نگاهی به وضعیت ایردراپها؛ خوب، بد، بدون کاربرد
ایردراپها با تلگرام برای دومین بار به یکی از ترندهای اصلی ارزهای دیجیتال تبدیل شدهاند.…
۱۸ مهر ۱۴۰۳
۷ شهریور ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
وزیر صنعت، معدن و تجارت از تصویب مصوبهای در هیات دولت برای استخراج رمزارزها خبر داد، این در حالی است که استخراج رمزارزها برای اولین بار در مرداد ۹۸ به تصویب دولت رسید و از آن زمان استخراج رمزارزها قانونی شد.
به گزارش پیوست، سید رضا فاطمی امین تاکید کرد برای مدتی صدور مجوز استخراج رمزارز متوقف شده بود و پروانه بهرهبرداری به واحدهای استخراج رمزارز داده نمیشد اما با این مصوبه دولت که روز گذشته (۶ شهریور) به تصویب رسیده است صدور پروانه بهرهبرداری برای استخراج رمزارز از سر گرفته خواهد شد.
وزیر صمت در شرایطی اذعان میکند صدور پروانه استخراج برای مدتی متوقف شده بود که در مردادماه اعلام شد اولین محموله وارداتی رمزارزها ثبت سفارش شده است و قرار بود از این پس امکان ثبت سفارش برای واردات کالا از طریق رمزارزهای تولید داخلی فراهم باشد.
اصلاح مصوبه مربوط به استخراج رمزارزها از دیماه ۱۴۰۰ در دستور کار دولت قرار گرفته بود، در آن زمان به دلیل کمبود برق نه تنها اجازه فعالیت جدید صادر نمیشد بلکه بسیاری از واحدهای دارای مجوز نیز طی دورههای طولانی مجبور به خاموشی دستگاههای خود بودند از همین رو در طرح پیشنهادی که برای اصلاح مصوبه استخراج رمزارزها به دولت پیشنهاد شده بود صدور هرگونه مجوز جدید برای استخراج رمزارز منوط به تایید وزارت نیرو شده بود.
بخش خصوصی یکی از چالشهای این موضوع را مشخص نبودن چگونگی فرایند استفاده از رمزارزهای داخلی عنوان کرده بود، حال به نظر میرسد با صدور این مصوبه بخشی از فرایند شفاف شده باشد.
فاطمی امین گفت در مصوبهای که به تصویب دولت رسید تمام موضوع رمزداراییها تحلیل شد و بخشی از احکامی که نیاز به مصوبه دولت داشت به تصویب رسید.
طبق گفته وزیر صمت، بسیاری از مراکز غیرقانونی که تاکنون اقدام به استخراج رمزارز میکردند با مجوز امروز دولت به رسمیت شناخته خواهند شد.
هنوز متن مصوبه دولت منتشر نشده است از همین رو نمیتوان گفت این متن با مصوبه قبلی چه تفاوتهایی دارد. در شرایطی دولت دوباره مصوبهای در خصوص استخراج رمزارزها صادر کرده است که هنوز در مورد مبادله رمزارزها و چگونگی استفاده از آنها تصمیمی گرفته نشده است.
طی روزهای گذشته مجلس در ادامه بررسی طرح بانکداری اسلامی بانک مرکزی را به عنوان تنظیمگر حوزه پول و رمزارزهای دارای مجوز و نظارت بر مبادله آنها انتخاب کرد. طبق آنچه در طرح بانکداری اسلامی آمده و به تصویب مجلس نیز رسیده است، «تنظیمگری در حوزه پول و رمزارزهای دارای مجوز و نظارت بر مبادله انواع رمزارزهای مجاز» از وظایف بانک مرکزی است.