بانک مرکزی شرایط بازشدن درگاههای پرداخت برای صرافیهای رمزارزی را اعلام کرد
بانک مرکزی شرایط بازشدن درگاههای پرداخت برای کارگزاریهای رمزارزی یا صرافیهای رمزارزرا اعلام کرد. به…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۳ شهریور ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۵ شهریور ۱۴۰۱
صاحبان کسبوکارهای اینشورتک با اینکه ورود معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و کارگروه اقتصاد دیجیتال را به سامانه آمیتیس امیدبخش میدانند، اما همچنان معتقدند خطر انحصار در این سامانه به طور کلی رفع نشده و آنها منتظر تصمیم نهایی کارگروه در این زمینه هستند. این کارگروه مدل همکاری اینشورتکها و آمیتیس را مشخص خواهد کرد.
به گزارش پیوست، در حالی انجمن فینتک در بیانیهای برای بار دوم نسبت به راهاندازی سامانه سوییچ بیمه مرکزی هشدار داده بودند که برخی مدیران بیمه مرکزی چراغخاموش در حال راهاندازی سوییچ هستند. حالا مدیران استارتآپهای بیمه نیز میگویند هنوز خطر انحصار در آمیتیس در این حوزه برطرف نشده است.
مدیران شرکتهای کارگزاری و استارتآپهای بیمه آنلاین (بیمهبازار، بیمه داتکام، آیتول) نیز در گفتوگو با پیوست میگویند هنوز شبهات زیادی در سامانه آمیتیس وجود دارد و آنها امیدوارند هیچ تصمیمی برای صنعت اینشورتک در پشت درهای بسته گرفته نشود.
امیر حسین عبیری، مدیرعامل آیتول، در این باره میگوید: در آخرین جلسه با بیمه مرکزی و معاونت علمی، تصمیم گرفته شد تا روزی که تصمیم نهایی نشده است موضوعی را رسانهای نکنیم، ولی در نهایت باید بگویم هنوز شبهات سامانه برای فعالان این حوزه رفع نشده است. هرچند معاونت علمی ورود خوبی به مساله داشته و خود بیمه مرکزی نیز به مسائل مبهم سامانه واقف است اما گویا در عمل پروژه همچنان رو به جلو در حال حرکت است. به نظرم آمیتیس در حال طی کردن مسیری است که شاپرک در نهادهای مالی و PSPها طی کرده است، یعنی انحصار در مجوز و ارائه خدمات و رگولاتوری سفت و سخت که میتواند سرمایهگذاری در این حوزه را سخت کند. اما من به طور کلی خوشبینم چون ما فعالان حوزه اینشورتک کاری کردیم که دغدغههایمان شنیده شود و تصمیمها پشت درهای بسته گرفته نشود.
عبیری در ادامه عنوان میکند: در حال حاضر کارگزاریهای بیمه در صورت نیاز از آمیتیس سرویسهایی را که مورد نیازشان باشد دریافت میکنند. در واقع مهم این است که این موضوع اجباری نشود و اختیار دست کارگزاران باشد. بحث دوم موضوع تبادل مالی است، وقتی سوییچ به مباحث مالی ورود میکند با پروتکلهایی که اعمال میکند جلوی درست پیش رفتن فرایند کار را میگیرد و ما میخواهیم این اتفاق نیفتد.
در نهایت عبیری آمیتیس را همچنان مسالهای حلنشده میداند؛ آنها منتظرند ببینند تا ۱۰ روز آینده چه اتفاقاتی برای آمیتیس و کارگزاریهای آنلاین میافتد.
سید محمد طباطبایی مدیرمسئول و عضو هیات مدیره بیمه دات کام نیز میگوید هنوز از سمت بیمه مرکزی دستور و آییننامهای مبنی بر اینکه استفاده از سوییچ الزامی است برای آنها نیامده است. او در این باره به پیوست میگوید: ما با آمیتیس در بحث نظارت موافق هستیم اما نواقصی را که در سوییچ مطرح است و در محصول نهایی ما میتواند تاثیر بگذارد باید برطرف کنند. ما با نظارت موافقیم ولی با اختلال در محصول و کسبوکار آن هم به این شکل پر از ابهام مخالفیم. تصمیمات سامانه نباید بر فروش بیمهنامه تاثیری داشته باشد و خرید مشتری را سختتر کند. ما پیشنهادهایمان را به بیمه مرکزی دادهایم و امیدواریم این موارد در نظر گرفته شود.
محمدرضا فرحی مدیرعامل کارگزاری برخط بیمه بازار هم در این زمینه به پیوست میگوید: ما منتظریم کارگروه کارش را شروع کند، امروز هم نامه تشکیل آن کارگروه به دستمان رسید و منتظر شروع جلساتش هستیم. در واقع هنوز این قضیه از دید ما حل نشده است و منتظر تصمیم نهایی در جلساتی هستیم که احتمالاً از هفته آینده تشکیل میشوند. من امیدوارم بیمه مرکزی، وزارت اقتصاد، و وزارت ارتباطات طوری مساعدت کنند که مساله به نحوی که هم دغدغههای وزارتی بیمه مرکزی و هم کسبوکارها در نظر گرفته شود حل شود.