رئیس پژوهشگاه فضایی ایران منصوب شد
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حکمی، وحید یزدانیان را به عنوان رئیس پژوهشگاه فضایی…
۸ بهمن ۱۴۰۳
۱ شهریور ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۸ شهریور ۱۴۰۲
وزیر ارتباطات اعلام کرد سهم اقتصاد دیجیتالی از GDP به ۷.۲ درصد رسیده و وعده داد این رقم تا پایان دولت سیزدهم به ۱۰ درصد میرسد. او گفت در زمان آغاز به کار دولت، سهم اقتصاد دیجیتالی از GDP بیش از ۶ درصد بوده این در حالی است که زارعپور پیش از این سهم اقتصاد دیجیتالی در آغاز دولت سیزدهم را کمتر از ۶ درصد برآورد کرده بود.
به گزارش پیوست، شب گذشته (۳۱ مرداد) عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، با حضور در برنامه گفتوگوی ویژه خبری بار دیگر از تلاش دولت برای ایجاد ۲۰ میلیون پوشش فیبر نوری تا پایان دولت سخن گفت و اعلام کرد تاکنون حدود ۲ میلیون پوشش ایجاد شده است. او از مردم خواست با مراجعه به سایت iranfttx آمارهای توسعه فیبرنوری را مشاهده کنند. این در حالی است که آخرین بهروزرسانی سایت iranfttx مربوط به تیرماه است و بر اساس آن یک میلیون و ۶۸۸ هزار خانوار تحت پوشش فیبر نوری هستند و حدود ۲۰۰ هزار سرویسگیرنده فیبر نوری در کشور وجود دارد.
وزیر ارتباطات از برنامهریزی این وزارتخانه برای رسیدن به پنج میلیون پوشش تا پایان سال، هفت میلیون پوشش جدید تا سال آینده و هشت میلیون پوشش دیگر تا پایان سال ۱۴۰۳ خبر داد.
او همچنین گفت: در برخی لایههای شبکه بیش از ۱۰ سال است نوسازی صورت نگرفته به ویژه در لایه شهرها و داخل استانها یا همان لایه تجمیع که در اختیار شرکت مخابرات ایران است؛ بنابراین برای جبران این عقبماندگی یک کار بزرگ پیش رو داریم.
زارعپور همچنین در مورد سهم اقتصاد دیجیتالی از GDP کشور آمارهایی ارائه کرد. به گفته او، سهم اقتصاد دیجیتالی از تولید ناخالص داخلی در حالی در ایران به ۷.۲ درصد رسیده است که در برخی از کشورهای جهان این نسبت، ۳۰ درصد است.
زارعپور در این برنامه گفت این سهم از ۶.۴ درصد در ابتدای آغاز به کار دولت به این عدد رسیده است. محمدجواد آذری جهرمی، وزیر پیشین ارتباطات، در آخرین روزهای وزارتش گفته بود در پایان سال ۹۹ اقتصاد دیجیتالی به سهم ۶.۴ درصدی از اقتصاد کشور رسیده و این عدد تا پایان سال جاری یعنی سال ۱۴۰۰ به ۷.۲ درصد میرسد. زارعپور اما بعد از آن در دیماه ۱۴۰۰ اعلام کرد این عدد ۴ تا ۵ درصد است.
علیاصغر انصاری، معاون راهبردی برنامهریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات، در گفتوگو با پیوست در مورد علت تفاوت آمارهای وزارت ICT فعلی و پشیین گفته بود: مبنای محاسبه، مدلها و شاخصهای اندازهگیری ممکن است تفاوت داشته باشد. گزارش آقای زارعپور و آقای جهرمی از یک دفتر در وزارتخانه استخراج شده است اما در مبانی آن تفاوتهایی ایجاد کردیم تا بتوانیم گزارشهای دقیقتری ارائه دهیم. برآوردهای قبلی یک مقدار کلیتر بود.
زارعپور در مورد برنامههای حمایت از شرکتهای دانشبنیان نیز گفت: تلاش و برنامه وزارت ارتباطات این است که تمام کارهایی که در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام میشود با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و بهویژه شرکتهای دانشبنیان انجام شود.
او همچنین در مورد صادرات محصولات مخابراتی گفت: به زودی نخستین محموله از محصولات دانشبنیان ایرانی در صنعت شبکه صادر میشود.