داوری تیمهای صاحب ایده برای حل چالشهای صنایع فولاد
جلسه داوری تیمها و مجموعههایی فناور صاحب طرح و ایده برای چالش «استفاده بهینه از…
۲۶ آذر ۱۴۰۳
۱۰ مرداد ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
سهم کل بازار آنلاین کالاهای سوپرمارکتی ایران در سال ۱۴۰۰ هشتدهم درصد از کل بازار سوپرمارکتی کشور است که این رقم تقریباً به چهار هزار و ۹۶۰ هزار میلیارد تومان میرسد. سهم کل بازار سوپرمارکتی در کشور در گزارش اسنپ اکسپرس ۶۲۰ هزار میلیارد تومان اعلام شده است.
به گزارش پیوست، در شرایطی در گزارش تحلیلی اسنپ اکسپرس سهم هشتدهم درصد برای بازار کالاهای سوپرمارکتی یا تندمصرف در نظر گرفته شده است که سهم خردهفروشی آنلاین در کل کشور در گزارش دیجیکالا چهار درصد عنوان شده است.
در حالی ایران سهم هشتدهم درصدی از خرید آنلاین بازار سوپرمارکتی را به خود اختصاص داده است که سهم انگلستان از این بازار ۱۶.۱ درصد و آمریکا ۱۲.۹ درصد است. ترکیه به عنوان کشور همسایه ما نیز از این بازار سهم ۶ درصدی دارد.
در رویدادی که به منظور انتشار گزارش تحلیلی اسنپ اکسپرس از بازار کالاهای سوپرمارکتی برگزار شد، مسعود طباطبایی مدیرعامل اسنپ اکسپرس اعلام کرد: تحویل سریع، تنوع کالایی و تخفیف کالا، سه مؤلفه مهم در جذب کاربران برای خریدهای آنلاین سوپرمارکتی هستند. او ادامه داد: گرچه سهم بازار آنلاین سوپرمارکتی در ایران ناچیز است اما این روند به شدت رو به رشد است و به طرز خیرهکنندهای هرروزه کاربران جدیدی را به خود جذب میکند.
حامد غضنفری مدیر کسبوکار اسنپ اکسپرس هم مجموعه اسنپ اکسپرس را یکی از زیرمجموعههای صنعت Q-commerce خواند و گفت: کالاهای FMCG (تندمصرف) در دایره فعالیتهای اسنپ اکسپرس هستند و در اندازه جهانی نیز سهم بازار سوپرمارکت آنلاین و کالاهای تندمصرف زیاد نبوده است، چون کالاهای تندمصرف استفاده لحظهای دارند و اغلب کاربران ترجیح میدادند خودشان سریع خرید خود را انجام دهند و اینجاست که سرعت در ارسال میتواند سهم این بازار را بیش و بیشتر کند.
در این گزارش همچنین اندازه بازار صنعت کالاهای سوپرمارکتی در ایران تا انتهای سال ۱۴۰۰، حدود ۲۳ میلیارد دلار تخمین زده شده که به ازای هر نفر در سال به ۲۷۰ دلار میرسد.این در حالی است که سرانه هر فرد در ترکیه با جمعیتی مشابه ایران به حدود ۱۴۲۴ دلار در سال میرسد.
در ۱۵ محصول پرخرید بررسیشده در گزارش اسنپ اکسپرس، زیرگروه بستنی و فالوده پرفروشترین محصولات از نظر تعدادی در خرید حضوری و آنلاین افراد، خرید آنلاین شیر پرفروشترین محصول خرید آنلاین و سیگار از نظر مبلغی صدرنشین خرید حضوری افراد نشان داده شده است.
در این گزارش در مقایسهای بین خرید آنلاین و حضوری گفته شده است که تمایل به خرید آنلاین چیپس، پفک و پاپکورن، تقریباً بیش از سه درصد از خرید حضوری بوده است. به طور کلی دو گروه محصولات «چیپس، پفک، پاپکورن» و «بیسکویت و ویفر» بیشترین شاخص تمایل به خرید آنلاین را دارند.
بر اساس گزارش اسنپ اکسپرس، میانگین زمان ارسال در این مجموعه زیر ۳۰ دقیقه و ۴۹ درصد از سهم بازار آنلاین کالاهای سوپرمارکتی متعلق به اسنپ اکسپرس است و ۸۰ شهر تحت پوشش اسنپ اکسپرس قرار دارد و بیش از ۲ هزار سوپرمارکت و فروشگاه زنجیرهای فعال در سطح کشور با آنها همکاری میکنند.
طبق اعلام اسنپ اکسپرس، کاربری رکورد خرید از اسنپ اکسپرس را با ۲۳ میلیون تومان خرید زد و ۶۶ هزار مشتری بیش از چهار بار در هفته به اسنپ اکسپرس سفارش دادهاند. میزان رضایت کاربران از این سرویس طبق نظرسنجی مرکز پشتیبانی هم ۸۳ درصد ارزیابی و تعداد همکاران اسنپ اکسپرس در سال ۱۴۰۰، پانصد نفر اعلام شده است.
در بخش پایانی این رویداد هم که به پنل پرسش و پاسخ اهالی رسانه با مدیران اسنپاکسپرس اختصاص داشت، محمد خلج مدیرعامل گروه اسنپ با اشاره به بزرگتر شدن سهم بازار خرید آنلاین اقلام سوپرمارکتی، این بازار را رو به رشد خواند و گفت: رویکرد و استراتژی ما بیش از آنکه رقابتی باشد، رویکردی همکاریمحور و شبکهای است. چون این بازار فعلاً سهم بسیار ناچیزی از خرید سوپرمارکتی را تشکیل میدهد و ما از همکاری مشترک با رقبا استقبال میکنیم تا زمین این بازی هموارتر شود.
غضنفری نیز در پاسخ به سوال پیوست مبنی بر اینکه اسنپ اکسپرس چه راهکاری برای ورود بیشتر سوپرمارکتها به حوزه آنلاین دارد توضیح داد: هرچه سهم بازار بیشتر شود تعداد سوپرمارکتهای همکار هم بیشتر خواهد شد و ما در واقع در اول این مسیر قرار داریم و کمکم به کمک همکاران و رقبا مسیر خواسته یا ناخواسته هموارتر میشود.
گزارش کامل اسنپاکسپرس را از اینجا بخوانید.