skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اقتصاد دیجیتال

یگانه جعفری معین نویسنده میهمان

۴ کاربرد استفاده از پلتفرم‌های بانکداری باز در ایران اجرا شده است

یگانه جعفری معین
نویسنده میهمان

۵ مرداد ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

فرابوم

فقط ۴ کاربرد استفاده از پلتفرم‌های بانکداری باز در ایران پیاده‌سازی و اجرا شده است این در حالی است که ۲۱ سرویس پرکاربرد در پلتفرم‌های بانکداری باز دنیا در حال پیاده‌سازی و اجراست.

معاون کسب و کار شرکت فرابوم در گفتگو با پیوست می‌گوید: فقط ۴ کاربرد استفاده از پلتفرم‌های بانکداری باز در ایران پیاده‌سازی و اجرا شده است این در حالی است که  ۲۱ سرویس پرکاربرد در پلتفرم‌های بانکداری باز دنیا در حال پیاده‌سازی و اجراست. مقایسه همین ارقام نشان می‌دهد که حداقل ۱۷ کاربرد دیگر باقی مانده است که ما می‌توانیم آنها را روی پلتفرم‌های بانکداری باز و روی بوم‌ها اجرا کنیم.

فرشاد صفری با اشاره به اینکه بانکداری باز جای کار بسیار دارد و به نقطه ثابت نمی رسد گفت: تا زمانی که بحث خدمات الکترونیکی و تحول دیجیتالی در دنیا ادامه دارد و کاربران از صنایع مالی انتظارات فراوانی دارند، بانکداری باز به نقطه ثابت نخواهد رسید. بنابراین وظیفه کسانی که در این حوزه فعالیت می کنند این است که بتوانند حداکثر طرف عرضه را تقویت کرده و منافع خود را کمی تعدیل کنند و سوبسید ایجاد کنند.

فرشاد صفری
معاون کسب و کار شرکت فرابوم می‌گوید تنها ۴ کاربرد استفاده از پلتفرم‌های بانکداری باز در ایران پیاده‌سازی و اجرا شده است.

او افزود: ما باید بتوانیم سرویس‌هایی را طراحی یا بازطراحی کنیم که  از ترکیب چند سرویس و پیچیده‌تر باشند. به عنوان مثال سرویس برداشت مستقیم که با نام تجاری پیمان در شرکت فرابوم عملیاتی شده، تحولی در پرداخت های مبتنی بر حساب بوده که از ترکیب چند سرویس بانکداری باز به وجود آمده است.

صفری درباره استقبال نکردن بانک ها و دستگاه‌های دولتی از این امکانات گفت: بانک به عنوان نهادی قانونی و با مسائل امنیتی و ریسک بالا  از  قانونمندترین نهادهای مالی است از همین رو ارائه خدمات بانکی در خارج از شعبه سازوکار خاص خود را دارد. از طرفی به دلیل اینکه روال و مدل کسب و کار بانک‌ها مبتنی بر توزیع شعب فیزیکی است، تحول در این زمینه باعث ایجاد چالش برای این نهاد می‌شود. بنابراین یکی از کارهای سختی که فرابوم در آغاز کار خود انجام داد این بود که بانک‌ها و دستگاه‌های دولتی را در زمینه همگام شدن با روندهای نوظهور اقناع کند.

او این نکته را یادآور شد که در خدمات بانکداری باز رشد طبیعی پلتفرم‌ها اهمیت ویژه‌ای دارد و دخالت در روند آنها موجب اختلال در توسعه‌شان می‌شود. بنابراین عرضه‌کنندگان سرویس‌ها باید به این شرکت‌ها اعتماد کرده و اجازه دهند که رشد ارگانیک خود را انجام دهند.او با اشاره به اینکه هم‌اکنون فرابوم با ۲۴ بانک همکاری می‌کند گفت: اما جذب این تعداد بانک کار ساده‌ای نبود و روند جذب و به  دست آوردن اعتماد بانک‌ها کاری پرتلاش بوده است.

صفری با اشاره به اینکه دولت تصمیم گرفته است که ۹۰۰ سرویس دولت الکترونیکی را تبدیل به یک بوم کند و آن را به طرف تقاضا عرضه کند گفت:  فرابوم قابلیت خدمت دهی در راستای این هدف را دارد.

معاون کسب و کار شرکت فرابوم در پاسخ به این سوال‌ که بوم‌ها چه اقداماتی برای توسعه خدمات خود می‌توانند انجام دهند گفت: بوم‌ها می‌توانند سرویس‌های پرمخاطب بین المللی را مجددا بازتعریف کنند و اقدام به عرضه آن از طریق بسترهای خود کنند، همچنین با گرفتن سرویس‌های ساده و ترکیب آنها با یکدیگر و تبدیل به یک سرویس پیچیده می‌توانند سرویس‌های جذاب‌تری به کاربرانشان ارائه دهند.

او تاکید کرد در شرایط فعلی بوم‌ها فقط سرویس‌های ساده را ارائه می‌دهند و هنوز اقدام جدی در پیچیده کردن هر کدام از سرویس‌های خود انجام نداده‌اند. از طرفی بیشتر سرویس‌ها به بخش بانکی ارائه می‌شود این در حالی است که باید سرویس‌ها از لایه بانکداری به لایه خدمات جامع مالی و در نهایت به لایه داده‌های باز حرکت کنیم.او با اشاره به برنامه‌های فرابوم برای ارائه خدمات پیچیده‌تر گفت: ما خدماتی را مبتنی بر اعتبار و رفتار کاربر با توجه به سرویس‌ها و خدماتی که داریم می‌خواهیم تعریف کنیم و در نهایت آن را ارائه دهیم.

https://pvst.ir/ctl

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو