سیم‌کارت‌ها را کنار گذاشته و از سیم‌کارت تعبیه‌شده در بورد یا ای‌سیم (eSIM) استفاده می‌کنند.

اولین سیم‌کارت‌ها ابعادی به اندازه تمبر پستی داشتند و با گذشت زمان ابعاد آنها کوچک‌ و کوچک‌تر شد، به‌ طوری که سیم‌کارت‌های امروزی کوچک‌تر از یک بند انگشت هستند. اما در مرحله‌ بعدی، این ابزار نه تنها کوچک‌تر بلکه با دستگاه میزبانش هم تلفیق می‌شود.

ای‌سیم (eSIM) چیست؟ و چه مزایایی دارد؟

ای‌سیم یا سیم‌کارت تعبیه‌شده (embedded SIM) قطعه کوچکی است که داخل بورد گوشی یا تبلت شما قرار می‌گیرد و در واقع جزئی از آن است. طبعاً استفاده از این تکنولوژی شما را از سیم‌کارت فیزیکی بی‌نیاز کرده و تولید‌کنندگان هم می‌توانند از فضای مربوط به سیم‌کارت استفاده دیگری کنند.

ابعاد ای‌سیم (eSIM) در مقایسه با سیم‌کارت‌های فیزیکی

چیپ کوچک ای‌سیم (eSIM) کاربردی شبیه به چیپ NFC دارد که ابزارهایی مثل اپل‌پی و گوگل‌پی از آن برای پرداخت استفاده می‌کنند. با اینکه اپل سری جدید گوشی‌های خود را بدون پشتیبانی از سیم‌کارت فیزیکی در آمریکا عرضه می‌کند، اما گوشی‌های قدیمی اپل و دیگر‌ شرکت‌ها نیز از این تکنولوژی در کنار سیم‌کارت معمولی پشتیبانی می‌کنند.

اطلاعات ای‌سیم قابل بازنویسی است و برای مثال به سادگی می‌توانید اپراتور خود را تغییر دهید. به‌علاوه در صورت پشتیبانی اپراتور‌ها از ای‌سیم، راه‌اندازی و اتصال به شبکه اپراتور تنها ظرف چند دقیقه انجام می‌شود.

یکی دیگر از قابلیت‌هایی که اپل نیز به آن اشاره کرده است، امکان استفاده از چند اپراتور با ای‌سیم است. همچنین در صورت سرقت گوشی نیز دیگر امکان خارج کردن سیم‌کارت وجود ندارد و همواره ردیابی گوشی امکان‌پذیر است.

به‌ طور کلی می‌توان چهار مزیت اصلی برای ای‌سیم یا سیم‌کارت تعبیه‌شده برشمرد:

  • تجربه کاربری بهتر
  • بی‌نیازی از سیم‌کارت فیزیکی
  • استفاده از چندین پروفایل به صورت همزمان
  • تعویض و تغییر آسان اپراتورها

تاریخچه ای‌سیم (eSIM) در گوشی‌های هوشمند

سال ۲۰۱۶، تکنولوژی ای‌سیم برای اولین بار وارد پوشیدنی‌های سامسونگ شد. ساعت هوشمند Samsung Gear S2 Classic 3G در آن سال به تکنولوژی ای‌سیم مجهز شد.

اپل نیز سال ۲۰۱۷ این تکنولوژی را به ساعت هوشمند سری ۳ خود اضافه کرد و با معرفی آیفون ایکس‌اس (XS)، ایکس‌اس مکس (XS Max) و ایکس‌آر (XR) در سال ۲۰۱۸،  این تکنولوژی برای اولین بار وارد گوشی‌های هوشمند اپل شد.

اما گوگل، دیگر غول تکنولوژی آمریکا، یک سال زودتر این تکنولوژی را به گوشی‌های هوشمند خود آورد. سال ۲۰۱۷ گوگل در مراسم رونمایی از پیکسل ۲ اعلام کرد این گوشی از تکنولوژی ای‌سیم پشتیبانی می‌کند و کاربران می‌توانند از آن برای خدمت گوگل‌فای نیز استفاده کنند.

اما این سیم‌کارت تعبیه‌شده تا سال‌ها نتوانست به طور کامل جایگزین سیم‌کارت فیزیکی شود و تولیدکنندگان از چنین حرکتی بیم داشتند. نهایتاً سال ۲۰۲۰ شرکت موتورولا تابوشکنی کرد. این شرکت گوشی تاشدنی خود (Motorola Razr) را بدون پشتیبانی از سیم‌کارت فیزیکی و منحصراً با ای‌سیم روانه بازار کرد. حالا در سال ۲۰۲۲ شاهد عرضه گوشی‌های هوشمند اپل بدون پشتیبانی از سیم‌کارت فیزیکی هستیم.

چرا اپل به استفاده از eSIM روی آورده است؟

اپل در مراسم معرفی آیفون ۱۴، سهولت استفاده و امنیت بیشتر ای‌سیم را دلیل رویکرد جدید خود بیان کرد.

استفاده از ای‌سیم (eSIM) به شما اجازه می‌دهد ظرف چند دقیقه به اپراتور همراه خود متصل شوید و از چندین اپراتور بدون نیاز به سیم‌کارت‌ استفاده کنید. از سویی همان‌طور که اپل در مراسم خود عنوان کرد، ای‌سیم یا سیم‌کارت تعبیه‌شده قابل جدا شدن از گوشی نیست. بنابراین حتی در صورت سرقت و مفقودی گوشی، می‌توان به سادگی گوشی هوشمند را از طریق سیگنال‌های اپراتور ردیابی کرد.

اما همان‌طور که گفتیم، پیش از این هم تکنولوژی ای‌سیم در اختیار کاربران قرار گرفته بود. اقدام اپل بیشتر از اینکه به استفاده ای‌سیم مربوط باشد، با هدف کنار گذاشتن سیم‌کارت‌های فیزیکی است. همان‌طور که تاریخ در مورد تکنولوژی‌هایی همچون حسگر اثرانگشت نشان داده است، وقتی اپل یک تکنولوژی را در دستور کار خود قرار می‌دهد، دیگر شرکت‌های تولیدکننده نیز معمولاً دنباله‌رو این شرکت می‌شوند.

اما حتی اگر اپل تنها شرکتی باشد که چنین رویکردی را در پیش گرفته، محبوبیت این برند به حدی است که اپراتور‌های سراسر جهان پشتیبانی از ای‌سیم را در دستور کار خود قرار خواهند داد.

سوالات متداول

ای‌سیم (eSIM) چیست؟

ای‌سیم تراشه‌ای کوچک مشابه سیم‌کارت است که به ارائه‌دهندگان خدمات تلفن‌همراه و اینترنت این امکان را می‌دهد که مشتریان خود را شناسایی کنند. اپل در مراسم معرفی آیفون ۱۴ گفت، گوشی‌های جدید این شرکت در آمریکا نسل قدیمی سیم‌کارت‌ها را کنار گذاشته و از سیم‌کارت تعبیه‌شده در بورد یا ای‌سیم (eSIM) استفاده می‌کنند.
https://pvst.ir/d5h

یک دیدگاه

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو