skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

کارگروهی دولتی وظیفه توسعه خلاقیت را برعهده گرفت آیین‌نامه اجرایی توسعه زیست‌بوم‌های خلاق ابلاغ شد

الهه صالحی الهه صالحی نویسنده میهمان

۲۸ تیر ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

آیین‌نامه اجرایی توسعه زیست‌بوم‌های واحدهای خلاق

کارگروهی با حضور ۱۶ نماینده از بخش‌های مختلف دولتی قرار است در خصوص توسعه اکوسیستم خلاق در کشور تصمیم بگیرد. طبق آیین‌نامه اجرایی توسعه زیست‌بوم‌های واحدهای خلاق که از سوی معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور تهیه ابلاغ شده است این کارگروه برنامه‌های توسعه‌ای زیست بوم واحدهای خلاق را تدوین و تصویب می‌کند.

به گزارش پیوست،براساس این آیین‌نامه، واحدهای خلاق، افراد حقیقی و حقوقی غیردولتی هستند که در حوزه صنایع فرهنگی و علوم انسانی و اجتماعی فعالیت داشته و مهارت‌های انسانی، نوآوری و فناوری‌های جدید دارند. این واحدها نسبت به ارائه محصولات (کالا و خدمات) نوآورانه یا فناورانه یا بهره‌‌گیری از الگوهای جدید کسب‌وکار اقدام می‌کنند و تشخیص مصادیق واحدهای واجد شرایط برعهده معاونت علمی و فناوری ریاست جمهور است.

ماده اول این آیین‌نامه به تعاریف و مفاهیم این حوزه پرداخته و این واحدها را به دو بخش شرکت‌ها و موسسات خلاق و اشخاص خلاق دسته بندی کرده است. براین اساس صنایع خلاق و فرهنگی به ۱۹ حوزه تقسیم‌بندی شده‌اند.

عناوین حوزه‌های آیین‌نامه اجرایی توسعه زیست‌بوم‌های واحدهای خلاق

در ماده دوم تاکید شده است که این آیین‌نامه با اهدافی از جمله توسعه زیست‌بوم نوآوری و فناوری در کشور و تبیین و ارتقا سهم شرکت‌های خلاق در اقتصاد، توسعه اشتغال‌زایی پایدار برپایه کاربردی و تجاری سازی صنایع خلاق، نرم، فرهنگی و علوم انسانی و اجتماعی  و کارآفرینی برای نیروهای انسانی، فعال کردن مشاغل مبتنی بر نوآوری و فناوری در مناطق محروم و کم برخوردار، ایجاد و تقویت بنردهای واحدهای خلاق، تقویت صادرات و همکاری‌های بین‌المللی در این حوزه، توسعه بازار و کیفیت محصولات و خدمات واحدهای صنایع خلاق، ترویج و آموزش فرهنگ نوآوری و کارآفرینی بر پایه صنایع خلاق و فرهنگی و دیگر مواردی از این دست تدوین شده است.

در ادامه قرار شده است که کارگروهی با حضور نهادهای ذی‌ربط در این رابطه به منظور سیاست‌گذاری و تصویب فرایندهای اجرایی، معیارهای تشخیص مصادیق واحدهای خلاق، برنامه‌های خدماتی و حمایتی و نظارت بر تحقق این اهداف تشکیل شود. نمایندگانی از وزارتخانه‌های مختلف و معاونت‌های مختلف ریاست‌جمهوری عضو این کارگروه هستند.

این کارگروه شاخص‌ها و حوزه‌های مربوط به خلاقیت را مشخص و مراجع تشخیص صلاحیت واحدهای خلاق را تعیین می‌کند.

ماده ششم این آیین‌نامه نیز شاخص‌های تایید صلاحیت واحدهای حقوقی و خلاق را مشخص کرده است. براین اساس این واحدها باید شرایطی از جمله داشتن شخصیت حقوقی، خصوصی بودن، دامنه محصولات خلاق و نوآور و نوآورانه بودن خدمت و محصول را داشته باشند.

این آیین‌نامه در ماده دیگری اشاره کرده که شرکت‌ها و موسسات تایید صلاحیت شده برای مدت سه سال مشمول دریافت خدمات مصوب کارگروه هستند و تمدید این زمان منوط به تداوم شرایط مورد نظر در این آیین نامه و تصویب مجدد دبیرخانه است. در این آیین‌نامه حتی اشخاص حقیقی خلاق را نیز تعریف کرده است و اعلام کرده افراد خلاق باید در یکی از خانه‌های خلاق و نوآوری مستقر باشند.

متن کامل آیین‌نامه اجرایی توسعه زیست‌بوم‌های واحدهای خلاق
https://pvst.ir/crt
الهه صالحی
الهه صالحینویسنده میهمان

    روزنامه نگاری یعنی رشته‌ای که آن را با جان‌ودل انتخاب کردم، برای من از دانشکده عزیز ارتباطات علامه شروع شد و در همان ماه‌های اول به نگارش یادداشت‌های طنز برای «بی‌قانون» رسید؛ با این حال معتقدم که اولین قدم‌های روزنامه‌نگاری را با کارآموزی برای مجله محبوب دوران نوجوانی‌ام، چلچراغ برداشتم و بعد از مدتی به تحریریه خبرآنلاین و سرویس اجتماعی آن پیوستم؛ در این زمان، علاوه بر خبرآنلاین به صورت پروژه‌ای با چندین رسانه در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی همکاری کردم؛ یکی از این رسانه‌ها هفته‌نامه شنبه بود که مرا با جهان جذاب استارت‌آپ‌ها و فناوری آشنا کرد و در ادامه راه من به پیوست رسید.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو