skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

در اختتامیه پویش ملی چهاردرچهار نکسینولب مطرح شد؛

هدف پویش چهاردرچهار دسترسی آزادانه همه افراد به اطلاعات است

الهه صالحی الهه صالحی نویسنده میهمان

۱۶ تیر ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۸ تیر ۱۴۰۱

اختتامیه پویش ملی چهاردرچهار

اختتامیه پویش ملی چهاردرچهار نکسینولب با هدف دسترسی آزادانه و عادلانه همه افراد به منابع و اطلاعات، تسهیل فرایندها و کاهش هزینه‌های مراکز حمایتی و کمک به ارتقا و رشد دانش و تجربه منتورها و مشاوران برگزار شد. دومین دوره این پویش به زودی برای فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها با هدف انتخاب مسیر شغلی برگزار خواهد شد.

به گزارش پیوست، مصطفی بغدادی مدیر توسعه اکوسیستم صندوق نوآوری و شکوفایی در اختتامیه پویش ملی چهاردرچهار که از سوی نکسینولب برگزار شد، صندوق نوآوری و شکوفایی را مولود قانون حمایت از شرکت‌ها و موسسات و دانش‌بنیان دانست و گفت: این قانون در سال ۱۳۸۹ مصوب شد و به واسطه ماده ۵ این قانون پیش‌بینی شد نهادی ایجاد شود که از طریق تامین مالی به تجاری‌سازی نوآوری‌ها کمک کند.

او ادامه داد: با این‌حال آن زمان که این قانون در حال تصویب بود، ادبیات حاکم بر کشور، ادبیات استارت‌آپی و کسب‌وکارهای نوپا نبود و سیاست‌گذار این مفاهیم را پررنگ نمی‌دانست اما امروز وقتی می‌گوییم اکوسیستم نوآوری کشور این شامل کسب‌وکارهای جاافتاده و دانش‌بنیان نمی‌شود و استارت‌آپ‌های نوپا و فناوری‌محور بخش بزرگی از اکوسیستم نوآوری هستند.

به گفته بغدادی، این صندوق همچنان ماموریت خود را در صندوق نوآوری، تامین مالی اکوسیستم نوآوری می‌داند و در تلاش است خدمات خود را به همه نقش‌آفرینان اکوسیستم از جمله کسب‌وکارهای نوپا گسترش بدهد.

او تاکید کرد: سعی ما این بود که در مراحل مختلف، ابزارهایی را در صندوق نوآوری به کار بگیریم که در عین حال که تعارضی با قانون و اسناد بالادستی پیدا نکند، بتوانیم خدمات صندوق را به استارت‌آپ‌های کشور برسانیم.

او در ادامه با اشاره به اینکه اگر این صندوق به صورت یک وی‌سی وارد می‌شد تعادل بازار به دلیل منابعی که در اختیار داشت، دچار مشکل می‌شد افزود: مهم‌تر اینکه اگر هر کدام از ما صاحب کسب‌وکاری باشیم، علاقه‌ای نداریم ژن دولتی وارد کارمان شود، پس جایگاه وی‌سی هم مناسب صندوق نبود. در نهایت ما فکر کردیم ورود صندوق به بازار باید به صورت غیرمستقیم باشد.

تقویت شتاب‌دهنده‌ها

بغدادی در رابطه با ابزارهایی که صندوق نوآوری و شکوفایی برای این ورود غیرمستقیم استفاده کرده توضیح داد‌: در بخش اول که کسب‌وکارها نیاز به سید و خدمات شتاب‌دهی دارند، بهترین راهکار ما این بود که شتاب‌دهنده‌ها را تقویت کنیم؛ یعنی صندوق از طریق تعریف بسته‌های حمایتی و تقویتی برای شتاب‌دهنده‌های دانش‌بنیان تلاش کند خدمات خودش را به استار‌ت‌آپ‌ها برساند.

او ادامه داد: یکی از مهم‌ترین‌ اقدامات بحث هم‌ سرمایه‌گذاری با شتاب‌دهنده‌ها بود که در حال حاضر ما با ۱۸ عامل هم‌سرمایه‌گذاری که شتاب‌دهنده دانش‌بنیان هستند توانسته‌ایم مبلغی حدود ۶۰ میلیارد تومان، سید مورد نیاز استارت‌آپ‌های مختلف را تامین کنیم.

مدیر توسعه اکوسیستم صندوق نوآوری و شکوفایی ادامه داد:‌ در مراحل بالاتر که برای استارت‌آپ‌ها نوبت جذب راند اول سرمایه است، تلاش کردیم از طریق صندوق‌های پژوهش فناوری وارد شویم. امروز نزدیک به ۷۰ صندوق پژوهش فناوری در کشور داریم.

او با اشاره به حضور صندوق‌های جسورانه بورسی در مراحل بالاتر رشد استارت‌آپ‌ها گفت:‌‌ امروز صندوق‌های جسورانه بورسی رقمی بالای سه‌ هزار میلیارد تومان سرمایه دارند. از این تعداد ۱۲ صندوق با صندوق نوآوری و شکوفایی مشارکت دارند

بغدادی در پایان تاکید کرد صندوق نوآوری و شکوفایی برای کمک به IPO کردن استارت‌آپ‌ها برنامه‌هایی دارد و برای جدی‌تر شدن این اتفاق ابراز امیدواری کرد.

تمرکز از تهران برداشته شد

امین ربانیان، مدیرعامل و عضو هیات مدیره نکسینولب، در ادامه این برنامه در رابطه با اهداف نکسینولب گفت: سعی ما این بود که محتواهای حوزه کارآفرینی را در پلتفرم نکسینولب تولید کنیم. به تدریج این کار رشد کرد و حالا ۱۷ مجموعه خوب از اکوسیستم استارت‌آپی از این اقدام حمایت می‌کنند.

به گفته او، بعد از شروع این اقدام در مدت چند هفته ۳۵۰۰ نفر در این پویش ثبت‌نام کردند و این پویش شامل ۱۶ هفته آموزش، آزمون و مشاوره بوده و بیش از ۵۰ هزار ساعت خدمات آموزشی در این مدت به شرکت‌کنندگان ارائه شد.

ربانیان ادامه داد: در این مدت ما به دو هدف خوب رسیدیم. هدف ما این نبود که این خدمات به صورت متمرکز در تهران ارائه شود و آمار پایانی به ما نشان داد ۷۳ درصد شرکت‌کنندگان از شهرهای بزرگ کشور نبوده‌اند که این باعث خوشحالی ما شد. از سوی دیگر خانم‌ها هم توانستند پابه‌پای آقایان در این پویش شرکت کنند.

او در تشریح سه هدف استراتژیک نکسینولب در برگزاری این پویش گفت: دسترسی آزادانه و عادلانه همه افراد به منابع و اطلاعات، تسهیل فرایندها و کاهش هزینه‌های مراکز حمایتی  و کمک به ارتقا و رشد دانش و تجربه منتورها و مشاوران سه هدف اصلی ما در این پویش بود.

برنامه‌های حمایتی معاونت علمی

ملازاده، رئیس ستاد اقتصاد دیجیتالی معاونت علمی ریاست‌جمهوری، در ادامه این رویداد با اشاره به اینکه ما باید با توجه به شرایط کشور حمایت‌های خود را اولویت‌بندی کنیم گفت:‌ در حال حاضر مساله‌ هوشمندسازی با تمرکز بر بخش‌های مختلف دولتی و صنایع اولویت ما در ستاد اقتصاد دیجیتالی و هوشمندسازی است.

او ادامه داد: در همین رابطه برنامه‌های خاص حمایتی را ترتیب داده‌ایم تا بازار مختلف شرکت‌های بزرگ و دولتی به روی شرکت‌های دانش‌بنیان باز شود. طرح جهش هوشمندسازی را در دو هفته گذشته آغاز کرده‌ایم که تمرکز آن بر شرکت‌های متوسط و شتاب‌دهنده‌ها و استارت‌آپ‌هاست.

ملازاده توضیح داد: یکی از اصلی‌ترین معضلات امروز اکوسیستم ما بحث نیروی باکیفیت و فاصله‌ای است که بین تحصیلات آکادمیک و نیاز شرکت‌ها وجود دارد. یکی از اولویت‌های ما هم در ستاد اقتصاد دیجیتالی معاونت علمی ریاست‌جمهوری پرداختن به این موضوع است. چه از حیث اینکه کمک کنیم مجموعه‌هایی این بار را از دوش ما بردارند و ما هم تسهیل‌گری و حمایت کنیم و چه از این جنس که زیرساخت‌هایی را  آماده کنیم تا دسترسی به آموزش برای اقصی نقاط کشور با اولویت اقتصاد دیجیتالی آسان‌تر شود.

صفر تا صد انتخاب مسیر شغلی

شریعتمداری، مدیر اجرایی نکسینولب، در پایان این رویداد در رابطه با پویش‌ بعدی این مجموعه گفت: زمانی که پویش را شروع کردیم، تصور می‌کردیم افراد بسیاری وجود دارند که دغدغه‌شان کارآفرینی است و می‌خواهند وارد اکوسیستم استارت‌آپی شوند. بعدها متوجه شدیم افراد زیادی هستند که هنوز نمی‌دانند چه مسیری برایشان مناسب‌تر است.

او ادامه داد: لذا تصمیم گرفتیم یک قدم عقب‌تر رویم و از صفر تا صد انتخاب مسیر شغلی پیش برویم. دومین پویش ما در واقع پویش ملی چهاردرچهار، صفر تا صد مسیر شغلی است که شامل ۶ هفته آموزش و مشاوره است و طبق قرار قبلی ما هر چهارشنبه ساعت چهار به صورت آنلاین روی پلتفرم نکسینولب برگزار می‌شود.

شریعتمداری در رابطه با مراحل مختلف این دوره گفت:‌‌ ابتدا از شرکت‌کنندگان آزمون شخصیت می‌گیریم. مخاطبان ما افرادی هستند که تازه فارغ‌التحصیل شده‌اند یا به آن نزدیک‌اند و می‌خواهند مسیر شغلی‌شان را انتخاب کنند. سپس وبینار تحلیل آزمون شخصیت داریم و در مرحله بعدی ۱۰ مسیر شغلی مختلف را طی ۶ هفته مورد بررسی قرار می‌دهیم تا مشخص شود مسیرهای شغلی به چه صورت است و چه استعدادها و علایقی برای آنها نیاز است.

مدیر اجرایی نکسینولب در پایان گفت:‌ در نهایت به افراد پروفایلی داده می‌شود که در آن راهنمای مسیر شغلی است و با توجه به علایق و استعدادهای فرد به او مسیر شغلی  و دوره‌های آموزشی مرتبط که در آن شانس موفقیت دارد پیشنهاد داده می‌‌شود.

 

https://pvst.ir/cpu
الهه صالحی
الهه صالحینویسنده میهمان

    روزنامه نگاری یعنی رشته‌ای که آن را با جان‌ودل انتخاب کردم، برای من از دانشکده عزیز ارتباطات علامه شروع شد و در همان ماه‌های اول به نگارش یادداشت‌های طنز برای «بی‌قانون» رسید؛ با این حال معتقدم که اولین قدم‌های روزنامه‌نگاری را با کارآموزی برای مجله محبوب دوران نوجوانی‌ام، چلچراغ برداشتم و بعد از مدتی به تحریریه خبرآنلاین و سرویس اجتماعی آن پیوستم؛ در این زمان، علاوه بر خبرآنلاین به صورت پروژه‌ای با چندین رسانه در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی همکاری کردم؛ یکی از این رسانه‌ها هفته‌نامه شنبه بود که مرا با جهان جذاب استارت‌آپ‌ها و فناوری آشنا کرد و در ادامه راه من به پیوست رسید.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو